Društvo

04.05.2021
194

BRATSTVO PRAVOSLAVNE OMLADINE SVETOG LUKE: NAPAD NA CRKVU JE NAPAD NA SVAKOG OD NAS POJEDINAČNO

 

Bratstvo pravoslavne omladine Svetog Luke iz Kotora

najoštrije osuđuje  skrnavljenje crkve Svetog Nikole, uvrede upućene sveštenstvu naše crkve i vrijeđanje popadije Ivane Krivokapić. Naši sugrađani Danilo Adžić, Filip Krivokapić i Miloš Banicević, poznati sportisti, na žalost su zadojeni mržnjom i ne znaju šta je svetost svakog praga, a naročito  ne  znaju što je svetost crkvenog praga. Nesrećni su ovakvi mladi ljudi, izgubljeni u haotičnom vremenu, jer su postali marionete nečije ostrašćene politike. Pokušaj "odbrane" po društvenim mrežama samo ih je još  više unizio, jer su pokušali da uvedu u grijeh i one koji ne mogu da vjeruju da se ovo događa u Kotoru, gradu koji se ponosi suživotom ljudi različitih vjera i nacija.

Napad na crkvu je napad na svakoga od nas pojedinačno, nas  kojima je Hram Svetog Nikole najveća svetinja. Nije to samo sakralna građevina koja ima kulturno istorijsku vrijednost, to je naša crkva u kojoj je toliko molitvi izgovoreno. Sa tih vrata je blaženopočivši protojerej stavrofor Momčilo Krivokapić svakog 27.januara blagoslovio Kotorane koji slave i Savindan i Svetog Trifuna. Ta vrata, te stope oca Moma naša su svetinja. Dirnuli ste u ono što se ne smije dirati. Dirnuli ste u naša srca. A uvrijedili ste samog Gospoda. Molite se, pokajte se. To vam bratski poručujemo.

Uvrede upućene popadiji su uvrede svih naših majki, sestara kcerki. Zar nas toliko mrzite samo zato što smo Srbi i pravoslavci?!
Prije nekih mjesec dana vandalskim činom ostavili ste svoj potpis: "SPC lopovi". Je li to ogledalo vaše duše? Počinioci nisu do danas pronađeni, niti procesuirani. Mi, članovi bratstva zahtjevamo od nadležnih da i ovo nedjelo razotkriju, a vinovnike kazne. Ako je zakon isti za sve, primjenite ga i na ove jurišnike DPS-a.
Bratstvo pravoslavne omladine Svetog Luke iz Kotora upućuje poruku svima: NE DAMO SVETINJE, niti ćemo dozvoliti da se slična stvar ponovi.

(Bratstvo pravoslavne omladine Svetog Luke iz Kotora)

 

Podijeli na: