Alat za prilagodljivost

  • Veći tekst
  • Font za disleksiju
  • Podebljanje teksta
  • Crno-bijelo
  • Visoki kontrast
  • Kursor
  • Resetuj
  • Pristupačnost

Društvo

16.03.2023
353

SAJAM SEZONSKOG ZAPOŠLJAVANJA ODRŽAN NA KOTORSKOM FAKULTETU ZA TURIZAM I HOTELIJERSTVO

Sajam sezonskog zapošljavanja, u organizaciji Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta UCG koji je juče otvoren u Podgorici, imao je svoj nastavak danas u Kotoru, na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo UCG.
Prisutne je prilikom otvaranja pozdravio prodekan za nastavu Fakulteta za turizam i hotelijerstvo, doc. dr Ilija Moric, podsjetivši da je prvi Summer job otvoren 2007. godine u organizaciji Studentske organizacije “Turist”.
,,Ove godine učešće na sajmu je uzelo oko 30 poslodavaca, a mi kao inicijatori same ideje smatramo da je Summer job dobra praksa. Manifestacija se već nekoliko godina organizuje u okviru Dana otvornih dana Univerziteta Crne Gore, pa je tako svečano otvorena juče u Podgorici”, kazao je Moric.
Kako navodi, Fakultet za turizam i hotelijerstvo odnedavno ima aplikaciju za praktičnu obuku, koja je namijenjena studentima i alumnistima.
,,Aplikacija ima za cilj povezivanje studenata i kompanija, a riječ je o mreži koja povezuje sve koji žele da pronađu posao i unaprijede svoje znanje”, objašnjava Moric.
Predstavnica Studentske organizacije, Mia Simić, je tom prilikom kazala da je čast što kao predstavnica studenata učestvuje u samoj organizaciji sajma.
,,Nadam se da ćemo naredne godine imati još veći odziv poslodavaca. Ove godine je učešće na sajmu uzelo najviše kompanija do sada. Svima se zahvaljujemo, u nadi da će se saradnja studenata i poslodavaca nastaviti i da će naši studenti/kinje radne angažmane započeti u Crnoj Gori, u kompanijama koje duži niz godina rade na poboljšanju uslova za rad”, poručila je Simić.

Podsjetimo, Sajam sezonskog zapošljavanja i Dani otvorenih vrata Univerziteta Crne Gore otvoreni su juče u Univerzitetskom sportsko-kulturnom centru u Podgorici.

Tekst: Tamara Vuković
Foto: Radio Kotor
 

Podijeli na: