Društvo

13.09.2020
518

POVEĆAN RIZIK OD POŽARA

Na osnovu upozorenja Zavoda za hidrometeorologu i seizmologiju, Direktorat za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova, upozorava da će u periodu od 13. do 17. septembra centralni i primorski dio biti pod povećanim rizikom od požara, a situaciju na području Podgorice i Danilovgrada i na primorju može dodatno pogoršati pojačan do jak sjeverni vjetar, koji se očekuje tokom nedjelje, ponedjeljka i utorka, posebno u noćnim satima.

Direktorat za vanredne situacije MUP-a apeluje na građane da poštuju mjere i naredbe nadležnih organa u vezi sa zabranom loženja vatre na otvorenom prostoru i na taj način doprinesu smanjenju rizika od požara.

"Takođe, u navedenom periodubiće pojačan inspekcijski nadzor, a na mjestima sa visokim požarnim rizikom biće intenzivirano prisustvo predstavnika Uprave policije.

Svi nadležni subjekti sistema zaštite i spašavanja spremno dočekuju najavljenu situaciji, a službe zaštite i spašavanja podiće nivo operativne spremnosti kako bi brže i efikasnije reagovale na eventualnu pojavu požara".

Foto: internet

 

Podijeli na: