Društvo

08.06.2020
121

OKRUGLI STO – KULTURNI POTENCIJALI I TRADICIJA

“Kulturni potencijali i tradicija - benefiti za mlade i opštinu Kotor” – naziv je okruglog stola koji će biti organizovan u četvrtak 11. juna sa početkom u 12 sati u pres sali Kulturnog centra.

 NVO “Koltrina” i Centar za omladinsku edukaciju, pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, sprovode projekat #MapOfCulturalRoutes.

Cilj je uspostavljanje mehanizama za razvoj i podršku osobama od 13 do 29 godina na području opštine Kotor u oblastima od značaja za mlade kao i jačanje svijesti i realizacija aktivnosti na temu promocije kulturnih potencijala, tradicije i kulturnih posebnosti. Projekat podrazumijeva set raznovrsnih aktivnosti, kao što su uvođenje Evropske omladinske Kartice (EYCA) na teritoriju opštine Kotor, izrada sajta za Omladinski klub Kotor, edukativne radionice i kursevi jezika…

Okrugli sto će voditi direktorka Turističke organizacije Kotor Ana Nives Radović.

“Učesnici će biti predstavnici omladine, kulturnih institucija, nevladinih organizacija i lokalne samouprave. Ova aktivnost biće od pomoći za prepoznavanje ključnih izazova sa kojima se mladi suočavaju kada su u pitanju kultura i turistički potencijali grada kao i sa predlozima za kreiranje mehanizama za dodatnu promociju kulturnih aktivnosti na teritoriji opštine Kotor” – saopšteno je iz NVO “Koltrina”.

Podijeli na: