Društvo

04.05.2021
91

MAJA MRŠULJA: NAJOŠTRIJE OSUĐUJEM VANDALSKI ČIN

Najoštije osuđujem vandalski, nedolični čin ponašanja nekolicine pojedinica koji su u vrijeme vaskršnjih praznika, u toku trajanja policijskog sata, oskrnavili svetinju koju predstavlja hram Svetog Nikole u Starom gradu Kotoru i vrijeđanje supruge kotorskog paroha, o.Nemanje Krivokapića.

Po drugi put u samo nekoliko mjeseci, ponavlja se najprizemniji, nevaspitani čin, pun mržnje i netrpeljivosti, određenih mladih ljudi, koji su se drznuli u našem gradu, prepoznatljivom po baštinjenju multivjerskih i multietničkih vrijednosti, uraditi ovako nešto, na sramotu sebi samih, svojih porodica i osudu građana Kotora, bez obzira na vjersku, nacionalnu ili neku drugu pripadnost.

Da grafiti koji su ispisani i osvanuli na fasadi hramu Svetog Nikole prije nekoliko mjeseci, nisu bili slučajnost niti neki izolovan slučaj, pokazuje ponovljeni scenario od preksinoć, koji je uznemirio građane Kotora.

Pozivam i apelujem na nadležne organe da u što kraćem roku utvrde sve okolnosti i činjenice, sankcionišu u skladu sa Zakonom počinioce ovog gnusnog čina te da ovakvo nešto građani Kotora i grad Kotor više nikada ne doživi!

 

Predsjednica Skupštine opštine Kotor

 

Podijeli na: