Društvo

21.11.2020
859

OPŠTOJ BOLNICI KOTOR URUČENA DONACIJA U IZNOSU OD 8.000 EURA

Imajući u vidu složenu zdravstvenu situaciju vezanu za pandemiju virusa COVID 19, poštujući mjere NKT, ove godine nije održana svečana sjednica povodom  21. novembra, Dana opštine Kotor.

Podsjetimo, sredstva planirana za programe i obilježavanje praznika  u iznosu od 8.000 eura opredijeljena su Opštoj bolnici Kotor koja od nedavno, uslijed povećanog broja oboljelih, jednim dijelom funkcioniše kao COVID bolnica.

Donaciju su danas direktoru Opšte bolnice Kotor dr Davoru Kumburoviću, svečano uručili predsjednik Opštine Kotor Vladimir Jokić i predsjednik Skupštine Opštine Kotor, Dejan Vukšić.

“Predsjednik gradskog parlamenta održao je sastanak sa parlamentarnim, političkim partijama, na kojem je dogovoreno da je u mojoj i nadležnosti predsjednika SO Kotor odluka o tome na koji način će se ovogodišnji praznik obilježiti u novonastalim okolnostima. Predsjednik gradske skupštine je predložio da se ne održava svečana sjednica, već da se sredstva, koja su trebala biti opredijeljena za njeno održavanje, doniraju Opštoj bolnici Kotor. Nadam se da će ovaj iznos biti odgovarajuća pomoć za ono što su potrebe ljekara i medicinskog osoblja u liječenju kovid pacijenata iz cijele regije”, pojasnio je Jokić, naglasivši da sve službe Opštine Kotor stoje na raspolaganju, kako Opštoj bolnici, tako i ostalim zdravstvenim ustanovama, u namjeri da se što prije izbore sa pandemijom COVID-a19.

Dr Kumburović se ovom prilikom zahvalio na vrijednoj donaciji, rekavši da se radi o “gestu velike humanosti”.

“Donacija dobija na značaju kada se zna u kakvoj složenoij, epidemiološkoj situaciji se trenutno nalazimo. Vjerujem da ćemo novac utrošiti na adekvatan način, a sve u cilju unaprijeđenja rada naše zdravstvene ustanove”, zaključio je dr Kumburović.

 

Podijeli na: