Društvo

19.02.2020
106

MINISTAR BOGDANOVIĆ ZA PORTAL ANALITIKA: ZAKON O DRŽAVNIM SIMBOLIMA GARANTUJE OŠTRIJE SANKCIJE PREMA SVIMA KOJI NE POŠTUJU DRŽAVU U KOJOJ ŽIVE

„Uništavanje zvaničnih obilježja države Crne Gore proteklih dana možda bi i začudilo, da uvertira tome nijesu bila identična dešavanja u Beogradu, a zatim i skrnavljenje monumenata i kulturnih dobara u Crnoj Gori, koja reprezentuju i našu istoriju i borbu za slobodu Crne Gore. To što nas vandalizmi, koji već postaju učestali prateći motiv litija, ne iznenađuju - ne znači kako ne treba reagovati. Naprotiv“, kazao je ministar kulture Aleksandar Bogdanović u izjavi za portal Analitika.

„Apsolutno nas ne zanima bilo čija orijentacija, imamo puno razumijevanje za sve vidove manifestovanja nezadovoljstva, uostalom - vjerujem da je upravo ova država u minula dva mjeseca pokazala najširu moguću toleranciju i razumijevanje prema protestima. Za razliku od poruka iz susjedstva - niti želimo da tjeramo neistomišljenike iz države, niti prebrojavamo bilo čija krvna zrnca. Naprotiv. Usapravo različitosti, apsolutna sloboda manifestovanja drugačijeg stava i jesu dragocjenosti Crne Gore. No - protest je jedno, a vandalizam i manjak razuma da se ispoštuju elementarne civilizacijske norme, nešto sasvim drugo“, ocijenio je ministar Bogdanović.

 (Ministarstvo kulture)

 

 

Podijeli na: