Društvo

14.10.2021
305

ŠKOLA RODITELJSTVA U KOTORSKOM VRTIĆU

U kotorskom vrtiću u toku je realizacija projekta „Škola roditeljstva za cjeloživotno zdravlje za malu djecu“, odnosno „Brižne porodice“.

Radi se o projektu koji je nastao kao plod partnerstva univerziteta „Oksford“, „Kejptauni Bangor“ i organizacije „Klovnovi bez granica“ iz Južne Aftrike, uz podršku Svjetske zdravstvene organizacije i UNICEF-a.

Prema riječima zamjenice direktora u Javnoj predškolskoj ustanovi „Radost“ Sandre Pasković, glavni cilj programa je podrška roditeljima u njihovoj namjeri da uspostave pozitivne odnose sa djecom.

„Poziv za realizaciju projekta smo dobili od strane UNICEF-a, rado smo prihvatili isti pa smo obuku facilitatora uspješno završile vaspitačica Dijana Ševaljević i ja. Projekat će trajati tri mjeseca, a realizovaće se kroz ukupno dvanaest radionica. Potrebno je da roditelji budu redovni jer unaprjeđenje roditeljskih vještina, kojima zajedno težimo kroz realizaciju projekta, možemo postići isključivo uz kontinuitet u radu“ – kaže Pasković za Radio Kotor.

Radionice su namijenjene roditeljima djece uzrasta od dvije do devet godina i održavaju se srijedom od 17 do 19 sati u prostorijama jaslica.

Podijeli na: