Društvo

23.09.2022
394

ŠVEDSKA NACIONALNA TELEVIZIJA DANAS SNIMA U KOTORU

U toku je snimanje cijele sezone TV serije "Eternal Glory - Mastarnas Mastare" koja se emituje na prvom programu švedske nacionalne televizije u udarnom terminu.

Naime, SVT - švedska nacionalna televizija se odlučila da cijelu sezonu snimi u Crnoj Gori do 01. oktobra, tačnije na području Boke Kotorske i šire na teritoriji opština Herceg Novi, Kotor, Budva, Nikšić i Tivat.

Sami koncept TV show-a je takmičarski a učesnici su najpoznatiji švedski sportisti koji se međusobno takmiče na raznim sportskim poligonima izgrađenim na atraktivnim lokacijama. 

"Mästarnas mästare - Eternal Glory" je namjenjen svim uzrastima i ne sadrži neprimjeren rječnik.

Voditelj TV Showa je Michael Leijnegard, poznati novinar i voditelj švedske nacionalne televizije.

Osim samog takmičenja, voditelj prezentuje zanimljive činjenice i podatke iz zemlje u kojoj se odvija takmičenje.

Pomenuti TV show je jedan od najpopularnijih TV programa u Švedskoj (2 miliona gledalaca po epizodi) i smatramo da će snimanje pomenute serije u Crnoj Gori imati ogromnog efekta za promociju i vidljivost Crne Gore na švedskom tržištu.

TV serija "Mastarnas Mastare" se emituje već 14 sezona i do sada je snimana u Italiji, Španiji, Grčkoj, Portugalu, Kipru, Malti, kao i u susjednoj Hrvatskoj.

Takođe napominjemo da se švedska produkcija prvi put odlučila da snima van teritorije EU.

Snimanje takmičenja na teritoriji opštine Kotor je danas na lokaciji Sveti Stasije i 26. septembra na tvrđavi Goražda, a do sada je u dva navrata obavljeno na Crkvicama, saopšteno je iz Turistčke organizacije Kotor.

Fotografije sa snimanja na Crkvicama
 

Podijeli na: