Društvo

22.11.2020
559

OBNOR POVODOM DANA OPŠTINE

Zbog epidemiološke situacije borci OBNOR-a Kotora, i pored programom predviđene obaveze, nijesu mogli masovno obilježiti Dan opštine i Dan oslobođenja opštine, poštujući predlige NKT-a.

Oni su to učinili tako što su predstavnici organizacije boraca sa predsjednikom boraca Petrom Uljarevićem i potpredsjednikom SOBNOR-a Ljubenkom Borovićem položili cvijeće na spomenik u Parku “Slobode”, kao i na biste narodnih heroja Mata- Maša Brguljana, Nikole Đurkovića i Sava Ilića i poklonili se njihovim sjenima i poginulim borcima Prve Bokeljske NOU brigade i II Dalmatinske brigade.

Nakon toga položili su cvijeće i na spomenik palim borcima u Risnu.

Odajući poštu i poštovanje palim borcima i žrtvama fašističkog terora prof. Ljubenko Borović je istakao da je njihova obaveza i obaveza svih građana, i svih narednih generacija da odaju poštu i poklone se sjenima slobodara i heroja stradalih u borbi za zajednički cilj – slobodu i društvo lišeno nehumanog i okupatorskog režima. I ove, kao i ranijih godina, na ovim mjestima podsjećamo se njihovih herojskih dijela i izražavamo zahvalnost i poštovanje stradalim borcima irodoljubima koji su gradili temelje moderne države u kojoj živimo.

Ove ljude kojima danas održavamo parastos mi slavimo kao heroje, koji su pošli putem slobode i koji se sa svojim viteškim djelima upisali u vječni život. Ovi ljudi će živjeti u sjećanjima i srcima ovog naroda dok budu postojali oni koji će ih se sjećati.

Dakle, naši preci su prošli golgote na svom ratnom putu i nikada ih ne smjemo zaboraviti.

Sa ovih mjesta, a u ime Organizacije boraca NOR-a 1941-1945. G. (OBNOR) Kotora svim građanima opšine Kotor čestitamo Dan opštine 21. Novembar- praznik opštine, a vjernicima koji slave Aranđelovdan I Gospu od zdravlja da ih proslave sa svojim porodicama I prijateljima u sreći i zadovoljstvu.

 

Ljubenko Borović

Podijeli na: