Društvo

07.06.2020
146

RODITELJI SE SJUTRA VRAĆAJU NA POSAO

Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) je na sjednici, kojom je predsjedavao Milutin Simović, odučilo na predlog Instituta za javno zdravlje (IJZ) da od sjutra (ponedjeljka, 8. juna ), prestaje da važi mjera kojom je tokom prekida obrazovno-vaspitnog rada u javnim i privatnim obrazovno-vaspitnim ustanovama jednom od roditelja, staratelja, hranitelja ili usvojitelja, ili samohranom roditelju djeteta koje nije starije od 11 godina života, bilo obezbjeđeno pravo na plaćeno odsustvo sa rada, osim zaposlenima u određenim organima od posebnog značaja.

Na sjednici je odlučeno da Institut za javno zdravlje petkom ažurira i objavljuje listu država sa manje od 25 aktivnih slučajeva koronavirusa na 100.000 stanovnika iz kojih je dozvoljen ulazak u Crnu Goru bez obavezne institucionalne samoizolacije.

Podsjetimo, prestaje primjena mjere kojom je bilo obavezno nošenje zaštitnih maski, osim za zaposlene i za pacijente u javnim i privatnim zdravstvenim ustanovama; za zaposlene u javnim i privatnim ustanovama socijalne i dječje zaštite za smještaj djece, odraslih i starih lica i za zaposlene i putnike u vozilima javnog prevoza (avion, voz, autobus, kombi, taxi).

 

(Vlada Crne Gore)

Podijeli na: