Društvo

05.08.2020
133

OPŠTINA OBEZBIJEDILA BESPLATNE UDŽBENIKE ZA SVE OSNOVCE OD 1. DO 9. RAZREDA

”Vodeći se prvenstveno Ustavom zagarantovanim pravom na obavezno i besplatno osnovno školovanje, Opština Kotor je za školsku 2020/21. godinu obezbijedila udžbenike za sve osnovce, učenike od I do IX razreda.

Ovim programom je obuhvaćeno svih pet osnovnih škola na teritoriji naše opštine.

Tekuća godina praćena brojnim izazovima i neprilikama, ne umanjuje već intenzivira nivo odgovornosti koji lokalna samouprava ima prema svojim građanima, a posebno naraštajima na kojima budućnost ovog grada počiva.

Svjesni da početak školske godine mnogim domaćinstvima donosi izuzetne troškove, a posebno u ovoj godini, kada smo pod uticajem globalne epidemije i ekonomski oslabljeni, želimo da pomenutom aktivnošću koja predstavlja našu dužnost, potvrdimo da su u opštini Kotor građani uvijek na prvom mjestu.

Prethodne školske godine, nakon što su udžbenici dodijeljeni za učenike od I do V razreda, predsjednik Opštine Kotor Željko Aprcović, donio je odluku da se ove godine udžbenici obezbijede za sve razrede osnovne škole.

Po prvi put do sada, za potrebe nabavke udžbenika, opredijeljena su sredstva u iznosu od 140.000 eura.

U nadi da će naši osnovci početi školsku godinu po ustaljenom načinu kako je to bila praksa prije pojave epidemije, u školskim klupama sačekat će ih i novi kompleti udžbenika”, saopšteno je Radio Kotoru iz Kabineta predsjednika Opštine.

Podijeli na: