Društvo

21.11.2020
487

OBRAĆANJE DIREKTORKE VJERE BANIĆEVIĆ POVODOM DANA RADIO KOTORA

 

Uvaženi sugrađani i sugrađanke, dragi slušaoci,

Danas je Dan opštine Kotor i Dan osnivanja Radio Kotora. Danas obilježavamo trideset tri godine postojanja i rada naše medijske kuće.

Svih ovih godina trudili smo se da opravdamo vaše povjerenje, što za Radio Kotor predstavlja, istovremeno, odgovornost i obavezu da se u toj uzajamnosti i međusobnoj povezanosti između života grada, njegovih građana i gradskog radija, neprekidno i iznova odvija novo dešavanje, neka nova priča, koju, u oblasti informisanja, živimo, pratimo, bilježimo i pišemo zajedno – Grad, Vi i Mi.

Nastojimo da ispratimo, uz vaše učešće i vašu pažnju, zajedničku prisutnost u gradu i grada u nama, da odmjeravamo naše korake, naš udio u onome što čini život grada, a upravo je gradskom radiju zadato da ta uzajamna osluškivanja događaja u vremenu, prati i bilježi, zarad budućeg pamćenja.

U ovoj godini dogodilo se nešto neočekivano, nešto što je promijenilo živote, nešto što je drugačije. Dogodio nam se COVID 19. Donio je svima nama obrt, izmijenjenu realnost, zaustavio je dešavanja, prenio je naše stvarne živote negdje drugdje. Ponekad, nismo u stanju razumjeti gdje i kako. Novu stvarnost doživljavamo i prihvatamo različito, kao prijetnju, kao strah i nemir, kao nevjericu, kao zabrinutost za svoje bližnje i sopstveni život, kao neizvjesnost i nesigurnost… No, uprkos činjenici da smo, u ovom trenutku, svjesni nje, njenog postojanja, njene promjene, njene nezaustavljive snage i nadmoći, stiče se utisak kao da je stvarnost uzmakla, otvorila novu stranicu svog djelovanja, novi prostor, označila granice naših kretanja. U toj nepoznanici za nas, stekla je prednost. Jača je… Međutim, u novonastaloj realnosti dato nam je i vrijeme da iznova i svakodnevno preispitujemo naše strpljenje, da na tom neizvjesnom putu ponovo tražimo sebe. Potrebne su nam riječi podrške, ohrabrenja, utjehe i razumijevanja, da iznova izgrađujemo povjerenje, na koje smo, možda, zaboravili, a pobijedićemo je samo ako složno, objedinjenom snagom, odgovorimo izazovu koji nam prijeti.

Dakle, poštujmo mjere Nacionalnog koordinacionog tijela, poštujmo preporuke Instituta za javno zdravlje, poštujmo jedni druge, jer od svakog od nas ponaosob zavisi ishod njenog trajanja.

Poštovani sugrađani, Radio Kotor je vaš medij, vaša kuća. Prisutni smo u vašim domovima, tu smo za vas i u ovoj novoj, nesvakidašnjoj realnosti. Danas, ovdje i sada, ističemo i ukazujemo na vrijednost i značaj razumijevanja, lijepe riječi, bliskosti i mira, sloge i razgovora. Zajedno ćemo proći i kroz ovo životno iskustvo, uz povjerenje, uz zahvalnost svima vama, koji nas pratite posredstvom frekvencija 95,3 i 99,0 MHz, kao i putem sajta Radio Kotora.

Da bismo u ovoj 2020. godini, kada obilježavamo trideset treći rođendan vašeg i našeg radija, nastavili da ispisujemo buduće radijske priče, na kraju ovogodišnjeg obraćanja, upućujem vam pozdrave do narednog rođendana Radio Kotora, kada će se u zbiru sljedećih i novih, pronaći i ova, radijska, trideset treća, koju danas slušamo, jer Radio Kotor je, prije svega i iznad svega, svjedok i hroničar dešavanja u vremenu grada. Zato mu vjerujete. Zato ga volite i poštujete. Zato od njega, s pravom, očekujete.

Poštovani sugrađani i sugrađanke, u ime kolektiva Radio Kotora, kao i u svoje lično ime, čestitam vam Dan opštine Kotor, a vjernicima Aranđelovdan i Gospu od zdravlja.

Uz zahvalnost što slušate program Radio Kotora i što nas pratite putem sajta, želim vam dobro zdravlje, uz pozdravnu poruku pjesme Grade moj Tri Kvarta, jer, kad smo zdravi, imamo sve što nam je potrebno. Sve ostalo ćemo postići.

 

https://soundcloud.com/user-659539236/tri-kvarta-grade-moj

Podijeli na: