Društvo

05.08.2020
227

NEDOSTATAK VODE PROBLEM STANARA ZGRADE U PRŽICAMA

Stanari zgrade (na fotografiji) u Pržicama obratili su nam se za pomoć, jer kako navode, danima žive u nehumanim uslovima, bez vode. 

“U vrijeme epidemije, bez kapi vode danima. Obraćali smo se nadležnim institucijama, ali bez odgovora istih. Malo je reći neljudski i nehumano”, stoji u poruci poslatoj Radio Kotoru. 

U još jednom mejlu od stanara iste zgrade nam je saopšteno da su se obratili i zastitniku ljudskih prava “jer od nadležnih  nemaju odgovor šta im je činiti da obezbijede minimum uslova za život”. 

“Poštovani, u prilogu je zahtjev kojom su se stanari zgrade od sedam stanova u naselju Pržice opština Kotor obratili lokalnom vodovodu u Kotoru, a jos nije stigao nikakav odgovor. Na telefonske pozive nadležni iz Vodovoda se oglušuju. Stoga smatramo da smo diskriminisani, jer živjeti bez vode gotovo svakodnevno za vrijeme korona virusa je u najmanju ruku nehumaho. Spor između lokalnog Vodovoda i investitora nas je stavio u položaj taoca za koje mi nismo krivi. Ovo je tek očajnicki korak da obezbijedimo minimum uslova na normalan život i shodno tome vam se obraćamo da nađemo neko rješenje problema za koje mi nismo krivi”, stoji u mejlu. 

Kažu i da su se u zgradu, kao novoizgrađeni objekat, uselili 2018. godine, kupivši je od WTC Company. d.o.o. kao i da je do zgrade dovedena vodovodna cijev dužine 600 metara, čime je vlasnik isplatio komunalije. 

Međutim, navode dalje, cijev još nije u funkciji, i pitaju zbog čega ih i dalje nema na spisku legalnih potrošača.  

 Očekujući odgovor nadležnih, problem stanara zgrade u Pržicama predočili smo nadležnim u D.o.o. Vodovod i kanalizacija Kotor.

Podijeli na: