Društvo

26.03.2020
205

ODT KOTOR: PREDLOŽEN PRITVOR ZBOG ŠIRENJA LAŽNIH VIJESTI

"Državni tužilac Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru je nakon saslušanja odredio zadržavanje do 72 sata osumnjičenoj P.M. iz Tivta zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršila krivično djelo izazivanje panike i nereda. Osumnjičena je posredstvom vibera objavila lažnu vijest da je jedno lice, čije je lične podatke i sliku objavila, zaraženo od novog koronavirusa. Protiv osumnjičene je podnijet predlog za određivanje pritvora.

U Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru zadržavanje je određeno i predložen pritvor i protiv osumnjičenih B.L.  i N.V., oba iz Kotora, zbog postojanja osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo nepostupanje po zdravstvenim propisima za suzbijanje opasne zarazne bolesti. Osumnjičeni su suprotno naredbi Ministarstva zdravlja putničkim motornim vozilom prevozili više lica.

Takođe, Osnovno državno tužilaštvo u Kotoru je podnijelo optužni predlog protiv ukrajinske državljanke A.S. sa privremenim boravkom u Budvi, zbog nepostupanja po Rješenju o stavljanju u izolaciju", navodi se u saopštenju Osnovnog državnog tužilaštva  u Kotoru, koje je potpisala PORTPAROLKA DRŽAVNA TUŽITELJKA Tijana Čelanović

 

Podijeli na: