Društvo

10.12.2019
153

SAOPŠTENJE NVO GREEN HOME

Nevladina organizacija “Green Home”  organizuje javnu tribinu za primorski region Crne Gore pod nazivom: „Razgovarajmo o Evropskoj uniji“ sjutra (u srijedu 11. decembra) sa početkom u 12 sati u hotelu “Budva” u Budvi.

Ciljevi javne tribine su: predstavljanje stanja i preporuka u oblastima cirkularne ekonomije i upravljanja otpadom, zaštite prirode i klimatskih promjena u cilju uspješnog zatvaranja Pregovaračkog poglavlja 27 – životna sredina i klimatske promjene u Crnoj Gori i objedinjavanje preporuka za rješavanje problema identifikovanih u predmetnim oblastima.

Obim i dugoročni ciljevi pravnih tekovina EU u oblasti životne sredine zahtijevaju punu posvećenost, kako bi se riješili decenijama nagomilani problemi u oblasti životne sredine i odgovorilo kako na sadašnje tako i na buduće izazove.

S obzirom da lokalne samouprave primjenjuju pravne tekovine Evrpske unije transponovane u nacionalno zakonodavstvo, i da se procjenjuje da se oko 70 odsto pravnih tekovina EU primjenjuje na lokalnom i regionalnom nivou, smatramo da su iste jedni od ključnih aktera u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji. (saopštenje NVO Green Home)

Podijeli na: