Društvo

16.09.2020
588

PREDSJEDNIK OPŠTINE ŽEJKO APRCOVIĆ PRIMIO OSNOVCE

Predsjednik  Opštine Kotor Željko Aprcović primio je (juče) učenike svih osnovnih škola sa područja naše opštine.

Tekuća godina praćena brojnim izazovima nije umanjila nivo odgovornosti koji lokalna samouprava već četrnaest mjeseci ima prema svojim građanima, a naročito prema mlađim naraštajima.

,,Prošle godine kada sam stupio na mjesto predsjednika Opštine Kotor obećao sam da će svi osnovnoškolci imati besplatne udžbenike. Po prvi put do sada, a sigurno će tako biti i u budućnosti, za potrebe nabavke udžbenika opredijeljena su sredstva u iznosu od 140 000 eura. Iskreno vjerujem da će školska godina početi u oktobru mjesecu i da ćemo uspjeti da vas sačuvamo od virusa, jer to i jeste naša obaveza. Na vama ostaje budućnost države Crne Gore, a pored porodice, nikad ne zaboravite da budete zahvalni vašim pedagozima“, kazao je prvi čovjek grada Željko Aprcović.
“Početak školske godine donosi brojne troškove, posebno u ovoj godini  kada smo pod uticajem globalne Kovid epidemije i ekonomski oslabljeni. Pomenuta aktivnost predstavlja dužnost lokalne samouprave i na ovaj način je samo potvrđeno da su u kotorskoj opštini građani uvijek na prvom mjestu”, saopšteno je iz kabineta predsjednika Opštine Kotor Željka Aprcovića.
 

Podijeli na: