Društvo

22.01.2023
641

PIJAČNI DAN U RISNU - RAZNOVRSNA PONUDA UPRKOS KIŠNOM DANU

 

Tekst i foto: Tamara Vuković

 

Pijačni dan u Risnu protiče uobičajeno, a kako se može vidjeti na fotografijama koje smo jutros zabilježili - bogata ponuda ni ove nedjelje nije izostala uprkos kiši.

Ipak, prema riječima prodavaca, nije veliko interesovanja građana za kupovinu domaćih proizvoda.

U ponudi su različite vrste sireva čija se cijena kreće od 8 do 15 eura po kilogramu, dok kilogram mladog kajmaka košta 15, a onog iz mijeha 25 eura. Masline koštaju 6 eura, dok je za jednu litru domaćeg maslinovog ulja potrebno izdvojiti 12 eura.

Cijena meda je 12 eura, a  litar domaćeg soka od malina, kupina, drenjina, šipka, nane i zove košta 6 eura. Domaći krompir se može kupiti po cijeni od 80 centi do jednog eura, šargarepa i cvekla su po 2 eura, kilogram kupusa košta jedan euro, a kilogram zelene salate 2,5 eura. U ponudi je i kiseli kupus po cijeni od 2 eura po kilogramu, koliko košta i pola kilograma rezanog.  Kada je u pitanju sezonsko voće, ove nedjelje u ponudi su, uglavnom, pomorandže, limuni i kivi.

Bogata je ponuda i suhomesnatih proizvoda - za jedan kilogram kobasica ili sudžuka potrebno  izdvojiti 15 eura, kaštradine 10, pakovanje čvaraka je 3 eura, dok kilogram pršuta košta od 16 od 18 eura.

Na risanskoj pijaci se mogu kupiti i domaći pšenični, heljdin, ražani ili kukuruzni hljeb čija je cijena od 1,2 do 1,7 eura, kao i kolači po cijeni od 8 eura po kilogramu.

Podijeli na: