www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
4. ROĐENDAN KAMELIJE
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
pozivnica_kamelija_rodjendan.jpg
Šoping centar „Kamelija“ danas slavi četvrti rođendan. Kako su nam kazali, poslovanjem su zadovoljni. „Trudimo se da izađemo u susret potrebama posjetilaca, a posjeta se na godišnjem nivou povećava za petnaest odsto. Tokom prošle godine šoping centar „Kamelija“ posjetilo je dva miliona i šezdeset hiljada ljudi. Nedavno smo otvorili butik PS, u planu je otvaranje butika OVS, širimo ponudu i trudimo se da budemo ono što naši posjetioci od nas očekuju. Sa energijom početnika, a iskustvom dobrog domaćina ulazimo u petu godinu i nadamo se da će biti još bolja od prethodnih“ – rekla nam je pi ar šoping centra Tina Crepulja. Ona je kazala da je planiran bogat cjelodnevni program. „S obzirom na simboliku broja četiri, rođendansku žurku ćemo tokom jutra proslaviti na način kako to rade četvorogodišnjaci. Žurka će početi u 10 sati kada ćemo na platou ispred „Kamelije“ sačekati mališane iz kotorskih vrtića sa kojima ćemo doručkovati uz „Bakinu tajnu“ koja je sponzor rođendana. Nakon toga ćemo prirediti zabavu sa klovnovima i Žarkom Žapcem, dok će u 11 sati biti spremna velika torta sa svjećicama, a potom ćemo uživati i u vatrometu“ – rekla nam je Crepulja. Nakon toga, program će biti nastavljen u prostorijama šoping centra. „Naši zakupci će u radnjama i ugostiteljskim objektima pripremiti akcije, promocije i popuste od četrnaest do četrdeset odsto“ – kaže Crepulja. U 19 sati za sve posjetioce će biti priređen program iznenađenja. „U večernjem programu učestvovaće Nina Žižić, a sa nama će biti dugogodišnji prijatelji i saradnici šoping centra, pa pozivamo sve da nam se pridruže“ – poručuje Crepulja koja dodaje da će nakon organizovanog programa biti priređena i žurka za zaposlene. 
 
ŽIVA SJEĆANJA NA BORBU PROTIV FAŠIZMA
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
orahovac_2.jpg
Na današnji dan prije sedamdeset godina u Orahovcu su poginuli borci narodnooslobodilačkog rata: Miroje Jovanović, Veljko Ćatović, Vojo Ivanović i Jovo Radulović. Tim povodom Organizacija boraca NOR-a Kotor i mještani Orahovca juče su kod Doma kulture u ovom mjestu položili cvijeće i evocirali uspomene na poginule drugove, kao i na sve Oravčane koji su dali živote za slobodu Jugoslavije. Među prisutnima je bila i svjedok ovog nemilog događaja iz 1944. godine – Mileva Perović, tada petnaestogodišnjakinja. “Kao da je juče bilo, sjećam se dana kada su poginuli ovi hrabri mladići, a kad na ovaj tragičan događaj pomislim – jedina mi je želja da se nikome ništa slično ne dogodi” – rekla je Radio Kotoru osamdesetpetogodišnja Mileva. Ona kaže da je veoma važno očuvati tradiciju i poštovati žrtve. “Već sedamdeset godina se na taj dan okupljamo kod spomen obilježja. Bitno je da ostane živa uspomena na one koji su se borili protiv fašizma i protiv nepravde” – kaže Mileva. Ona ističe da Gornji Orahovac sada ima svega dva stanovnika i to u zaseoku Ubalac. “U februaru 1942. godine Italijani su zapalili kuće u Gonjem Orahovcu, a prije toga u šest zaseoka Gornjeg Orahovca živjele su četrdeset četiri porodice koje su imale ukupno dvije stotine dvadeset članova” – prisjeća se Mileva.
 
 
PRIRODA ZOVE U POMOĆ
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
priroda_zove_u_pomoc_2014.jpg
Povodom obilježavanja Dana planete Zemlje, doo “Boka Gard Security” Kotor, uzgajalište školjki “Školjke Boke” – Orahovac Kotor u saradnji sa Institutom za biologiju mora, Gimnazijom Kotor te osnovnim školama “Narodni heroj Savo Ilić i ”Njegoš” u okviru akcije PRIRODA ZOVE U POMOĆ organizuju nekoliko ekološko-edukativnih aktivnosti.
“To su: akcija čisćenja obale od mosta rijeke Ljute do uzgajališta Školjke Boke, podjela ekoloških brošura na vratima Starog grada i u pomenutim školama, edukativni čas na temu ekološki principi održivog razvoja u marikulturi, priprema i degustacija školjki kao zdrave organske hrane iz mora za sve učesnike akcije, a aktivnosti će biti realizovane 21. i 22. aprila. Pozivamo sve koji to žele da se pridruže akciji” – kažu organizatori.

 

 
VENECIJANSKI SINDROM U KINU BOKA
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
andreas-pichler-teorema-venezia-3-480x403.jpg
Venecijanski sindrom” - naziv je dokumentarnog filma reditelja Andreasa Pihlera koji će večeras biti prikazan u kinu “Boka”.
Film govori o Veneciji danas, o gradu svjetske kulture koji je postao usputna stanica kruzera i miliona turista pod kojima iz godine u godinu tone.
Nakon projekcije planirana je diskusija o opasnostima koje nasljeđu i ljudima prijete od masovnog turizma.
Početak je u 20 sati, a ulaz je slobodan.
Organizatori su Centar za održivi prostorni razvoj “Ekspedicio” i Kulturni centar “Nikola Đurković”. 
 
MODA MLADIH ODUŠEVILA MATURANTE
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
moda_mladih_kotor_22.jpg
Sinoć je u kotorskoj diskoteci „Maksimus“ u organizaciji NVU „My day“ održana 5. revija mladosti i mode pod nazivom V MODA MLADIH-KOTOR 2014 posvećena kotorskim maturantima.
Četrdesetak učenika Srednje pomorske škole i Gimnazije iz Kotora imali su priliku da publici prikažu kreacije Jelene Roganović Đurić, Lazara Ilića i modnog brenda „Tiffany“. U revijalnom dijelu nastupio je plesni studio „Infinity dance“ iz Kotora.
Možemo da kažemo sa ponosom da su učenici na profesionalan način ponijeli i publici predstavili kreacije. Mi, kao organizatori, jako smo zadovoljni kako je protekla manifestacija, odzivom publike i kompletnom atmosferom koja je vladala i na sceni i iza scene. Mogu da kažem da je publika bila oduševljena, a da ni sami kreatori nisu krili svoje zadovoljstvo i iskazali su želju za nastavak saradnje“ – rekla je Slađana Matković, predsjednica NVU „My day“.
 
DAMA KAMELIJA MARINA DULOVIĆ
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
bal_kamelija_dama_kamelija.jpg
Na tradicionalnom “Balu kamelija”, koji je ove godine održan u hotelu “Mimoza” u Tivtu, direktorka Škole za osnovno i srednje muzičko obrazovanje “Vida Matjan” iz Kotora Marina Dulović izabrana je za Damu kamelija 2014. godine. Dulović se, kako je rečeno, posebno istakla kao uspješna profesorka klavira i kamerne muzike što potvrđuju brojne nagrade i priznanja koje su njeni učenici stekli na međunarodnim takmičenjima. “Više puta je učestvovala u radu žirija, republičkih, saveznih i internacionalnih takmičenja i festivala. Za svoj pedagoški rad dobila je više nagrada i priznanja. Posljednju deceniju posebno je prepoznat njen rad na poslovima rukovođenja Muzičkom školom Vida Matjan na polju organizovanja kulturnog zivota grada Kotora, edukacije djece i omladine i popularisanja klasične muzike. U okviru upravljanja školom, posebno je angažovana u organizaciji brojnih koncerata učenika, gostovanja eminentnih umjetnika, kao i na polju međunarodne kulturne razmjene i saradnje. U Kotoru, posebnu paznju privukla je Pučinijeva opera Sestra Anđelika u produkciji kotorske Muzičke škole koja je reprizirana u Beču i Ljubljani i koja je uvrštena u program Bijenala crnogorskog teatra. Takođe, spektakularno izvođenje Mise broj 2 kotorskog kompozitora Jerolima Fjorelija rezultat je jednog od zapaženijih projekata koji su realizovani u posljednje vrijeme. Inicijatorka je i osnivačica manifestacije Mladi i muzika, kao i umjetnička direktorka Festivala gudača koji se ove godine održava peti put. Dulović je objavila vise stručnih radova iz oblasti kulturnog turizma, menadžmenta u kulturi i umjetnosti, komunikacije i međuljudskih odnosa u školi, kao i o reformi obrazovnog sistema” - stoji u obrazloženju izbora.
Detaljnije...
 
IN MEMORIAM: STANISLAV LOLO MILIĆ (1930-2014)
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
fk_bokelj_1947.jpg
U Kotoru je u 84. godini preminuo Stanislav Lolo Milić, pomorski kapetan duge plovidbe u penziji i nekadašnji fudbaler “Bokelja” iz godina kada je kotorski klub krčio staze uspjeha. Odmah poslije Drugog svjetskog rata Milić je intenzivirao bavljenje fudbalom i izborio mjesto prvotimca veoma rano. Bio je u generaciji sa saigračima koji su ostali zapamćeni u istoriji crnogorskog fudbala, ali i šire. Podsjetimo, “Bokelj” je 1951. i kasnije 1955.godine bio član jedinstvene Druge lige Jugoslavije u koju su tada igrali renomirani klubovi poput “Veleža”, “Vardara”, “Lokomotive”, “Odreda”, “Metalca”, “Osijeka” i drugi. Pokojni Milić igrao je centarfora i stasom i smislom za gol bio je opasan za protivničke odbrane. Fudbalsku karijeru je skratio jer se otisnuo na more i posvetio pozivu pomorca gdje je stigao do zvanja pomorskog kapetana duge plovidbe na brodovima nekada poznate kompanije – kotorske “Jugooceanije”. Lolo Milić kao rijetko koji kotorski fudbaler igrao je za “Bokelj” na starom terenu na Benovu i kasnije na stadionu u Škaljarima gdje je i danas stadion. Sahrana Stanislava Lola Milića biće danas u 16 sati na Gradskom groblju u Kotoru.
Na fotografiji “Bokelj” 1947. godine, stoje: Slavko Kanić, Peko Lalošević, Đorđe Latković, Stanko Kramar, Božidar Parteli, Sreten Latković; čuče: Đuro Ivanović, Anton Brajak, Vinko Mitrović, Stanislav Lolo Milić i Petar Lubarda. (Dušan Davidović)
 
MAČIĆI OSVOJILI AUSTRALIJU
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
slobo_macic_australija_14.jpg
Klub "Melbourn Collegians" (igrači do 14 godina), koji sa klupe predvodi bivši trener "Primorca" i "Budve" Slobodan Mačić, osvojio je prvo mjesto u nacionalnom prvenstvu Australije što je prvi put da klubu pripadne zlatna medalja u ovom uzrastu.
Među igračima koji su ostvarili veliki uspjeh za klub iz Melburna je i Aljoša Mačić, Slobodanov sin.
On je nekad sa uspjehom nosio kapicu kotorskog "Primorca" u mlađim kategorijama.
Slobodan Mačić je u svojoj dosadašnjoj trenerskoj karijeri juniorsku reprezentaciju Crne Gore doveo do evropskog zlata, a sa "Budvom M-tel" je osvojio titulu prvaka Crne Gore i uspio da budvanski tim odvede na fajnal-for odnosno izbori plasman među četiri najbolje ekipe u Evropi.
Bio je trener "Primorca" od 2003. do oktobra 2006.godine.
Sa mlađim kategorijama kotorskog kluba ostvario je seriju sjajnih rezultata. 
 
MINIMALAC BOKELJA
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
bokelj_-_igalo_13.jpg
U 24.kolu Druge crnogorske fudbalske lige “Bokelj” je juče u Kotoru pobijedio “Igalo” 1-0.
Ostali rezultati: “Arsenal” - “Cetinje” 4-1, “Jezero” - “Kom” 2-0, “Berane” - “Jedinstvo” 1-3, “Zora” - “Zabjelo” 3-1 i “Bratstvo” - “Ibar” 0-2.
Bokelj”, koji u narednom kolu u srijedu 16.aprila gostuje “Zabjelu”, vodi na tabeli sa 12 bodova prednosti u odnosu na drugoplasiranu “Zoru”.
 
JUŽNA FUDBALSKA REGIJA
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
fudbal123.jpg
U 22.kolu Južne fudbalske regije za seniore "Sloga" Radovići je pobijedila "Slogu" iz Starog Bara 3-1, a "Hajduk" je savladao "Federal" 2-1.
U okviru 16.kola Južne fudbalske regije za mlađe kategorije pjetlići "Bokelja" pobijedili su u Kotoru ekipu "Tivta" 5-1.
Po dva gola za tim Miloša Tomovića dali su Nikola Kašćelan i Dejan Perović, a jednom se u strijelce upisao Vasilije Čavor.
Pioniri "Bokelja" bili su bolji od "Arsenala" 4-1.
Dva gola za "Bokelj" dao je Nikola Marković, a po jedan Nikola Peraš i Dušan Beden.
Pjetlići "Grblja" izgubili su od "Mornara" 2-1, a pogodak  za tim iz Radanovića dao je Ljubomir Tučević.
Pioniri "Grblja" savladali su "Mornar" 1-0 golom Božidara Damjanovića.
 
DVIJE POBJEDE GRBLJA
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
kosarka.jpg
Pionirke košarkaškog kluba „Grbalj” u prijateljskoj utakmici savladali su „Budvu” 121 – 61.
Koševe za tim Saše Vujnića dale su Čamdžić Jovana 47, Vitas Ines 25, Vukšić Maša 19, Stanojević Andrea 12, Latković Olivera 10 i Milojko Anđela 8.
Mlađi pioniri „Grblja” bili su bolji od „Budve” 70 – 33.
Strijelci za „Grbalj”: Vukšić Vasilije 22, Radanović Svetozar 8, Soldić Jakša, Kostić Jovan i Đurđenović Nikola po 6, Milovanović Pavle i Odžić Maksim 4, Bukilica Boško, Đurđenović MarkoKlemens Danilo, Grego Aleksandar, Radanović Maksim i Klemens Nikolaj po 2.
 
TRI MEDALJE ZA KOTORSKE DŽUDISTE
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
dzudo_klub_kotor_3.jpg
Na humanitarnom turniru Kup Svetog Nikole u Podgorici, mladi džudisti "Kotora" osvojili su tri medalje.
Zlato je pripalo Vidaku Miljenoviću u kategoriji do 42 kilograma, srebro Dmitru Efimenku u kategoriji do 22 kilograma i bronza Lazaru Pajoviću u kategoriji do 55 kilograma.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
14.04.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Škole
U toku je upis djece u Osnovnu školu „Njegoš“. 
Testiranje i upis se obavljaju u kancelariji psihologa u prizemlju matične škole na Benovu svakog radnog dana od 9 do 12 sati.
U toku je upis djece u prvi razred Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić“ u Dobroti.
Obavlja se radnim danima od 9 do 12 sati u kancelariji pedagoga-psihologa i sekretara škole.
U Osnovnu školu „Ivo Visin” na Prčanju upis prvaka obavlja se radnim danima, takođe od 9 do 12 sati, u kancelariji sekretara škole do 30. aprila.
Dom zdravlja
U ambulantama Doma zdravlja do 14 sati rade doktorke Maslovar, Radošević, Vušurović i Krivokapić, od 14 do 21 doktorke Radović i Đonović. U dječjem dispanzeru do 14 sati rade doktorke Mačić i Mićunović, od 14 do 20 doktorka Čelebić.
U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Matijević, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Franović.
U Domu zdravlja u industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme danas
Pretežno sunčano. Na sjeveru ujutru po kotlinama moguća magla, a tokom dana povremeno umjerena oblačnost. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha do 22 stepena. 
 
JOKSIMOVIĆ: CRNA GORA BEZ RIBARSKE FLOTE
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
aleksandar_joksimovic_perast_2012.jpg
Nelegalan ribolov, nedostatak prerađivačkih kapaciteta i slab inspekcijski nadzor ključni su problemi sa kojima se suočavaju crnogorski ribari, ocijenjeno je na javnoj debati o 13. pregovaračkom poglavlju – Ribarstvo održanoj u Podgorici.
Šef radne grupe za 13. poglavlje dr Aleksandar Joksimović smatra da je ozbiljan problem Crne Gore, koja ne može parirati evropskim silama u sektoru ribarstva, zastarjela i mala ribarska flota koju je neophodno modernizovati.
„Takva flota predstavlja ozbiljan problem, zbog čega je neophodno povećati i modernizovati”,  kazao je Joksimović i dodao da bi Crna Gora trebalo da sačuva i zaštiti tradicionalno ribarstvo, kakvo postoji u Boki Kotorskoj i poveže ga sa turizmom.
 
PETA MODA MLADIH U MAKSIMUSU
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
moda_mladih05_copy.jpg
Revija mladosti i mode pod nazivom V MODA MLADIH-KOTOR 2014, u organizaciji nevladinog udruženja MY DAY-MOJ DAN iz Kotora, biće održana danas sa početkom u 20 sati u diskoteci "Maksimus". 
Posjetioci će imati priliku da vide kreacije Jelene Roganović Đurić, Lazara Ilića i brenda "Tiffany".
Revija je posvećena maturantima, a u ulozi manekena pistom će prošetati 30 maturantkinja i maturanata Gimnazije i Srednje pomorske škole Kotor.
Sponzori manifestacije su Turistička organizacija Kotor, kafe bar "Havana", salon ljepote "Sunflowers", "Debora", "Superior print" i medijski sponzori "Skala radio" i Radio Kotor.
 
BACKYARD JAZZ U TIVTU
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
backyard_crna_gora.jpg
U okviru crnogorske turneje grupe “Backyard Jazz Ensemble” i manifestacije “Mjesec poštovanja džeza u Crnoj Gori”, danas će u Tivtu biti organizovani –radionica o džezu sa početkom u 11  u Muzičkoj školi i koncert gostujućih muzičara sa početkom u 20 sati u Zbirci pomorskog nasljeđa u “Porto Montenegru”.
 
PRIMORJE PRVAK JADRANSKE LIGE
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
primorje_rijeka.jpg

Vaterpolisti riječkog “Primorja” pobjednici su ovogodišnjeg takmičenja u “Triglav” Jadranskoj ligi. Toni Petrović i drugovi u finalu u Zadru danas su bili bolji od “Juga” 8-7. Bivši igrač "Primorca" postigao je dva pogotka. Juče u polufinalu “Primorje” je pobijedilo hercegnovski “Jadran” 8-3, a “Jug” je savladao zagrebačku “Mladost” 8-7. Time je ekipa sa Kantride odbranila trofej osvojen prošle sezone. Kapiten crnogorske reprezentacije Nikola Janović je za dubrovački tim u finalu dao jedan gol.  

foto - VK "Primorje" 


 
 
MAKSIMALAN UČINAK GIMNAZIJALCA
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
odbojka_zene_2.jpg
U okviru četvrte grupe Prvenstva Crne Gore u odbojci za pionirke, kotorski “Gimnazijalac” je danas kao domaćin zabilježio sve pobjede.
Izabranice Božidara Barbića bile su bolje od svojih vršnjakinja iz petrovačkog “Libera”, “Luke Bar” i “Herceg Novog”.
Sva tri duela Kotoranke su ostvarile identičnim rezultatom sa po 2-0 u setovima.
 
KVAR NE ZNA ZA VIKEND
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
radovi_kanalizacija_trg_april_2014.jpg
Na Trgu od oružja, u neposrednoj blizini glavnih gradskih vrata, danas se odvijaju radovi na otklanjanju kvara na kanalizacionom sistemu.
Prema informaciji koju su nam dali radnici angažovani od strane kotorskog Javnog preduzeća “Vodovod i kanalizacija”, riječ je o komplikovanom zahvatu jer se u šahtovima preplići elementi raznih infrastruktura, od žica za struju i telefon, optičkih kablova, pa do vodovodnih i kanalizacionih cijevi.
 
NAŠ GOST DIREKTOR PSIHIJATRIJSKE BOLNICE DRAGAN ČABARKAPA
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
dragan_cabarkapa.jpg
Gost emisije „Razgovori nedjeljom“ koja je na programu danas od 10.15 biće Dragan Čabarkapa, odnedavno direktor Specijalne bolnice za psihijatriju u Dobroti.
Nakon niza decenija Čabarkapa je prvi rukovodilac ove bolnice koji po struci nije ljekar.
Urednik i voditelj emisije je Dušan Davidović.
 
foto "Vijesti"
 
VJEVERICA NA PERAŠKIM STRANAMA
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
vjeverica_orahovac_perast.jpg
Planinari “Vjeverice” danas organizuju pješačku turu Orahovac – Sveti Andrija – Ubalac – Risan. Okupljanje je u 7.50 kod glavne gradske pošte.
Dužina ture je 16 km, trajanje 6-7 sati, a 700 metara je visinska razlika u penjanju. 
Za više informacija – 069 698 553 i 069 345 371.
 
foto "Vjeverica" 
 
BOGOSLUŽENJA PRED VELIKU SEDMICU
Autor Radio Kotor   
13.04.2014
katedrala11.jpg
Iz Biskupskog ordinarijata Kotor obavještavaju o liturgijskim slavljima pred Veliku sedmicu. 
Danas na Cvjetnicu je blagoslov maslinovih i palminih grančica u dvorištu biskupije, a zatim procesija i pontifikalna sveta misa u katedrali u 11 sati.
U 18 sati je sveta misa u crkvi sv. Klare.
 
INSTITUT ZA BIOLOGIJU MORA I OPŠTINA POTPISALI SPORAZUM
Autor Radio Kotor   
12.04.2014
de_fish_gear.jpg
Juče je u Opštini Kotor potpisan sporazum o saradnji između Instituta za biologiju mora i Opštine Kotor u cilju sprovođenja ciljeva projekta DeFishGear (Sistem za upravljanje zastarjelim ribolovnim alatom u jadranskoj regiji). Sporazum su potpisali potpredsjednik Opštine Tvrtko Crepulja i dr Milica Mandić, ovlašćena predstavnica i rukovodeća u projektu. Projekat je finansiran od strane Evropske unije u okviru IPA Programa, a sprovodi se u saradnji sa partnerima iz Slovenije, Italije, Hrvatske, Albanije, Bosne i Hercegovine i Grčke. Ciljevi projekta su izrada strategije smanjenja otpada u Jadranskom moru, smanjenje količine otpada, poboljšanje dostupnosti deponija na kopnu i njihovom korišćenju. U planu je podizanje svijesti o značaju rješavanja problema morskog otpada koji ozbiljno ugrožava ovaj eko-sistem. Takođe će se putem pilot aktivnosti uključiti lokalni ribarski brodovi, u cilju sakupljanja i reciklaže napuštenih ribarskih mreža, sakupljanja plutajućeg otpada i otpada sa morskog dna. (sa sajta Opštine Kotor)
 
PERAŠTANI ČISTILI BORIĆE
Autor Radio Kotor   
12.04.2014
perast_sredjivanje_borica.jpg
Mjesna zajednica Perast je, u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem, danas organizovala čišćenje Borića.
U akciji, kojoj su se odazvali brojni mještani, uklonjeni su suvi borovi i divlje rastinje kako bi se zeleni pojas na ulazu u Perast očistio i uredio.
Najavljeno je da će posao biti nastavljen i naredne subote, a u planu je i postavljanje drvenih klupa.
 
KONCERT HORA ZAHUMLJE U KOTORU
Autor Radio Kotor   
12.04.2014
hor_zahumlje.jpg
Proljećni koncert hora  “Zahumlje” iz Nikšića biće održan  u velikoj sali Kulturnog centra “Nikola Đurković” Kotor večeras sa početkom u 20 sati.
Hor će nastupiti uz pratnju narodnog i zabavnog orkestra, pod dirigentskom palicom Predraga Martinovića, profesora muzike.
Na repertoaru su crnogorske, makedonske i ruske pjesme te evergrin hitovi sedamdesetih godina 20. vijeka. Ulaz je slobodan.
 
GRBALJ PAO NA LUGOVIMA
Autor Radio Kotor   
12.04.2014
fudbal_lopta_u_mrezi.jpg
U 26.kolu “Telekom” Prve crnogorske fudbalske lige “Grbalj” je danas u Budvi izgubio od “Mogrena” 3-1.
Pogodak za tim iz Radanovića dao je Janković, a za domaćina su pogađali Racković, Marković i Đoković.
Ostali rezultati:
Sutjeska” - “Rudar” 0-0, “Lovćen” - “Zeta” 4-0, “Dečić” - “Mladost” 2-1 i “Čelik” - “Mornar” 2-0.
Sjutra od 14 sati “Budućnost” dočekuje “Petrovac”.


 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 90 of 17515

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta

Trenutno je 15 gostiju na vezi