Društvo

22.11.2022
197

KOVAČEVIĆ-PRIMORAC JE SIMBOL KOTORA,STABILNO FINANSIRANJE KLUBA,VRATITI BORAC I VAL

Vaterpolo klub Primorac, koji ove godine slavi vijek postojanja, dobitnik je nagrade 21.novembar, koja je uručena juče na prigodnoj svečanosti u Kulturnom centru "Nikola Đurković".

"Hvala gradu na priznanju, sto godina vaterpola od kotorskog banja do krova Evrope je nešto impresivno.
Primorac je simbol Kotora i ja se nadam da nakon pet teških godina bez bazena, treba da se vratimo na ono mjesto koje nam pripada.
Imamo podršku grada, finansiranje kluba će biti stabilnije, Opština daje ozbiljna finansijska sredstva i očekujem da ćemo obezbjediti i dodatni novac od privrednih subjekata", rekao je za Radio Kotor, predsjednik Primorca, Siniša Kovačević.

Nedavno se stručnom štabu Primorca pridružio trener Zoran Maslovar, koji je sada koordinator mlađih kategorija.

"Dugogodišnji član Primorca se vratio u klub,pokazao je izuzetnu ljubav prema Primorcu i došao je na opšte zadovoljstvo,pogotovo kod najmlađih,jer je on neko, ko zna da stvara mlade igrače",dodao je Kovačević.

Čelni čovjek bivšeg prvaka Evrope govorio je i o predstojećem dvomeču u osmini finala Eurokupa sa Turkoanom i strategiji kluba u budućem periodu.

"Očekujemo da pobjedimo Francuze, a ambicija je ove godine dupla kruna.
Dugoročno gledano želimo da se vratimo staroj doktrini,a to je proizvodnja domaćih igrača,želimo da naša djeca igraju glavnu ulogu u klubu",istakao je Kovačević i izrazio nadu da će i plivanje,otvaranjem bazena krenuti uzlaznom putanjom
i da će biti sve veći broj djece iz Kotora i Tivta, koji će se baviti ovim sportom.

Kovačević je nedavno izabran i za potpredsjednika Vaterpolo plivačkog saveza Crne Gore.

"Želimo da kroz Savez vratimo vaterpolo na veći nivo,okosnica Saveza su Primorac i Jadran,bez kojih nema vaterpola u Crnoj Gori.
Kao predstavnici Primorca,izašli smo sa idejom da se promijeni Zakon o sportu,u dijelu koji je onemogućavao postojanje mjesnih klubova,kao što su Borac iz Orahovca i Val sa Prčanja,a upravo su ti klubovi bili baza za buduće asove Primorca.
To je i turistički atraktivno, jer vaterpolo je i ljetnji sport i mi smo kao opština spremni da zajedno sa Herceg Novim uložimo u opremu i igrališta,kako bi se formirala ljetnja liga",zaključio je Kovačević za Radio Kotor.

Podijeli na: