Društvo

22.01.2023
1187

MILADIN JOKIĆ: ZA SANACIJU UDARNIH RUPA PLANIRANO 47 HILJADA EURA

 

Programom uređenja prostora Opštine Kotor za 2023. godinu planirana su sredstva u iznosu od 47 hiljada eura za sanaciju udarnih rupa na teritoriji opštine Kotor, kaže za Radio Kotor Miladin Jokić iz opštinskog Sekretarijata za investicije.

Najavljuje da će u narednih nekoliko mjeseci službenici ovog sekretarijata obići putnu infrastrukturu na teritoriji opštine i evidentirati nastala oštećenja.

Posebna pažnja, ističe, biće posvećena lokacijama na koje su podnošenjem zahtjeva nadležnim službama ukazali predstavnici mjesnih zajednica.

„ Opšte je poznato da najviše udarnih rupa ima u naselju Sveta Vrača, zatim na potezu puta Muo-Prčanj-Stoliv, potom na putu od raskrsnice kod „Drvomonta“ ka Lješevićima, kao i na lokalnim putevima u užem dijelu grada. Nakon obilaska terena biće napravljen premjer i predračun radova prema kome će, u skladu sa raspoloživim sredstvima, biti sproveden postupak javne nabavke za izbor izvođača radova“ - rekao je Jokić dodajući da će se nakon potpisivanja ugovora sa izvođačem pristupiti radovima.

„ Nadamo se da će posao biti završen do početka turističke sezone, ali to, ipak, najviše zavisi od izvođača radova i načina na koji bude organizovao posao“ - naveo je Jokić.

 

Tekst i foto: Biljana Marković

Podijeli na: