Društvo

19.09.2020
620

AKTIVNOSTI POVODOM MEĐUNARODNOG DANA ČIŠĆENJA OBALE

I ove godine  u organizaciji NVO Zero Waste Montenegro i NVO Naša akcija biće obilježen Međunarodni dan čišćenja obala u Crnoj Gori, pod pokroviteljstvom Delegacije Evropske unije u Crnoj Gori, EU info centra, asocijacije Beyond plastic Med i fondacije Princ Albert II od Monaka kroz projekat "Mladi za čist Jadran".

Danas, na Međunarodni dan čišćenja obala, više od 10 nevladinih organizacija, međunarodnih institucija, javnih preduzeća i grupa građana širom Crne Gore udružuju snage da bi uticali na podizanje svijesti o rastućem problemu prekomjerne upotrebe plastike za jednokratnu upotrebu i gomilanja otpada, tako što će čistiti 13 lokacija istovremeno. 

“Nakon obilaska zaliva koji je ove godine veoma čist, odlučili smo se za tri lokacije koje će biti fokus u Boki Kotorskoj.  NVO Naša akcija će se fokusirati na lijevu stenovitu obalu uvale kod plaže Plavi horizonti duž  staze prema utvrđenju Grabovac, koja je devastirana nanosima otpada. Familja Filip će se sa ekipom volontera fokusirati na pojas Petrovići u Krašićima do Pristana, a NVO Ne bacajte boce iz Herceg Novog ce očištiti od Pristana do Rosa.  

Projekat je podržan i od strane lokalnih uprava, komunalnih preduzeća i sponzora kao što su Porto Montenegro, hotel Regent, UNA Montenegro, Lazure, Sky sat, Morsko dobro i Avgen direct. 

Pošto ove godine akcija mora da bude obuhvaćena NKT mjerama, molimo sve zainteresovane učesnike i učesnice da se prethodno najave lokalnim koordinatorima i koordinatorkama akcije za koju su zainteresovani kako bi osigurali da broj prisutnih ne premaši dozvoljenih 40. Više informacija o koordinatorima na linku: http://cleanupmontenegro.me.

Podijeli na: