www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
PIONIRI GRBLJA PROTIV SUTJESKE
Autor Radio Kotor   
13.06.2014
fudbal.jpg
Pioniri fudbalskog kluba “Grbalj”, pobjednici Južne regije, u polufinalu Prvenstva Crne Gore igraće protiv “Sutjeske” u utorak 17.juna od 17 sati na stadionu Fudbalskog saveza Crne Gore na Starom aerodromu.
Drugi polufinalni par je “Budućnost” – „Sjeverna Zvijezda” od 19 sati.
Finale je 18.juna.
 
500 PLIVAČA NA PRVENSTVU CRNE GORE
Autor Radio Kotor   
13.06.2014
plivanje_djeca.png
Prvo otvoreno prvenstvo Crne Gore u plivanju biće održano u Podgorici, na bazenu Sportskog centra „Morača” 12 i 13.jula, saopšteno je na konferenciji za novinare.
Predsjednik Stručnog savjeta za plivanje VPSCG Mladen Klikovac je istakao da očekuje nastup oko 460 plivača odnosno 350 iz inostranstva i 110 iz Crne Gore.
Trener „Primorca” Dijana Dika Saveljić najavila je dolazak 14 plivača iz Kotora, 7 plivačica i 7 plivača uzrasta od 10 do 18 godina.
Generalna proba pred crnogorsko prvenstvo kotorskim plivačima biće međunarodni miting u Trebinju „Srđan i Maksim” 21. i 22.juna gdje će nastupiti sa 12 takmičara.
Sudija Slađana Vučetić u Podgorici će debitovati u ulozi sudije i očekuje da šampionat, što se suđenja tiče, protekne u najboljem redu.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
13.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Kino
U kinu „Boka“ večeras i sjutra u 19 sati na programu je film „Rio“.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Perović, Vušurović i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Radović i Đonović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Franović, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Matijević. U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mačić i Čelebić, od 14 do 20 doktorka Mićunović. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme
Pretežno sunčano. Na sjeveru već od sredine dana, a u ostalim kontinentalnim predjelima poslijepodne ili tokom noći, promjenljivo, uz mjestimičnu kišu ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 22 do 34 stepena. 
 
TOKOM DANA NOVO LICE NAŠEG SAJTA
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
radio_kotor_222.jpg
Pola miliona ulaza godišnje na sajt Lokalnog javnog emitera Radio Kotor www.radiokotor.com obavezuje našu medijsku kuću na unapređenje svojih usluga, pa je u toku redizajn internet prezentacije.
Obnovljeni sajt gradskog Radija publici će biti predstavljen tokom današnjeg dana.
Lokalni javni emiter koji s ponosom nosi ime svoga grada zahvaljuje slušaocima na pažnji i povjerenju za naših zajedničkih 27 godina. 
 
ČAK 87 EURA ZA LJEKOVE MJESEČNO
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
ljekovi.jpg
Svaki građanin Crne Gore mjesečno za ljekove u privatnom i državnom sistemu potroši 87 EUR, rekao je juče ministar zdravlja Miodrag Radunović navodeći da postoji zabrinjavajući trend rasta potrošnje medikamenata. On je rekao i da treba imati u vidu standard građana i da je taj prosjek u Evropi 349 EUR, Hrvatskoj 180 EUR, Srbiji 102 EUR.
„Treba uraditi analizu rada ljekara koji najčešće pišu recepte. Prvi na listi je ljekar koji ih dnevno napiše čak 86“ – kazao je ministar Radunović.

 

 
ROGANOVIĆ: VODOSNABDIJEVANJE UREDNO, GUBICI MANJI
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
vodovod_09-1.jpg
Gosti Radio Kotora juče su bili direktor Javnog preduzeća „Vodovod i kanalizacija” Dragan Roganović i tehnički rukovodilac u ovom preduzeću Velemir Dragić. Razgovor je vodila Jelena Vukasović, a reprizu možete čuti sjutra s početkom u 16.45, po završetku „Kotorske hronike”. Za posjetioce našeg sajta prenosimo fragmente razgovora.
Nedavno su odbornici Skupštine opštine Kotor razmatrali Izvještaj o radu finansijskom poslovanju JP „Vodovod i kanalizacija“ za prošlu godinu. U tom izvještaju dati su između ostalog i generalni podaci, pročitaću ih. Broj stanovnika u opštini je 22.799, broj priključaka na vodovodnu mrežu iznosi 11.992, ukupan ulaz vode u distributivni sistem u 2013. godini iz sopstvenih izvorišta je 5.799.383 metra kubna, a ukupan ulaz vode u sistem iz sistema Regionalnog vodovoda je 1.200.461 metar kubni. U cilju ostvarenja javnog interesa – urednog vodosnabdijevanja značajno je naglasiti učešće Opštine kroz budžetski planirana sredstva za 2013. godinu u iznosu od 323.954 eura Gubici vode na mreži u 2012. godini iznosili su 81%, a u 2013. su bili nešto manji - 79%. Izvještaj je izazvao raspravu ali je usvojen. Kako vi ocjenjujete prošlogodišnje poslovanje Vodovoda?
Roganović - Najprije da kažem da je Vodovod transformisan u društvo sa ograničenom odgovornošću, ali kao jednočlano društvo u vlasništvu Opštine Kotor. Poslovanje je znatno poboljšano u odnosu na prethodni period, gubici su manji za 30 %, gubici na mreži su takođe manji, a naplaćenost naših usluga veća. Ukupan ulaz vode u sistem smanjen je za 10% kao i troškovi za 9%, posebno potrošnja električne energije. Uštedjeli smo i zbog značajnog saniranja vodovodne mreže u Risnu, pa su i gubici manji, a crpna stanica Spila nije ni radila ove zime. Naglasio bih da je stvaranje uslova za smanjenje nekontrolisane potrošnje skup proces jer to zahtijeva fizičke radove, zamjenu dotrajale mreže, postavljanje novih cjevovoda, pa se ne može očekivati veće smanjenje gubitaka za jednu godinu. Da razjasnimo da se gubitak ne odnosi na curenje vode iz sistema već na nenaplaćenost te vode, znači to je neprihodovana voda, ona koja se dobije dijeljenjem fakturisane sa ukupnom upumpanom vodom u sistem. Kad bismo imali veće podrošače poput hotela ili industrijskih kapaciteta, onda bi se u tabelama i gubici pokazali kao manji. Recimo, mi vodu trošimo za ispiranje cijevi vodovodnog i kanalizacionog sistema, ali tu vodu ne fakturišemo iako ona ulazi u ukupnu potrošnju. 
Detaljnije...
 
JOŠ DANAS O KOMUNALNOM OPREMANJU GRAĐEVINSKOG ZEMLJIŠTA
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
kotor8.jpg
Javna rasprava o Nacrtu odluke o izmjenama i dopunama Odluke o naknadi za komunalno opremanje građevinskog zemljišta traje još danas.
Primjedbe, predloge i sugestije zainteresovani mogu dostaviti Direkciji za uređenje i izgradnju Kotora na internet-adresu  Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.  ili pisanim putem na adresu Direkcija za uređenje i izgradnju Kotora, Škaljari bb.
 
KOTORSKI MATURANTI NAPRAVILI DOKUMENTARAC O OVDAŠNJEM JEZIKU
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
maturanti_jezik_mitski_cuvar.jpg
Gimnazija Kotor organizovala je juče program obrazovnog karaktera pod nazivom „Jezik – mitski čuvar Boke Kotorske” koji je održan u amfiteatru ove obrazovne ustanove. „Jezik čuva istoriju, tradiciju, identitet jednog naroda, ukratko, njegovu dušu. Što možemo da učinimo da sačuvamo jezik naših predaka koji  je istovremeno i naš? Na to pitanje pokušali su da odgovore učenici odjeljenja  4-2” – rekli su nam iz Gimnazije. Maturanti pomenutog odjeljenja Đorđe Kalezić, Sara Đurović i Katarina Pašić kazali su nam da je projekat izrade dokumentarnog filma „Jezik – mitski čuvar Boke Kotorske” nastao iz domaćeg zadatka i uputstava profesorke maternjeg jezika Sonje Golub Klenak. „Dorađivali smo ga godinu dana prikupljajući i sortirajući snimke. Ja sam uradio tehnički dio posla i montažu“ – kazao nam je Kalezić. Po riječima Sare Đurović, namjera maturanata je bila da ukažu na posebnosti ovdašnjeg jezika, da upozore na njegovu ranjivost i animiraju mlade da čuvaju domaći jezički identitet. „U upravi škole uglavnom su zadovoljni našim idejama. Sagovornici za potrebe filma su nam bili prof. Gracijela Čulić, Mileva Pejaković Vujošević, Vlasta Mandić, kao i djedovi i bake naših drugara. U ekipi koja je realizovala izradu filma bili su još Vjera Radoničić, Ivan Brkanović, Stefana Franović, i Milena Radović“ – rekla nam je Katarina Pašić. Pomenuti maturanti su nam otkrili i želje pri upisu na fakultet. Đorđe bi studirao informacione tehnologije u Podgorici, Sara medicinu takođe u Podgorici, a Katarina arhitekturu u Beogradu. Njih troje su zadnjih godina volonteri Radio Kotora i redakcija naše medijske kuće im želi sreću na prijemnim ispitima. 
 
POČINJE SVJETSKO PRVENSTVO U BRAZILU
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
svjetsko_prvenstvo_brazil_144.jpg
Utakmicom Brazil-Hrvatska na stadionu "Arena Korintijans" u Sao Paulu večeras u 22 sata počinje 20. Svjetsko prvenstvo u fudbalu koje će trajati do 13.jula.
Brazil je u organizaciju šampionata uložio oko 10 milijardi dolara, a očekuje se da utakmice gleda oko 600 hiljada navijača iz inostranstva.
Na svečanom otvaranju večeras svjetska mega-zvijezda Dženifer Lopez, u društvu repera Pitbula i brazilske pjevačice Klaudije Leite, otpjevaće hit Mundijala „We are one”.
Svjetska smotra fudbala je okupila 32 reprezentacije, a titulu šampiona brani Španija.
 
MTV PREMIJERA SPOTA NEMAM TI KAD
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
who_see_3.jpg
U ponedjeljak 16. juna u 20 sati na kanalu MTV Adria premijerno će biti emitovan novi spot kotorskog sastava “Who See” za numeru “Nemam ti kad”.
Nakon prvog singla i animiranog spota “Dinamida” u sopstvenoj produkciji, “Who See” svojim fanovima poklanjaju igrani video koji je sniman u Bankoku i Bijeloj.
Reditelj spota “Nemam ti kad” je Zoran Marković Zonjo, autor njihova dva prethodna hit videa “Reggaeton Montenegro” i “Igranka”. Glavna uloga u spotu je dodijeljena crnogorskom manekenu Nikoli Masoničiću, koji je poslije Balkana ostvario uspješnu modeling karijeru u Kini i Tajlandu. U numeri su kao semplovi korišteni stihovi Desanke Maksimović iz njene antologijske pjesme „Nemam više vremena“.
 
VATROGASCI ČISTILI PUT
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
morinj.jpg
Kotorski vatrogasci sinoć su intervenisali na uklanjanju posljedica sudara koji su se juče dogodili u Kostanjici i na Verigama, saznajemo u Mjesnoj zajednici Morinj.
Po riječima predsjednika MZ Morinj Željka Uljarevića, vatrogasci su uklanjali ostatke maziva i ostalih sadržaja koji su ostali na magistrali nakon dva saobraćajna incidenata u kojim, kako navodi, nije bilo težih posljedica po učesnike. 
 
PRIJEMNI U MUZIČKOJ ŠKOLI
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
muzicka_skola_foto_sosmo_vida_matjan.jpg
Prijava na Konkurs za upis u I razred Srednje škole je od ponedjeljka 16. do četvrtka 19. juna od 9 do 12 sati.
Prijemni ispit će se obaviti u petak 20.juna, a rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole 23.juna.
 
foto ŠOSMO "Vida Matjan" 
 
VRIJEDNA DONACIJA POMORSKOM MUZEJU
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
muzej_kotor_24.jpg
Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru dobio je ovih dana vrijednu donaciju od kompanije "Adriatic Marinas" iz Tivta - četiri savremena laptop računara sa instaliranim operativnim sistemom čija je vrijednost oko 1.400 eura. Računare je direktorki Pomorskog muzeja mr Milevi Pejaković Vujošević u Palati Grgurina uručio Danilo Kalezić, pr menadžer "Porto Montenegra". Donacija tivatske kompanije rezultat je uspješne i plodne saradnje "Porto Montenegra" i Pomorskog muzeja koja je počela 2011. godine kada je u tivatskoj marini otvorena muzejska Zbirka pomorskog nasljeđa. U njenom koncipiranju i postavljanju vrlo aktivno je učestvovao i stručni tim kotorskog Muzeja, a saradnja se nakon toga nastavila kroz pripreme više izložbi u Zbirci pomorskog nasljeđa, kao i prijeme visokih delegacija iz "Porto Montenegra" u Pomorskom muzeju. Uručujući poklon Kalezić je rekao da je, osim dobre oficijelne saradnje tivatske kompanije sa Pomorskim muzejom, donacija izraz dobrih prijateljskih odnosa koji su uspostavljeni kroz tu saradnju. Na poklonu zahvalila je direktorka Muzeja mr Mileva Pejaković Vujošević podsjetivši kako se razvijala saradnja sa "Porto Montenegrom". Ona je rekla da je dobro da se uspostavlja saradnja između kulturnih institucija i privrede kao što je to učinjeno i u primjeru Pomorskog muzeja i "Porto Montenegra" jer je to u obostranom interesu.
 
RISANSKI MAKARULI
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
risan_makaruli.jpg
„Risanski makaruli” – naziv je manifestacije koja će biti održana sjutra s početkom u 20 sati na glavnom gradskom trgu u Risnu.
Uz degustaciju makarula, tradicionalnog jela Boke, publika će biti u prilici da prati zabavni program u kome će učestvovati KUD „Nikola Đurković”, djeca vrtića „Radost”, učenici Osnovne škole „Veljko Drobnjaković”, sastavi „Slow time” i „Hipnos bend”.
Organizator je Organizacija žena Risna.
Fotografija sa jedne od ranijih manifestacija.
 
SOLISTIČKI KONCERTI DARKA TOMIČIĆA I NIKOLINE PUŠARE
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
crkva_svetog_duha_koncert_poklon_kotoru.jpg
Solistički koncert pijaniste Darka Tomičića, kotorskog učenika iz klase prof. Ilije Miloševića, biće održan večeras u crkvi Svetog Duha, a početak je u 20.30.
Solistički koncert solo-pjevačice Nikoline Pušare, učenice iz klase Milice Zdravković, uz klavirsku pratnju prof. Dejana Krivokapića, biće održan u subotu 14.juna s početkom u 20 sati u crkvi Svetog Duha.
Organizator je ŠOSMO "Vida Matjan".  
 
RADIONICA O TEHNICI GRADNJE SUVOZIDA
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
suhozid-bruno-konjevic.jpg
Radionica o tehnici gradnje suvozida, u okviru projekta „Baština – pokretač razvoja” biće održana od utorka 17. do četvrtka 19.juna u Gornjoj Lastvi u Tivtu. Cilj radionice je kratka obuka zainteresovanih građana o zidanju kamenom na tradicionalni način.
Jedan od partnera na realizaciji projekta je kotorski Centar za održivi prostorni razvoj „Expeditio”.
 
NOBELOVCI NIKŠIĆKOG POZORIŠTA U KOTORU
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
nobelovci_34.jpg
Predstava Nikšićkog pozorišta "Nobelovci” biće izvedena u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru u utorak 17.juna u 20 sati.
Predstavu je režirao Goran Bulajić, a igraju Jovan Krivokapić, Ana Vučković, Emir Ćatović, Gordana Mićunović i Petar Novaković.
Prodaja ulaznica po cijeni od 4 eura biće na biletarnici Centra na dan igranja predstave od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.
 
PEJZAŽI BOKE OČIMA GRAĐANA
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
pejzazi_boke_ocima_gradjana_martin_kmet.jpg
Otvaranje foto-izložbe “Pejzaži Boke očima građana” je u subotu 14. juna u 21 sati u galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu.
Izložba je organizovana u okviru projekta “Baština-pokretač razvoja” koji se sprovodi u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore.
Na realizaciji ovog projekta radi i kotorski Centar za održivi prostorni razvoj “Expeditio”. 
 
foto Martin Kmet 
 
TROJIČINDANSKE SVEČANOSTI
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
trojica_skyscrapercity-com.jpgMještani Trojice i Vidikovca kod tvrđave na Trojici u subotu 14.juna s početkom u 19.30 organizuuju druge Trojičindanske svečanosti s bogatim kulturno-umjetničkim programom.
Učestvovaće pjevači Darko Martinović, Danica Nikić i braća Ševaljević, guslari Andrija Čavor i Rajko Radović i guslar i diplar Stevan Čavor, trubač Krsto Đukić, folklorni ansambl „Nikola Đurković“, „Teatar 303“, pjevačko društvo „Grbalj“ i recitatorka Milica Radović.
 
BEZ IZVODA NA UPIS U SREDNJE ŠKOLE
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
mladi11.jpg
Ministarstvo unutrašnjih poslova i Ministarstvo prosvjete obavještavaju sve polumaturante da im za upis u srednju školu neće biti potreban Izvod iz matične knjige rođenih. Sve neophodne podatke u vezi sa rođenjem i crnogorskim državljanstvom škole će preko Ministarstva prosvjete dobijati od Ministarstva unutrašnjih poslova po službenoj dužnosti. 
Dva ministarstva žele da budućim srednjoškolcima na ovaj način olakšaju upis u školu. Naša težnja je da budemo pravi servis svim crnogorskim građanima, ne samo polumaturantima i da svuda gdje možemo pojednostavimo procedure. 
Takođe, ovom prilikom želimo da podsjetimo maturante i sve one koji žele da budu studenti, da im za upis na fakultete nije potreban Izvod iz matične knjige rođenih ili Uvjerenje o državljanstvu zbog toga što je biometrijska lična karta, koju po zakonu moraju da imaju, dokaz o državljanstvu. Dakle, uz drugu neophodnu dokumentaciju koju fakulteti traže za upis, dovoljno je dostaviti ovjerenu kopiju biometrijske lične karte. 
 
KOTORSKI BORCI SJUTRA NA SUTJESCI
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
sutjjeska_2.jpg
Povodom 71 godinu od istorijske bitke na Sutjesci, članovi Opštinskog odbora Organizacije boraca Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945 posjetiće sjutra Sutjesku i položiti cvijeće na spomenik palima za slobodu Jugoslavije.
Za više informacija javiti se na telefon 069 558 618.
 
BLAGDAN SVETOG ANTUNA
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
sveti_antun_padovanski.jpg
Sjutra, na blagdan Svetog Antuna Padovanskog, svete mise u crkvi Svete Klare će biti u 6 i 8 sati, a svečana sveta misa u 10 sati. 
Popodne u 19 sati biće svečana sveta misa, blagoslov kruha, djece i cvijeća.
Pjevaće mješoviti hor župe Svetog Matije i dječji hor “Leptirići”. 
 
KOTORANIN NENAD MILIĆ POZVAN U REPREZENTACIJU
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
nenad_milic.jpg
Nenad Milić, član košarkaškog kluba „Kotor”, pozvan je u pionirsku reprezentaciju Crne Gore.
Talentovani Kotoranin nalazi se na širem spisku reprezentativaca, čije je okupljanje zakazano za 27.jun.
Poziv u nacionalni tim svakako je priznanje za Nenada i klub u kojem igra.
 
JADRAN GOST SLOVENSKE PLAŽE
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
buanje_1.jpg
Nakon četiri odigrana kola u Drugoj crnogorskoj bućarskoj ligi "Jadran" iz Perasta se nalazi na petom mjestu prvenstvene tabele.
Peraštani u 5.kolu danas od 18 sati gostuju u Budvi ekipi "Slovenske plaže”. 
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
12.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Kino
U kinu „Boka” večeras, sjutra i u subotu od 20 na programu je film „Rio”.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Perović, Vušurović i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Radović i Đonović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Matijević, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Radojičić. U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mačić i Čelebić, od 14 do 20 doktorka Mićunović. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme
Pretežno sunčano, uz povremeno malu ili umjerenu oblačnost. Vjetar uglavnom slab do umjeren, sjevernih i zapadnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 36 stepeni.
 
SISTEM NADZORA BEZBJEDNOSTI ŠKOLJKI
Autor Radio Kotor   
11.06.2014
skoljke_boke_2014.jpg
Crna Gora će, kroz projekat koji finansira Evropska unija preko Programa IPA Adrijatik prekogranične saradnje, unaprijediti sistem nadzora bezbjednosti školjki prije njihovog stavljanja na tržište – saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede.
Projekat pod nazivom IPA CAPS 2 Jačanje centara za proizvodnju akvakulture i nadzor bezbjednosti u prekograničnim zemljama Jadrana sprovodi se istovremeno u još četiri zemlje koje izlaze na Jadran (Hrvatska, Italija, Albanija i Bosna i Hercegovina). Korisnici projekta u Crnoj Gori su Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja - Veterinarska uprava i Centar za ekotoksikološka ispitivanja Crne Gore, a planirane aktivnosti se sprovode uspješno. Po prvi put je u Crnoj Gori izvršena identifikacija svih mjesta na kojima se uzgajaju školjke (dagnje i ostrige) i uspostavljen registar uzgajališta koji vodi Veterinarska uprava (ukupno 16 uzgajališta). Takođe, po prvi put su određene koordinate za svako uzgajalište i ista su razvrstana u 6 proizvodnih zona. Izvršena je i preliminarna analiza rizika i procjena potencijalnih zagađivača mora. Na osnovu su određene tačke za uzimanje uzoraka školjki i laboratorijsko ispitivanje u skladu sa EU zahtjevima, radi utvrđivanja patogenih mikroorganizama i toksina.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 61 - 90 of 18267

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta