Društvo

24.11.2022
232

JOVANIĆ: USKORO RADOVI NA SAOBRAĆAJNICI KOD GIMNAZIJE, U PLANU I POSTAVLJANJE NADSTREŠNICE NA TREĆEM PUTU IZNAD ŠKOLE

Tekst i foto Jelena Kljajević

Izgradnja saobraćajnice u blizini Gimnazije i Pomorske škole mogla bi da počne uskoro.

Prema riječima direktorke Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Snežane Jovanić izvođač je prije desetak dana započeo pripremne aktivnosti, a radovi bi mogli početi čim to dozvole vremenske prilike.

“Napokon smo dobili izvođača za ovu investiciju. Radi se o firmi “Temko” iz Nikšića, koju smo zajedno

sa nadzorom “uveli u posao” prije desetak dana. Čim se vrijeme stabilizuje, počeće radovi” – kaže Jovanić za Radio Kotor.

Nada se da će ovaj posao, ukoliko to dozvole vremenske prilike, biti završen do kraja godine, a najkasnije tokom januara sljedeće.

 “Radovi obuhvataju: postavljanje atmosferske kanalizacije, kraka vodovodnog sistema, izradu asfaltnog kolovoza tj.jedne saobraćajne trake, izgradnju ivičnjaka i trotoara, kao i izgradnju javne rasvjete u ulici, a sve po revidovanom projektu” – objašnjava Jovanić.

Ona navodi da će pravac ulice biti iz poteza parkinga sa donje strane objekta Gimnazije i Pomorske škole, uz sami objekat, a prema trećem putu.

Na pitanje : kada će biti postavljena nadstrešnica ili montirano autobusko stajalište iznad škola, odgovara da bi uskoro moglo biti realizovano privremeno rješenje.

“Svojevremeno je nadstrešnica na ovoj lokaciji postojala, ali je usljed nečijeg vandalskog ponašanja zapaljena. Na ovoj lokaciji planiramo nove nadstrešnice, a prema projektu za autobuska stajališta koji je u izradi. Ipak, potrudićemo se da što prije obezbijedimo alternativno rješenje. Naime, plan je da uskoro na ovoj poziciji postavimo nadstrešnicu koja je bila dio autobuskog stajališta preko puta gradske pijace, a sklonjena je zbog postavljanja takozvanog pametnog stajališta” – navodi Jovanić.

Podijeli na: