Društvo

13.01.2022
149

BALANDŽIĆ: TOKOM PRAZNIČNIH DANA UGLAVNOM SU POŠTOVANE EPIDEMIOLOŠKE MJERE

Tokom proteklih prazničnih dana građani i građanke Kotora uglavnom su poštovali mjere za suzbijanje širenja koronavirusa. To je za Radio Kotor kazala Vesna Balandžić, zamjenica načelnika Komunalne policije.

Kako navodi, Komunalna policija Opštine Kotor je obavljala zajedničke inspekcijske kontrole sa Službom za inspekcijske poslove Opštine Kotor, Upravom policije i Upravom za isnpekcijske poslove Crne Gore. U operativnom timu bili su i po jedan sanitarni i turistički inspektor.

„Epidemiološke mjere su uglavnom poštovane. Vršena je kotrola u dva navrata sa 31. decembra na 1. januar. U Starom gradu je radilo osam ugostiteljskih objekata i svi prisutni unutar objekata su posjedovali digitalne kovid potvrde. Nisu zabilježene nepravilnosti.

U noći između 1. i 2. januara stanje u gradu je bilo mirno, bez muzike u lokalima. Ugostiteljski objekti su zatvoreni tačno u 22 sata.

U noći između 2. i 3. januara zajednički komunalnim nadzorom sa Službom za inspekcijske poslove i Upravom policije u jednom ugostiteljskom objektu zatečeno je jedno lice od osoblja koje nije posjedovalo digitalnu kovid potvrdu, a u noći između 3. i 4. januara konstatovana je jedna nepravilnost u kršenju epidemioloških mjera u uslužnom objektu brze hrane. Nadležni inspektor je protiv odgovornog lica podnio krivičnu prijavu“ – ističe Balandžić.

Prema njenim riječima, nisu konstatovane nepravilnosti kada je u pitanju organizovanje privatnih veselja.

Ona je podsjetila i koje su aktuelne epidemiološke mjere koje se moraju poštovati.

Među njima su: nošenje zaštitnih maski, poštovanje propisane distance, rad ugostiteljskih objekata je do 22 sata, uz napomenu da je tokom kompletnog radnog vremena u potpunosti zabranjeno izvođenje i emitovanje muzike uživo i sa zvučnika. Svi radnici i prisutni gosti u ugostiteljskim objektima moraju posjedovati digitalne kovid potvrde.

Na pitanje ima li Komunalna policija trenutno dovoljno službenika da odgovori izazovima na terenu, s obzirom na konstantno povećan broj zaraženih, Balančić kaže da ova gradska služba može odgovoriti svim pozivima građana i građanki Kotora.

Rad službe je, objašnjava ona, organizovan u tri smjene.

„Apel svim građanima i građankama Kotora da poštuju propisane epidemiološke mjere od strane Ministarstva zdravlja kako bi što prije pobijedili pandemiju koja nas je zadesila“ – poručuje Balandžić.

Podijeli na: