Društvo

24.01.2021
522

POPOVIĆ: ČEKA SE PLAN JAVNIH NABAVKI, A ONDA PONOVO RASPISIVANJE TENDERA ZA PROJEKAT PROŠIRENJA AZILA

Kapacitet azila za napuštene životinje u Kavču projektovan je za najviše 150 mjesta, a kako nam je saopšteno iz Komunalnog preduzeća u ovom trenutku je u pomenutom prostoru smješteno desetak životinja više.

O projektu proširenja kapaciteta se govorilo u više navrata, ali su tenderi “obarani” nekoliko puta.

 „ Činjenica je da je projekat odavno završen. Čeka se usvajanje Plana javnih nabavki krajem januara, a  onda će ponovo biti raspisan tender za realizaciju ovog posla“ – kaže za Radio Kotor direktor Komunalnog Milan Popović.

Prema njegovim riječima, za ovu namjenu biće potrebna dodatna sredstva. „ Pored novca koji su obezbijedile opštine Kotor i Tivat, biće neophodno da obezbijedimo dodatna finansijska sredstva jer postojeća neće biti dovoljna za realizaciju ovog posla“ – kaže Popović. On podsjeća da interesovanje građana za udomljavanje životinja nije na zadovoljavajućem nivou. Sporadično bilježe povećano interesovanje, ali kako ističe, ono nažalost- nije dugoročno.

Podsjetimo, životinje borave u objektima od osam boksova od po 22,5 metra kvadratna i isto toliko boksova površine od po 13,5 metara kvadratnih što sa pomoćnim prostorijama čini kvadraturu od 348 metara kvadratnih.

Tu je i karantinski dio sa 20 kućica za prijem i dvorište za istrčavanje pasa. Azil u Kavču u kojem su smješteni nezbrinuti psi sa područja kotorske i tivatske opštine izgrađen je 2010. godine.

 

Foto: arhiva Radio Kotora

Podijeli na: