www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
TURIZMIJADA 2011.
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
plavi_hor.jpgOvogodišnja TURIZMIJADA  u organizaciji kotorskog Fakulteta za turizam i hotelijerstvo počinje danas i trajaće do 3.maja na Plavim Horizontima.
„Očekujemo dolazak oko hiljadu studenata iz regiona, ali i iz Italije i Francuske. Pored zabavno-sportskog organizujemo i edukativni program u okviru kojeg će predavanja držati eminentni evropski stručnjaci iz oblasti turizma“ – kaže za Radio Kotor student-povjerenik na kotorskom Fakultetu Petar Golubović.
Po njegovim riječima, u okviru ove manifestacije u nedjelju 1.maja na Plavim Horizontima biće održan i koncert sarajevskog muzičkog sastava „Crvena jabuka“.
 
OKRUGLI STO - PROGRAM RAZVOJA KULTURE
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
mornarica_-_sat.jpgCentar za održivi razvoj EKSPEDICIO uputio je poziv nevladinim organizacijama i udruženjima iz Kotora, Tivta i Herceg Novog da budu učesnici okruglog stola u okviru izrade lokalnih programa razvoja kulture za period do 2015.godine.
U toku je proces izrade opštinskog Programa razvoja kulture koji se priprema u skladu sa Nacionalnim programom.
Okrugli sto će biti održan u palati Bizanti danas sa početkom u 13 sati.
 
PROCJENA UTICAJA NA ŽIVOTNU SREDINU
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
grbalj_09.jpgNa osnovu člana 12 Zakona o procjeni uticaja na životnu sredinu iz Sekretarijata za zaštitu prirodne i kulturne baštine Opštine Kotor obavještavaju zainteresovanu javnost da je preduzeće „Tujko“ d.o.o. iz Kotora, Radanovići, Nalježići, podnijelo Agenciji za zaštitu životne sredine zahtjev za odlučivanje o potrebi procjene uticaja eksploatacije tehničko-građevinskog kamena i postrojenja za proizvodnju betona na lokaciji "Rudine" na životnu sredinu u opštini Kotor.
Iz Sekretarijata pozivaju zainteresovane da obave uvid u dostavljenu dokumentaciju u prostorijama Agencije za zaštitu životne sredine, ulica IV Proleterske 19, kancelarija broj 1 ili u Sekretarijatu za zaštitu prirodne i kulturne baštine Opštine Kotor, Stari grad 317, kancelarija broj 11, radnim danima od 9 do 12 sati. Rok za javni uvid i dostavljanje primjedbi i mišljenja u pisanoj formi, na adresu Agencije za zaštitu životne sredine, je 13. maj 2011. godine.
 
IZLOŽBA SLIKA NATAŠE NARIŠČENKO
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
izlozba_natasa.jpgIzložba slika Nataše Nariščenko biće otvorena u Gradskoj galeriji u Kotoru večeras  u 19 sati.
Izložbu će otvoriti ukrajinski konzul u Crnoj Gori Andrej Borodenkov.
Nataša Nariščenko je rođena 1959.godine u Odesi.
Završila je slikarsku akademiju Grekov u rodnom gradu, a od 2007.godine živi u Kotoru.
Svoje radove izlagala je u bivšem Sovjetskom savezu, Mongoliji i Nigeriji, a imala je i više izložbi u Crnoj Gori.
Njene slike se nalaze u Katalogu Literaturnog muzeja Odese.
 
IZLOŽBA DJEČIJIH RADOVA
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
muzej_grada_perasta_3.jpg„Proljećne boje“ – naziv je izložbe likovnih radova djece vrtića „Radost“ koja će večeras biti otvorena u Muzeju grada Perasta. 
Izložbu će u 11 sati prigodnim igrokazom otvoriti djeca iz risanskog vrtića, a prvi gosti će biti učenici Osnovne škole „Veljko Drobnjaković“ i štićenici Doma za stara lica „Grabovac“ iz Risna.
Dječje radove možete pogledati svakog radnog dana do 6.maja.
 
KONCERT U KATEDRALI
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
sv.tripun-111.jpgU katedrali bazilici Svetog Tripuna u Kotoru večeras u 20 sati biće održan koncert duhovne muzike.
Na programu je MISA U TRI GLASA kompozitora Andre Kaplea i OBREDNI NAPJEVI Bendžamina Britna.
Učestvuju ženski muzički hor škole Vasa Pavić iz Podgorice i hor Antivari Muzika iz Bara.
 
DERBI PRIMORAC - JADRAN
Autor Radio Kotor   
29.04.2011
prim-jadran11.jpgU 3.kolu Super lige vaterpolista, Primorac sjutra dočekuje Jadran. Utakmica na bazenu Nikša Bućin počinje u 20 sati.
Od 19 časova u Budvi se sastaju Budva M-tel i Kataro.
Na tabeli vodi Jadran sa 10 bodova, Budva M-tel je druga sa 6, Primorac je treći sa 5 i četvrti Kataro sa 1 bodom.
 
VLASNICI NAJAVILI BLOKADU
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
jaz_mrcevo_polje_zbor_feb_2010.jpgNa skupštini koju su večeras održali u Kotoru, vlasnici nacionalizovanog  poljoprivrednog zemljišta na Jazu i Mrčevom polju, u slučaju da Vlada objavi tender o njegovom zakupu, najavili su radikalizaciju protesta i blokadu magistrale. Oko 600 vlasnika od države zahtijeva uknjižbu na tom prostoru kojim gazduje firma Montepranca. Kako se čulo na skupštini, oni su prošle godine, preko advokatske kancelarije Prelević, predali zahtjeve za izdavanje rješenja za uknjižbu prava vlasnika zemljišta na prostoru Jaza i Mrčevog polja, po osnovu pravosudnih poravnanja iz 1992. godine, ali se 1998. godine “protivzakonitu upisuje fantomska firma Montepranco-Boka sa sjedištem u Tivtu. Predsjednik NVO Jaz Mrčevo polje Branko Strahinja je kazao da je to zemlja njihovih predaka. Predsjednik Odbora za povraćaj imovine bivšim vlasnicima Dragan Buzdovan kazao je prethodno da su vlasnici zemljišta nezadovoljni i zbog nespremnosti države da pojasni šta namjerava da uradi sa kompleksom zemljišta na tom prostoru. 
Detaljnije...
 
KUP IPAK BUDVANIMA
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
vaterpolo_predah.jpgVaterpolisti Budve pobjednici su Kupa Crne Gore, odluka je Suda Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore (VPSCG). Sud je naložio Odboru za vaterpolo da revanš utakmicu finala crnogorskog Kupa, između Primorca i Budve, registruje postignutim rezultatom 9:8. Vaterpolo klub Budva žalio se na odluku Odbora za vaterpolo VPSCG, da revanš utakmicu registruje službenim rezultatom 5:0 za Primorac. Talentovani vaterpolista početkom decembra prešao je iz Primorca u Budvu.
Detaljnije...
 
KLAUS POSJETIO KOTOR
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
klaus_vaclav_i_filip_vujanovic_apr_2011.jpgU okviru radne posjete Crnoj Gori predsjednik Republike Češke Vaclav Klaus danas je sa crnogorskim kolegom Filipom Vujanovićem boravio u Kotoru. Visoke goste na glavnim gradskim vratima  dočekala je gradonačelnica Marija Ćatović, nakon čega su obišli Stari grad i posjetili katedralu-baziliku Svetog Tripuna. Zajednički ručak priređen je u restoranu „Galion“. Nakon toga, Klaus je sa svojim saradnicima jahtom krstario Bokokotorskim zalivom i posjetio ostrva Sveti Đorđe i Gospa od Škrpjela nadomak Perasta. Kako saznajemo, češki predsjednik je rekao da je nanovo oduševljen gradom, koji je inače već posjećivao.Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović dočekao je juče predsjednika Češke Republike Vaclava Klausa,uz najveće državne i vojne počasti, prenosi sajt www.predsjednik.me.
Detaljnije...
 
DOVEZLI 2500 PUTNIKA
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
brod_armonia_apr_2010_prcanj.jpgKruzeri Armonia i  Siborn Odisej dovezli su u Kotor danas preko 2500 putnika, koji obilaze znamenitosti Starog grada. Kruzer Armonia, kompanije Mediteran šiping (MSC), tokom prošle sezone je subotom uplovljavao u Kotor, a danas je došao punih kapaciteta, dovezavši 2109 putnika. Na njemu je i 714 članova posade, a prema informaciji iz A.d. Luka Kotor, Armonia će ove sezone biti redovna četvrtkom i zadržavaće se u Kotoru od 7 do 13 sati. Armonia je jedan od relativno novijih brodova poznate kompanije, u kojoj su posao našli i brojni crnogorski pomorci.
Detaljnije...
 
UHAPŠENA TROJICA CRNOGORSKIH POMORACA
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
hapsenje.jpgTrojica crnogorskih pomoraca uhapšena su u nedavnoj akciji španske policije  kada su na brodu „Risan“ koji plovi pod zastavom Monaka pronađena i zaplijenjena 42 kilograma kokaina, pišu današnje „Vijesti“.
Teretnjak kompanije „Dabinović“ plovio je iz Argentine ka jednoj od španskih luka, a po nezvaničnim informacijama, među optuženima za krijumčarenje droge su i dvojica Kotorana - Popović i Brkanović.
 
SKUPŠTINA NVO "JAZ"
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
jaz_-_donji_grbalj_avg_2010.jpgDruga skupština NVO „Jaz - Mrčevo polje“ biće održana u dvorani Kulturnog centra večeras sa početkom 19 sati.
Organizator poziva vlasnike zemlje na području Mrčevog polja i Jaza da prisustvuju skupu.
 
SAOPŠTENJE LPCG
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
liberalna_partija_cg-_logo.jpg»Naša država je doživjela još jednu  nepotrebnu, veliku blamažu, otkazana je XVII Međunarodna biciklistička trka "Putevima Kralja Nikole", koja je trebala biti održana od 28-30.aprila. Nevjerovatan je nedostatak odgovornosti i sluha crnogorskih državnih organa, u ovom slučaju Uprave policije koja sa lakoćom otkazuje i zabranjuje, bez sumnje našu najveću i najpoznatiju tradicionalnu sportsku manifestaciju, zbog bizarnih razloga. Ovo nikako nije smjelo da se desi, jer se 'kraljevska trka' nalazi od samog početka prije 17 godina, u kalendaru međunarodne biciklističke unije visoke klase koja učesnicima omogućava osvajanje svjetskih i olimpijskih bodova a trebala je da okupi 250 takmičara iz 30 država sa svih kontinenata.
Detaljnije...
 
DON BRANKO - ZA PONOS BOKI
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
omaz20don20branku20muzej.jpgU organizaciji Pomorskog muzeja Crne Gore, sinoć je u palati Grgurina održan Omaž don-Branku Sbutegi povodom pet godina od smrti ovog intelektualca i dugogodišnjeg župnika crkve Svetog Eustahija u Dobroti. “Zaborav nikada neće postojati kada je u pitanju jedan duhovni čovjek, sveštenik, intelektualac, dobar poznavalac muzike, humanista, spisatelj. Volio je ljude, svoju Boku i Kotor, volio je Pomorski muzej, a sjećanja na njega trajaće i dok postoji zdanje Palate Grgurina u koje je utkao svoje postojanje” – kazala je direktorka Pomorskog muzeja Crne Gore u Kotor mr Mileva Pejaković–Vujošević. Ona je navela da je pokojni don-Branko zaslužan što je ovaj muzej bogatiji za još jedan vrijedan eksponat koji je posjetiocima ovom prilikom prvi put predstavljen. “Slikarka Lidija Laforest iz Zagreba koja potiče iz čuvene porodice fotografa je još 2004.godine imala ideju da vrijedno porodično umjetničko djelo pokloni nekoj kulturnoj instituciji kako bi je sačuvala od daljeg propadanja i sa zadovoljstvom prihvatila predlog don Branka da to bude Pomorski muzej Crne Gore. Slika je nastala u Beču oko 1840.godine, a na njoj je Franc Laforest prislonjen uz majčin skut.
Detaljnije...
 
MLAĐAN JANOVIĆ SA SAVONOM OSVOJIO LEN KUP
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
mladan_janovic11.jpgVaterpolisti italijanske Savone predvođeni Kotoraninom Mlađanom Janovićem osvojili su Len kup, pošto su u drugom finalnom meču savladali grčki Panionios 11-3. Prvi duel završen je 9-9.
Mlađan Janović se dva puta upisao u strijelce.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
28.04.2011
servisne_informacije_fotografija.jpgRadarska kontrola
Službenici saobraćajne policije Ispostave Kotor radarsku kontrolu brzine kretanja vozila obavljaju do 9.30 u Kovačkom polju, od 10.55 do 11.55 u Radanovićima, a od 14.15 do 15.15 na Ljutoj.
 
Kino
U sali kina Boka večeras od 19 i sjutra i u subotu 30.aprila od 20 sati prikazuje se film ŠNUKER PUNČ.
 
Dom zdravlja
U ambulantama Domu zdravlja u Dobroti danas do 14 sati rade doktorke Radović, Radošević i Maslovar, a od 14 do 21 doktorke Mirović i Perović.
U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Vlahović, a od 19 do 7 sati ujutru doktor Milan Jovanović.
U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mačić, a od 14 do 20 doktorka Mićunović.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 radi doktor Dedović, a u Risnu doktorka Bilafer.
 
Vrijeme
Temperatura vazduha izmjerena jutros u 8 sati u meteo stanici Instituta za biologiju mora u Dobroti iznosila je 15 stepeni, temperatura mora 18 stepeni, relativna vlažnost vazduha 82 procenata.
Vrijeme danas –oblačno sa sunčanim intervalima, ponegdje mogućaslaba kiša. Najviša dnevna 22 stepena.
 
OPŠTINA - REAGOVANJE
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
opstina_10.jpgRadio Kotor prenosi saopštenje STRUČNE SLUŽBE PREDSJEDNIKA OPŠTINE, proslijeđeno danas našoj redakciji. "Reagovanje Opštine Kotor povodom intervjua koji je RTV ATLAS televiziji dao izvršni direktor Poslovnog centra Riviera iz Kotora Alan Kovačević 24. aprila 2011. godine u emisiji Biznis nedjelje koju uređuje i vodi Jelena Orović. 
Detaljnije...
 
KOALICIJA O ZAOBILAZNICI
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
kotor_slika.jpgDanas je održan sastanak koalicionih partnera Demokratske partije socijalista (DPS), Liberalne partije (LP) i Hrvatske građanske inisijativa (HGI). Inicijator je bio Opštinski odbor LP – Kotor, a kako je Radio Kotoru saopšteno, na sastanku je izvršena analiza funkcionisanja koalicionog sporazuma, kao i funkcionisanje rada lokalne uprave. 
Detaljnije...
 
KRIVOKAPIĆ NOVI PREDSJEDNIK
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
zubatac_skupstina_krivokapic_apr_2011.jpgNovi predsjednik kotorskog Kluba za sportski ribolov na moru «Zubatac», Ivan Krivokapić, najavio je da će omasovljenje, poštovanje zakonskih normi, učestvovanje na svim takmičenjima, uz poseban akcenat na rad sa mladima, biti osnove budućeg rada društva. Krivokapić je za predsjednika izabran danas na sjednici Upravnog odbora kluba «Zubatac» umjesto Ilka Marovića koji je podnio ostavku. On je kazao da se mjesta predsjednika prihvata samo ukoliko će u sprovođenju kvalitetnih zadataka imati podršku članstva, dok je Marović za loše stanje u klubu «prozvao sebe kao najvećeg krivca, ali i Savez za sportski ribolov». «Savez je imao velikog udjela u svemu ovome. Pa i dozvole, koje su puno lošije od prethodnih, dobili smo tek početkom druge polovine godine. Da su bile na vrijeme, siguran sam da bi im i distribucija bila daleko kvalitetnija», kazao je Marović, dodavši da će i pored zauzetosti poslom i dalje biti aktivan u klubu.
Detaljnije...
 
SJEĆANJE NA DON BRANKA SBUTEGU
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
don_branko.jpgNa današnji dan prije pet godina umro je don-Branko Sbutega, intelektualac, lingvista i župnik crkve Sv.Eustahija u Dobroti. Rođen je u Kotoru 8.april1952. Osnovnu školu i gimnaziju završio je u Kotoru. Paralelelno sa gimnazijom završio je i muzičku školu (svirao je violončeloklavir i orgulje). Studirao je medicinu u Beogradu, a teologiju u ZagrebuBeču i Rimu. Za sveštenika je zaređen 15.jula 1979. u crkvi Gospa od Škrpjela. Župnik crkve u Dobroti postao je 1982. Početkom devedesetih je u Padovi osnovao centar za pomoć izbeglicama iz ratova na tlu bivše Jugoslavije. Po povratku u Kotor 1996.godine nastavio je sa humanitarnim radom. Zapažen je i njegov mirotvorni angažman i promocija tolerancije tokom godina jugoslovenske krize u poslednjoj deceniji 20. vijeka. Poznat je i kao osnivač „Kotor arta“, tada najvećeg festivala ozbiljne muzike u Crnoj Gori. Bio je i veliki zagovornik zaštite čovjekove okoline. Koautor je knjige “Stara književnost Boke”. Knjiga “Kurosavin nemir svijeta” objavljena 2006.godine i predstavlja zbornik njegovih tekstova i intervjua.
 
SKUPLJI BEZOLOVNI EUROSUPER 98
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
benzinska_pumpa_kotor.jpgCijena litra bezolovnog eurosupera 98 od danas je na novom rekordnom nivou od 1 eura i 40 centi.
Bezolovni eurosuper 95 ostao je na 1,36 EUR, a ekodizel na 1,3 EUR.
Cijene ostalih vrsta goriva u Crnoj Gori neće se mijenjati do sljedećeg obračuna 9. maja.
 
TRIBINA "IZMJENE I DOPUNE ZAKONA O RADU"
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
logo_unscg.jpgUnija slobodnih sindikata Crne Gore organizuje tribinu „Izmjene i dopune Zakona o radu“ koja će biti održana u amfiteatru Gimnazije i Srednje pomorske škole danas sa početkom u 18.30.
Organizator poziva građane na diskusiju o pravima radnika. 
 
OMAŽ DON BRANKU U POMORSKOM MUZEJU
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
omaz_don_branku.jpgPomorski muzej Crne Gore Kotor organizuje Omaž don Branku Sbutegi u palati Grgurina, večeras od 19.30 sati.
Govoriće magistar Mileva Pejaković-Vujošević, monsinjor Anton Belan i prof. dr Gracijela Čulić.
U muzičkom dijelu program učestvovaće učenici Muzičke škole Vida Matjan iz Kotora.
 
KONCERT U CNP-u
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
muzicka_skola_slika.jpgU okviru festivala A TEMPO, večeras u Crnogorskom narodnom pozorištu u Podgorici, učenici Muzičke škole VIDA MATJAN iz Kotora učestvovaće na završnom koncertu posvećenom crnogorskim kompozitorima.
Još će nastupiti Hor Stanko Dragojević, Hor Muzičke akademije Cetinje, Hor Muzičke škole Vasa Pavić Podgorica i Crnogorski simfonijski orkestar kojim će dirigovati Darinka Matić Marović.
Koncert počinje u 20 časova.
 
PROSLAVA DANA BLAŽENE OZANE
Autor Radio Kotor   
27.04.2011
blazena_ozana.jpgKotor danas proslavlja dan Blažene Ozane Kotorske - zaštitnice grada. Rođena je u pravoslavnoj porodici kao Katarina Kosić 25.novembra 1493.godine u Relezima u Lješanskoj nahiji. Bila je dominikanka i vizionarka. Tokom svog života prešla je iz istočnog pravoslavlja u katoličanstvo. Kako je zapisao don Niko Luković u svojim knjigama o ovoj svetiteljki, mladenaštvo je provela kao pastirica, a sa četrnaest godina zaposlila se kao služavka u kući kotorskog plemića Aleksandra Buće. Slušajući na Veliki petak propovijed o Isusovoj muci i smrti, odlučila je da će, Isusu za ljubav, provesti ostatak života kao “zazidana djevica”. Od 1514. provela je sedam godina u sobici pokraj crkve sv. Bartolomeja. Nakon toga preselila se u ćeliju kod crkve sv. Pavla.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11281 - 11310 of 18267

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta