Društvo

04.05.2021
7

NVO NAŠA AKCIJA ORGANIZOVALA DRUŽENJE VOLONTERA

Raditi na mobilnosti mladih i na njihovom zdravlju kroz druženje jako je teško u doba pandemije. Zato je NVO Naša akcija organizovala druženje svojih članova iz Podgorice, Danilovgrada, Cetinja i Kotora sa članovima Omladinskog tima Tivat 3.5.2021 godine na Ivanovim koritima, navodi se u saopštenju NVO Naša akcija.

,,Uz društvene igre, timske igre, sportski sadraj i muziku mladi su u svojim nesvakodnevnim okružennaredni period.  Često je stvarnosti našeg okruženja da su mladi previše razdvojeni raznim podjelama koje im se trenutno u državi nameću. Mi ne želimo da funkcionišemo tako, poštujemo razlicitosti i prevazilazimo probleme kroz rad na zajedničkim ciljevima i za dobrobit zajednice.  Nadalje epidemioloska situacija je izazvala i povećanje nasilja kao i korišćenje alkohola i narkotika, a povećan je i broj suicida u društvu.  Mi smo ovom aktivnošću hteli i da pokažemo da se moze bez svega toga imati sasvim fenomenalan dan, dan za opuštanje i eliminaciju stresa.   

Kroz program "Priroda za fizicko i psihicko zdravlje mladih" i program "Life skills" koju podrzava European endowment for democracy realizovali smo ovu divnu priliku za druzenje i mobilnost mladih, koja podrzava lokalne akcione planove za mlade Kotor i Tivat", saopštavaju iz NVO Naša akcija.

Podijeli na: