Društvo

04.05.2021
531

GRADONAČELNIK JOKIĆ SE VAKCINISAO I PORUČIO GRAĐANIMA DA SLUŠAJU STRUKU I ODAZOVU SE U ŠTO VEĆEM BROJU MASOVNOJ IMUNIZACIJI  

Među prvim našim sugrađanima koji su se jutros vakcinisali bio je predsjednik Opštine Vladimir Jokić.

Neposredno nakon vakcinacije se, kako je kazao Radio Kotoru, dobro osjeća i ističe da vakcina nema alternativu.

“ Još jednom pozivam naše sugrađane i sugrađanke da masovnom vacinacijom pokažu kolektivnu odgovornost. Apelujem na njih da ne podliježu različitim laičkim tumačenjima koja se tiču kvaliteta vakcina i da isključivo slušaju struku. Ovo je jedini način da se izborimo sa pandemijom ali i da ekonomiju vratimo na pravi put” – poručio je Jokić.

Brojni predstavnici društvenog i političkog života grada jutros su se vakcinisali naposredno nakon osam sati.

U Domu kulture je bila predsjednica Skupštine opštine Kotor Maja Mršulja, zatim odbornici u lokalnom parlamentu Željko Avramović i Dejan Ognjanović koji je savjetnik za sport u opštinskom Sekretarijatu za kulturu, sport i društvene djelatnosti i predsjednik Skupštine Fudbalskog kluba “Bokelj”. Vakcinisali su se i nekadašnja predsjednica Skupštine opštine Kotor Dragica Perović i nekadašnji potpredsjenik Opštine Milivoje Mišo Samardžić. Predstavnik privrednog života grada Slavko Piper se, takođe, vakcinisao, a njegov doprinos vakcinaciji je osvježenje koje će obezbijediti svima onima koji će se u narednom periodu vakcinisati u škaljarskom Domu kulture. Prvu dozu Sinofarmove vakcine jutros je primila i novinarka Radio Kotora Jelena Kljajević.

Direktor Doma zdravlja dr Igor Kumburović je za gradski radio kazao da je zadovoljan odzivom građana za masovniu vakcinaciju u ranim jutarnjim satima. “ Ako se po jutru dan poznaje, očekuje nas dobar odziv. U svakom slučaju, pratićemo situaciju. Za sada sve protiče u najboljem redu kada je u pitanju masovna vakcinacija, a podsjetiću i da se da se revakcinacija Astra Zeneka vakcinom organizuje u Domu zdravlja” – rekao nam je dr Kumburović koji je još jednom pozvao naše sugrađane i sugrađanke da se odazovu masovnoj vakcinaciji.

Komunalni red u blizini objekta Doma kulture u Škaljarima i na parkingu kod škaljarskog groblja gdje je dvadesetak mjesta opredijeljeno za parking onih koji se vakcinišu, obezbjeđuje Komunalna policija čiji su predstavnici od ranog jutra na terenu.

 

Podijeli na: