Društvo

13.07.2020
117

ČESTITKA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE OPŠTINE JOVA SUĐIĆA ZA DAN DRŽAVNOSTI

U ime Skupštine Opštine Kotor i svoje lično, građanima  Kotora najsrdačnije čestitam 13. jul, Dan državnosti Crne Gore.

Ovo je dan koji se obilježava u znak sjećanja na 13. jul 1878. godine kada je Crna Gora na Berlinskom kongresu postala suverena, međunarodno priznata država. Za  ovaj datum vezana je i jedna od najsjajnijih stranica crnogorske istorije, kada je  13. jula 1941. godine narod Crne Gore ustao na ustanak u epskoj borbi protiv fašizma. Danas je naša država prepoznata kao moderna demokratija, članica NATO alijanse i prva pred vratima Evropske unije, država koja baštini istorijske i tradicionalne vrijednosti kojima se ponosi i koje su garant uspješnog trajanja i napretka.

Poštovani građani, živimo složeno vrijeme bremenito brojnim izazovima. Moramo se zato ponašati u skladu sa preporukama Instituta za javno zdravlje Crne Gore i odgovoriti i ovoga puta nasrtajima koronavirusa i pandemiji koja prijeti cijelome svijetu. Crna Gora za to ima kapacitete, i stručne i ljudske, i bez sumnje, istrajaće i u ovoj borbi.

Proslavimo zato Dan državnosti Crne Gore dostojanstveno i kako priliči, ne kršeći propisane mjere ali sa punim srcem ljubavi prema Crnoj Gori i njenoj sjajnoj istoriji i tradiciji, trajno zagledani u budućnost sa evropskog i evroatlanskog puta kojim sigurno koračamo.

Podijeli na: