Društvo

13.01.2021
572

MUSTUR: PROŠIRENJE MJESNOG GROBLJA I U 2021. PRIORITET MZ STOLIV, APEL DIREKCIJI DA ŠTO PRIJE OREŽU GRANE U VISINI ULIČNIH INSTALACIJA

Prioritetni zahtjevi upućeni kotorskoj Direkciji za uređenje i izgradnju od strane Mjesne zajednice Stoliv i ove godine su proširenje mjesnog groblja i izgradnja prilaznog puta.

Kako je za Radio Kotor danas kazao predsjednik ove mjesne zajednice Borislav Mustur, u planu je, osim izgradnje puta, izgradnja kapele i parking prostor za više vozila.

Nadležnima u Direkciji je, kaže Mustur, kada su u pitanju redovne aktivnosti, u više navrata od početka ove godine upućena molba da se orežu visoke grane koje štrče, ometaju redovno odvijanje saobraćaja i uzrok su prekida u napajanju električnom energijom.

“Od hotela Babović prema centru mjesta na više pozicija su grane koje smetaju kolskom i pješačkom saobraćaju,  umanjuju ili u potpunosti zaklanjaju preglednost ionako uskog puta. Apelovali smo da se posijeku one krošnje stabala koje su nakon više godina rasta dosegle visinu uličnih instalacija, pa predstavljaju prijetnju za kidanje istih što se već više puta dešavalo”, pojasnio je Mustur.
 

Podijeli na: