Društvo

05.06.2020
273

JANOVIĆ U SLUŽBENOJ POSJETI OPŠTINI KOTOR

Ministar sporta i mladih Nikola Janović danas je prilikom službene posjete opštini Kotor obišao radove na rekonstrukciji bazena “Nikša Bućin“ i OŠ “Njegoš”, u kojoj je Ministarstvo stvorilo dodatne uslove za bavljenje sportsko-rekreativnim aktivnostima. Pored navedenog, Ministarstvo sporta i mladih organizovalo je i promociju Evropske omladinske kartice.  Opština Kotor postala je lokalni partner i podržala navedeni nacionalni projekat, a sve u cilju još veće dostupnosti kartice mladima.

„Kao Kotoranin, sa posebnom emocijom moram naglasiti da Ministarstvo sporta i mladih kontinuirano radi na unaprijeđenju sportske infrastrukture u ovom gradu. Dali smo maksimalan doprinos u rekonstrukciji bazena koji predstavlja simbol crnogorskog vaterpola i ima ogroman značaj za djecu i omladinu širom Boke. Čvrsto sam uvjeren da će završetak radova još više razviti vaterpolo u Kotoru i iznjedriti još crnogorskih šampiona.“, dodaje ministar sporta i mladih.

Bazen „Nikša Bućin“ danas su obišli i   
direktor Uprave javnih radova dr. Rešad Nuhodžić i predsjednik opštine Kotor, Željko Aprcović.

Kako navode iz Ministarstva sporta i mladih glavni izvođač radova je naznačio 31. avgust kao krajnji datum završetka radova.

Janović je ovom prilikom posjetio i OŠ „Njegoš“ koja predstavlja čak četvrtu investiciju Ministarstva sporta i mladih u ovom gradu. Ministarstvo je ranije opredijelilo sredstva u ukupnom iznosu od oko 110.000 eura za OŠ „Savo Ilić“, srednju Pomorsku školu, kao i za specijalnu bolnicu „Dobrota“.

 Promocija Evropske omladinske kartice, takođe je  jedan od povoda službene posjete Janovića rodnom gradu. Opština Kotor postala je lokalni partner u ovom projektu, doprinoseći još većoj dostupnosti kartice mladim ljudima u Kotoru.

Podijeli na: