Društvo

18.01.2021
592

RAŠKOVIĆ PEROJEVIĆ: U VRTIĆIMA OKO 20 ODSTO UPISANIH, OD OKTOBRA 13 ZAPOSLENIH PREBOLJELO KOVID

U objekte kotorskih vrtića u prosjeku dnevno dolazi oko 20 odsto upisanih mališana, dok je tokom januara nešto manje djece koja borave u ovim prostorijama. To je za Radio Kotor kazala direktorka Javne predškolske ustanove „Radost“ Vjera Rašković Perojević.

U januaru je, navodi, uobičajeno da bude malo manje djece u vrtiću jer ovo vrijeme roditelji koriste kako bi sa djecom boravili na snijegu. „ Ipak, kako vrijeme prolazi, djeca se polako vraćaju u vrtić“ – kaže Rašković Perojević.

Od 1. oktobra kada je počela školska godina u vrtiću, ukupno 13 zaposlenih je preboljelo kovid. „ Radi se o vaspitačicama, medicinskom i tehničkom osoblju i svi oni su se oporavili i vratili radnim obavezama. Što se tiče mališana, podatak koji mi imamo je da je u pomenutom periodu ukupno dvoje bilo inficirano korona virusom“ – kaže Rašković Perojević.

Prema njenim riječima, vaspitno-obrazovani rad se odvija u skladu sa smjernicama nadležnih, a prostorije se redovno održavaju i dezinfikuju. „ Trebalo nam je neko vrijeme da se naviknemo, ali zaista uspijevamo da sve realizujemo kako treba. Djeca su se navikla i rad u manjim grupama je svakako jednostavniji. Ipak, u periodu pandemije - odgovornost je velika. Ono na što smo mi u vrtiću navikli jeste dječja graja i jedva čekamo da se situacija promijeni i da se djeca vrate u vrtić u većoj mjeri“ – kaže Rašković Perojević za Radio Kotor.

U ukupno osam objekata vrtića upisano je skoro 900 mališana, a zaposlenih u ovoj ustanovi je 112.

Direktorka Vjera Rašković Perojević biće gošća naše dječje emisije „Radost“ u nedjelju 24. januara od 9 sati.

 Foto arhiva Radio Kotora

Podijeli na: