Društvo

12.01.2022
528

PEROVIĆ ZA 032: U TOKU REAKREDITACIJA STUDIJSKIH PROGRAMA, FTH U SEPTEMBRU DOMAĆIN MEĐUNARODNE KONFERENCIJE O IZAZOVIMA U TURIZMU TOKOM PANDEMIJE

Na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo Kotor u toku je reakreditacija studijskih programa (osnovnih, master i doktorskih studija), u skladu sa potrebama tržišta rada, ali i promjenama na izuzetno dinamičnom turističkom tržištu, na kojem se traže nova znanja i kompetencije.
Kako je za emisiju “032” Radio Kotora danas kazala dekanica ove visokoobrazovne ustanove, prof. dr Đurđica Perović, u toku važećeg akreditacionog perioda kontinuirano inoviraju kurikulume i prilagođavaju studijske programe, do dozvoljenog procenta promjene koji ne iziskuje akreditaciju.

“Očekujemo usvajanje Zakona o visokom obrazovanju, koji će biti i okvir za koncipiranje budućeg modela studiranja, u smislu trajanja budućih master studija. Konkretno, inoviranje studijskih programa odnosiće se na uvođenje novih predmeta, koji će upotpuniti znanja naših studenata”, pojasnila je Perović.
Konferencija „Trendovi u razvoju turizma i hotelijerstva“, koja se tradicionalno organizuje na Fakultetu za turizam i hotelijerstvo, planirana je za kraj septembra ove godine. “Namjeravamo da se bavimo temama koje su obilježile prethodni period, konkretno uticaj pandemije na razne vidove turizma i veću ili manju otpornost pojedinih”, rekla je Perović.
Kako navodi, u planu je i implementacija projekta DUALMONT, koji predviđa uspostavljanje pilot sistema dualnog obrazovanja za određeni broj studenata. U ovom projektu je partner hotel „Splendid“.
Perović napominje da je mobilnost studenata i akademskog osoblja bila dinamična i tokom 2021. godine, a u toku su i aplikacije za tekuću godinu.
“Kolege i studenti su boravili u Sloviniji, Finskoj, Holandiji, Bugarskoj, Poljskoj, Španiji. Podržavamo naše studente i zaposlene da apliciraju za Erasmus programe mobilnosti, koji donose jedan novi kvalitet i unaprjeđuju kako nastavni proces, tako i organizaciju i funkcionisanje fakulteta”,  zaključila je Perović.
Podsjetimo, reprizu emisije „032“ koju je uredila i vodila Sanja Čavor, možete poslušati večeras u 21 sat i 30 minuta.

Podijeli na: