www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
EFIKASNI DUBROVČANI
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
vaterp._kataro.jpgVaterpolisti Katara poraženi su večeras u Kotoru od dubrovačkog Juga 6:1 (1:2, 0:3, 0:1, 0:0 ), u utakmici sedmog kola Jadranske lige. To je četvrta pobjeda Juga, dok je Kataro doživio četvrti poraz. Sudije Adžić i Obradović, delegat Stijepo Čubela iz Dubrovnika. 1:0 Vico, 1:1 Marković, 1:2 I. Sukno - kraj prve četvrtine, 1:3 Bušlje (11), 1:4 Ivanković, 1:5 Ivanković - kraj druge četvrtine 1:6 Sutić - kraj treće četvrtine, četvrta četvrtina bez pogodaka . Za Kataro su nastupili : Krivokapić, Drašković,  Vico 1, Živković, Justin-Bitter, Bjelobrković, Barba, Buđen. Bebić, Paunović, Dončić, Bozović, Pavlović, Đurović. Za Jug su nastupili:  Nižić (12 odbrana), Vranješ, Sutić 1, S. Sukno, Joković, Seman, Marković 1, Bušlje 1, I. Sukno 1, Ivanković 2, Drobac, Macan, Popadić-Batina (2 odbrane), Šutalo.
 
JADRANSKA LIGA - LAKO PROTIV JUNIORA
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
primorac-bd.jpg U utakmici sedmog kola regionalne Triglav Jadranske lige, vaterpolisti Budve pobijedili su večeras u svom bazenu kotorski Primorac 15:3 (3:0, 4:1, 5:1 i 3:1). Nakon odbijanja prvotimaca da igraju zbog neispunjenih finansijskih obaveza rukovodstva kluba, Primorac je utakmicu odigrao sa juniorima. Po tri gola za Budvu postigli su Vjekoslav Pasković i Darko Brguljan, po dva puta u listu strijelaca upisali su se Damjan Danilović i Drago Pejaković, a po jednom Marko Petković, Nikola Vukčević, Ivan Žanetić, Milan Ljubanović i Predrag Jokić. Pogotke za Primorac postigli su Nikola Marković, Marko Gopčević i Ivan Jurišić. Od 19 i 30 u Kotoru će igrati Kataro i Jug, dok će riječko Primorje u 20 sati ugostiti Jadran iz Herceg Novog. U ostalim utakmicama sastaće se Mornar – Koper, Šibenik – Pošk i Jadran (ST) – Medveščak. U ovom kolu slobodna je zagrebačka Mladost.
 
STIJENA PALA NA NASELJE
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
stijena_pala_sv_stasije_jan_2011.jpgSa brda iznad naselja Sveti Stasije u Dobroti danas oko 16 sati i 15 minuta obrušila se stijena, čiji su se ostaci uglavnom zadržali u hrastovoj šumi. Mještanin Božo Dobriša nam je rekao da je kamen doletio i do njegove kuće i tom prilikom oštetio jedan od stubova. Nezvanično, prilikom obrušavanja nije došlo i do povrjeđivanja ljudi. Obrušavanje je najvjerovatnije bilo i uzrok kratkotrajnog nestanka električne energije, budući da je do toga došlo tačno u momentu padanja stijenja na dalekovod u podnožju.  
Detaljnije...
 
PREMINUO PACIJENT
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
klinicki-centar-cg.jpgPacijentkinja iz Kolašina, rođena 1946. godine, kod koje je potvrđeno i prisustvo virusa A (H1N1), preminula je jutros, saopšteno je iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), prenosi agencija Mina. Navodi se da je ova pacijentkinja primljena na Odjeljenju hematologije sa teškim hroničnim hematološkim oboljenjem. U KCCG liječi se šest pacijenata koji su inficirani virusom influence A (H1N1) i jedan pacijent kod koga je izolovan virus A. "Svi su stabilnog zdravstvenog stanja", kaže se u saopštenju.
 
STANDARDOM PROTIV POLITIČKOG UTICAJA
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
radio_kotor_ulaz.jpgRješenje za održivost lokalnih javnih servisa jeste jedinstven način organizovanja na nivou države, smatraju direktori crnogorskih lokalnih javnih emitera. Na jučerašnjem sastanku u Podgorici, u skladu sa Zakonom o elektronskim medijima i zakonskim rokovima, radna grupa ULES-a, pripremila je odluku koja će biti jedinstvena za sve osnivače lokalnih radio i TV stanica i koja će biti proslijeđena svim skupštinama opština. ’’Cilj nam je da se donese jedinstvena odluka o organizovanju lokalnih javnih emitera kako bi se osigurala finansijska nezavisnot medija koja istovremeno podrazumjeva i uređivačku nezavisnost. Ukoliko zavisimo od dobre volje pojedinih predsjednika skupština, opština, administratora ili sekretara naša profesija će biti ugrožena, a ukoliko imamo standard koga se treba pridržavati onda je funkcionisanje u interesu javnosti nešto što se podrazumjeva’’, rekao je predsjednik UO ULES-a Dragić Rabrenović.
Detaljnije...
 
NEPROCJENJIVO BLAGO BISKUPIJE USKORO PRED KOTORANIMA
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
marciana_venezia.jpgpomorski_muzej_kotor_2.jpgNedavno je u venecijanskoj biblioteci „Marćana“ zatvorena izložba pod nazivom „Blago Crne Gore - zavjetni darovi iz Perasta i Boke, svjedočanstvo vjere i umjetnosti“ kojom je javnosti po prvi put predstavljen dio umjetničkog blaga do sada čuvanog u trezorima kotorske Biskupije. Organizator je bila Ambasada Crne Gore pri Svetoj Stolici i Malteškom viteškom redu, a tokom mjesec dana trajanja izložbe (od 7.decembra do 7.januara), u ambijentu drevne biblioteke i među slikama Ticijana i Tintoreta, italijanska publika mogla je pogledati 884 srebrne zavjetne pločice maritimne tematike većinom iz perioda od 17. do 19. vijeka koje pripadaju svetištu Gospe od Škrpjela, te župnim crkvama na Prčanju, Mulu, Stolivu i Dobroti. Osim zavjetnih srebrnih pločica izloženi su i zavjetni darovi poput nakita, medalja i odlikovanja, a među eksponatima ima rariteta neprocjenjive vrijednosti poput Kavaljerata sv.Marka kakvih danas u svijetu ima svega petnaestak.
Pomorski muzej Crne Gore u Kotoru bio je nosilac tehničkih priprema i autor prateće dokumentacije za ovaj veliki kulturni projekt. Po riječima direktorke Mileve Pejaković Vujošević, ova muzejska institucija stekla je dozvolu da umjetničko blago predstavljeno u Veneciji uskoro pokaže i Kotoranima kroz pet tematskih izložbi.
Detaljnije...
 
KVAR NA DALEKOVODU
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
boka10.jpgKako saznajemo u kotorskoj Elektodistribuciji, područje naše opštine juče popodne i tokom prethodne večeri bilo je bez struje usljed kvarova na glavnom dalekovodu koji električnom energijom napaja Primorje.
„Slična situacija bila je i u Tivtu i Herceg Novom, a u ovom trenutku snabdijevanje električnom energijom je redovno“ – objasnili su nam jutros u Elektrodistribuciji.
Kako je saopšteno iz Crnogorskog elektroprenosnog sistema kvarovi su nastali uslijed loših vremenskih prilika, a mogućnost njihovog bržeg otklanjanja bila je umanjena zbog nepristupačnog terena, odsustva dnevne svjetlosti i jakog atmosferskog pražnjenja na tom području.
 
OPTUŽBE ZA KORUPCIJU
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
bolnica_10.jpgPredstoji još mnogo istraga na putu iskorjenjivanja korupcije u našem zdravstvu, a kotorska Opšta bolnica samo je prva u nizu ustanova čije su uprave pod optužbama za protivzakonit rad - izjavio je za „Pobjedu“ ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Miodrag Radunović.
Po njegovim riječima, nijedan pacijent nije dužan da časti ili plati za zdravstvenu uslugu jer ljekari za svoj posao primaju platu.
Ministarstvo je prethodno saopštilo da će sljedeće sedmice biti održan sastanak sa Odborom direktora Opšte bolnice u Kotoru na kojem će biti razmatrano pitanje daljeg angažovanja menadžmenta ove ustanove.
 
ČUDESNE PRIČE CRNE GORE
Autor Radio Kotor   
12.01.2011
cudesne-price-crne-gore.jpgU izdanju  podgoričke izdavačke kuće „Media sistem“ nedavno je iz štampe izašla knjiga pod naslovom „Čudesne priče Crne Gore“ autora ( novinara i publicista) Dijane Dimitrovske i Nebojše Đorđevića iz Beograda koji žive i rade u Kotoru. Originalna i jedinstvena zbirka literarnih novela iz svih opština Crne Gore daje osnovne informacije o istoriji, mjestima i ljudima, nudi fantazmagoriju, ali i ostavlja prostora čitaocu da sam  razvije vlastitu maštu. „Čudesne priče Crne Gore“ su svojevrstan književni vodič kroz turistička mjesta, kulturnu baštinu, istoriju, tradiciju, mitologiju i  neprevaziđenu ljepotu  Crne Gore. 
Detaljnije...
 
FINANSIRANJE PO ZAKONU
Autor Radio Kotor   
11.01.2011
drabrenovic.jpgDirektori crnogorskih javnih lokalnih emitera na današnjem sastanku u Podgorici ocijenili su da je potrebno izraditi jedinstvenu tipsku odluku o organizovanju lokalnih emitera, u skladu sa novim Zakonom o elektronskim medijima, pri čemu su postigli visok stepen saglasnosti o predloženim rješenjima.
Izražavajući zadovoljstvo zakonskim rješenjima koje finansijski osnažuju poziciju lokalnih emitera, direktori su predložili da se za finansiranje lokalnih medija primijene procenti počevši od 3 odsto od opštinskog budžeta visine do 3 miliona eura do 1,5 odsto za budžet iznad 20 miliona eura.
Detaljnije...
 
NEDOSTATAK SREDSTAVA ZA PLANIRANE INVESTICIJE
Autor Radio Kotor   
11.01.2011
ko_jul.jpgKapitalne investicije na području naše opštine čija je realizacija najavljena za prethodnu godinu nisu započete iz objektivnih razloga, a većina onih koje su zavisile isključivo od kapaciteta Direkcije su završene. To je za Lokalni servis rekla Jagoda Berberović, direktorka Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.
„Kapitalni objekti koji su bili planirani osnovnim programom uređenja grada nisu urađeni, a jedan od razloga je nedostatak finansijskih sredstava. Za izgradnju lifta na San Đovaniju na domaćem tržištu kapitala nismo mogli naći adekvatnog partnera. Morali smo se usresrediti na inostrano i mislim da smo sada na pravom putu da pronađemo kredit za realizaciju ove investicije. Spratna graža u Škaljarima nije urađena jer je došlo do nepredviđenih problema zbog neriješenih imovinsko – pravnih  odnosa“, kaže Berberović.
Ona navodi da je republička Direkcija javnih radova prethodno obećala sredstva za rekonstrukciju Zimskog bazena „Nikša Bućin“ u Škaljarima.
„Nažalost i pored očekivanja, kapitalni državni budžet nije opredijelio novčana sredstva pa je izostala i realizacija pomenutih aktivnosti na rekonstrukciji bazena“, pojasnila je Berberović.
 
PRVI SLUČAJ GRIPA
Autor Radio Kotor   
11.01.2011
grip_3.jpgInstitut za javno zdravlje registrovao je juče prvu ovosezonsku infekciju virusom A H1N1.
Kako su naveli iz Instituta , pacijent je muškarac star 44 godine, iz Podgorice je i nije putovao van glavnog grada u prethodnom periodu.
Posjete bolesnicima u Kliničkom centru Crne Gore od juče su, po preporuci Ministarstva zdravlja, obustavljene zbog pojave virusa.


 
NOVI BROJ HRVATSKOG GLASNIKA
Autor Radio Kotor   
11.01.2011
hr_glasnik.jpgU prodaji je novi broj HRVATSKOG GLASNIKA glasila Hrvata Crne Gore.
Izdvajamo naslov IGRE BEZ GRANICA o Fondu za manjine koji je ponovo raspodjelio sredstva po svojim zakonima, intervju sa Antunom Sbutegom, ambasadorom Crne Gore pri Svetoj stolici i Malteškom redu, zapis o 50 godina umjetničkog rada slikara i scenografa profesora Mija Adžića, sjećanje na Slavomira Tomića, kapetana bojnog broda Kraljevske mornarice Jugoslavije, a tu su, između ostalih, i tekstovi Marije Mihaliček, Jovana Martinovića, Darka Gulina, Tripa Šuberta, Daria Musića, Vlaste Mandića i drugih.
HRVATSKI GLASNIK možete kupiti na kioscima u Kotoru po cijeni od 1eura.
 
SVEČANA SVETA MISA
Autor Radio Kotor   
11.01.2011
katedr.b.jpgPovodom Dana Karika, kada se slavi prenos relikvija Svetog Tripuna iz Carigrada u Kotor 809.godine, u katedrali Svetog Tripuna u četvrtak 13.januara u 18 sati biće održana svečana sveta Misa.
Ujedno biće proslavljena druga godišnjica, od kada je Papa Benedikt XVI kotorsku katedralu uzvisio na počasni naslov bazilike, saopšteno je iz Biskupskog ordinarijata Kotor.
 
UNIŠTILI RASVJETU , KLIME, TELEFONE, TENDU...
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
savo_ilic_-_dobrota.jpgZa sada nepoznati počinioci onesposobili su sinoć više klima uređaja i rasvjetu na objektu Osnovne škole Narodni heroj Savo Ilić u Dobriti. «Uništena je i gradska rasvjeta oko škole, kao i refletor i dio oluka sa fiskulturne sale. Cijevi i kablovi pokidani su na ukupno četiri klima uređaja sa spoljne strane. Uništen je i telefonski vod, tako da je škola za sada bez ove vrste komunikacije», kazao je za Radio Kotor direktro škole Nebojša Kuč. Od detalja ovog vandalizma prenosimo i razbijanje sijalica neonskog osvjetljenja na ulazu u zgradu, reflektora koji je sa krova osvjetljavao stazu ka naselju iznad objekta i  dva reflektora na zubnoj ambulanti. Vandali su se okomili i na tendu koja se nalazi sa sjeverne strane škole. Kako nam je rečeno, policija je obavila uviđaj, a sudeći po detaljno uništenoj rasvjeti, sumnja se da su vandali imali i druge namjere, o čemu će više detalja dati istraga.
 
ZAKAZANA SKUPŠTINA PRIMORCA
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
primorac-bazen.jpgSkupština Vaterpolo kluba Primorac zakazana je za subotu 15. januara, saznaje Radio Kotor u Opštini Kotor. Na današnjem sastanku predstavnika Opštine i predsjednika Skupštine Primorca Zdravka Miloševića dogovorno je da glavna tačka dnevnog reda bude izbor novog Upravnog odbora kluba. Biće podnešen i izvještaj o radu  između dvije skupštine. Nakon ostavke predsjednika UO Denisa Mandića Primorac se nalazi u nezavidnoj finansijskoj situaciji, a to se odrazilo i na igru ovog kluba koji se i dalje nalazi u vrhu svjetskog vaterpola. Kako nezvanično saznajemo, ukoliko se ne riješi status kluba i ne izabere rukovodstvo, pod zankom pitanja su predstojeće utakmice na međunarodnoj i domaćoj sceni.
 
POPOVIĆ PODNIO OSTAVKU
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
andrija_popovic_09.jpgČlan Upravnog odbora VK Primorca Andrija Popović podnio je danas ostavku na to mjesto. Ostavku je obrazložio  «totalnom blokadom u radu i rukovođenju klubom, koja traje već mjesecima". Popović smatra da je Primorac, jedan od simbola i prvi brend Kotora, najuspješniji sportski kolektiv u državi i aktuelni vicešampion Evrope, doveden na ivicu ambisa. Ostavku je uputio predsjedniku Skupštine VK „Primorac“  Zdravku Miloševiću i predsjedniku Upravnog odbora Denisu Mandiću. Popović je za  člana Upravnog odbora VK Primorac izabran na izbornoj Skupštini održanoj 3.10.2009. u Kotoru. On je zatražio hitno sazivanje sjednice Skupštine kluba na kojoj bi bio izabran novi predsjednik i članovi Upravnog odbora.
 
FEJSBUK NASTAVLJA SA RADOM!!!
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
facebook.jpgNa radost brojnih korisnika , najpopularnija društvena mreža Fejsbuk ipak neće biti zatvorena 15. marta, kako su juče i danas  prenijeli brojni mediji. Na zvaničnom profilu mreže, se kaže da obavještenja o gašenju nema i da će se  nastaviti sa radom. Ne idemo nigdje, tek smo počeli«, navodi se na profilu Fejsbuka. Glasine o zatvaranju najpopularnije društvene mreže proširile su se u nedjelju kada je američki tabloid Vikli vrld njuz /Weekly World News/ prenio navodni intervju sa osnivačem Fejsbuka, Markom Zakerbergom /Zuckeberg/. Fejsbuk je na svom portalu ranije danas demantovao te navode.
 
SASTANAK NIJE ODRŽAN
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
bolnica_10.jpgZa danas najavljeni sastanak Upravnog odbora Opšte bolnice u Kotoru nije održan, kazao je za Radio Kotor direktor ove zdravstvene ustanove Nebojša Bjelica. Do sastanka je trebalo da dođe zbog izjave ministra zdravlja Miodrag Radunović o korupciji u bolnici. On je nedavno pozvao članove uprave Opšte bolnice u Kotoru da podnesu ostavke. Zaprijetio je i da će ih, ako to ne učine, on smijeniti. Po njegovim riječima razlog su brojne prijave o korupciji u kotorskoj bolnici. Dr Bjelica nam nije saopštio razloge neodržavanja sastanka. Predsjednik UO Opšte bolnice Mladen Donković nam je kazao da je na odmoru i van Crne Gore. On nije želio da komentariše situaciju u bolnici jer, kako navodi, o pomenutom ima informaciju samo iz medija.
 
 
NEKOREKTNO OD VATERPOLO SAVEZA
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
primorac_sampion_evrope_1.jpgVaterpolisti Primorca minulog vikenda u 4.kolu A grupe Evrolige igrali su u Kotoru sa Seged Betonom neriješeno 9-9.
Kotorani su istog protivnika prije dvadesetak dana u Mađarskoj pobijedili sa 6 golova razlike.
»Mislim da je u pitanju nedostatak treninga, jer je poznato da se ekipa okupila dan pred utakmicu sa Budvom u finalu Kupa Crne Gore«, kaže pomoćni trener vicešampiona Evrope Vido Lompar.
»Bila je to teška utakmica, igrali smo slabo i nedisciplinovano, ali možda je remi i najpravedniji ishod meča«, smatra Lompar i dodaje da će predstojeći duel sa Vašašom u Kotoru biti odlučujući za prolaz među 8 najboljih ekipa Starog kontinenta.
»Kada je u pitanju prva utakmica finala Kupa sa Budvom, oko termina odigravanja susreta diglo se puno prašine i to s pravom. Naime, kada su Budvani tražili da se pomjeri tajming mečeva koji su bili zakazani za kraj decembra prošle godine, mi smo na to pristali, međutim kada su zakazivani novi termini, nas kao klub, niko iz Vaterpolo saveza Crne Gore o tome nije obavjestio, što je svakako do sada nezabilježen slučaj«, rekao je pomoćni trener kotorske ekipe i zaključio da je to nekorektno od strane Saveza i budvanskog kluba.
Detaljnije...
 
BEZ GUŽVI NA GRANIČNIM PRELAZIMA
Autor Radio Kotor   
10.01.2011
zaliv10.jpgNa graničnim prelazima u Boki Kotorskoj u periodu od 3. do 9.januara registrovano je ukupno - 31 hiljada 364 putnika i 9 hiljada 409 motornih vozila, saopšteno je iz Uprave policije - Ispostave granične policije Herceg Novi. Kako se navodi u saopštenju u pomenutom periodu većih zadržavanja na graničnim prelazima nije bilo. Ulaz u zemlju za dva i izlaz iz Gore Gore za šest lica nije dozvoljen, dok su četiri lica spriječena u nezakonitom prelasku državne granice.
Komesari za strance Sudu za prekršaje podnijeli su 8 prijava.
 
MINISTAR DA VIDI ŠTO SE RADI I U BERANAMA
Autor Radio Kotor   
09.01.2011
kotor-riva6.jpgNeka ministar Radunović pogleda što se radi u njegovim Beranama gdje se u bolnici daje od čistačice do doktora, jedno je od mišljenja zabilježenih u anketi koju smo napravili u Kotoru povodom afere o navodnoj korupciji  u Opštoj bolnici. Ministar zdravlja Miodrag Radunović je nedavno pozvao članove uprave Opšte bolnice u Kotoru da podnesu ostavke. Zaprijetio je i da će ih, ako to ne učine, on smijeniti. Po njegovim riječima razlog su brojne prijave o korupciji u kotorskoj bolnici.  “Ispade Kotor najgori. Kao da je ovdje centar cjelokupnog crnogorskog kriminala. Neka vide malo što se radi po drugim gradovima”, kaže jedna od anketiranih osoba. Kotorani kaži i da je stanje u zdravstvu takvo da ga treba pretresti u cijeloj državi. Kada je riječ o Opštoj bolnici, odgovori se kreću od negiranja korupcije do onih koji smatraju da je ima, ali  koliko i u ostalim gradovima. “Nikada mi u bolnici niko nije tražio novac. Cio život se tu liječim i nailazila sam isključivo na primjere kakvi se samo poželjeti mogu”, jedan je od odgovora. Sa druge strane, uz ne pominjanje imena ljekara,  ima i razmišljanja koja govore da korupcija u bolnici traje odavno i da su za tu pojavu krivi isključivo pomorci. 
Detaljnije...
 
EVROLIGA - NERIJEŠENO PROTIV SEGEDA
Autor Radio Kotor   
08.01.2011

primorac_8_jan_2011.jpgVaterpolisti Primorca igrali su večeras u Kotoru sa Seged Betonom neriješeno 9-9, u 4. kolu A grupe Evrolige. Po četvrtinama 2-2,2-2,2-2 i 3-3. Golove za kotorski tim postigli su Azavedo, Drašković, Štajnmec, Milić, Draško Brguljan, Kalaj, Šetka, Petrović i Trajković. Kod gostiju najefikasniji je bio Jozef sa 3 gola. U drugom meču ove grupe Jadran je u Budimpešti savladao Vašaš 12-8. Nakon ovog kola na tabeli vode Novljani sa 9 bodova, drugi je Primorac sa 7, treći Vašaš sa 4 i posljednji Seged sa 2 boda. U narednom kolu koje je na programu 19.januara Primorac dočekuje Vašaš,a Jadran gostuje Segedu. Treći crnogorski predstavnik u elitnom takmičenju Budva, sjutra od 18 sati na svom bazenu dočekuje prvaka Evrope italijanski Pro Reko. 

Detaljnije...
 
DR BJELICA NEGIRAO KORUPCIJU
Autor Radio Kotor   
08.01.2011
bjelica_nebojsa.jpgDirektor kotorske Opšte bolnice kardiolog Nebojša Bjelica u izjavi za "Dan" je kazao da je zatečen pozivom ministra zdravlja Miodraga Radunovića da menadžment podnese ostavke, zbog navodne korupcije u ustanovi. ”Ako ima neko nešto da kaže protiv bolnice, neka to saopšti imenom i prezimenom, jer ovako nije korektno”, poručio je Bjelica. On je negirao korupciju u bolnici, navodeći da se sa ozbiljnošću ne mogu uzeti u obzir anonimne prijave o toj pojavi. Bjelica je pozvao Radunovića da posjeti bolnicu, pošto, kako tvrdi, nikada nije obišao tu ustanovu. Radunović je pozvao članove uprave Opšte bolnice u Kotoru da podnesu ostavke i zaprijetio da će ih, ako to ne učine, on smijeniti. Ministar je objasnio da su razlog tome brojne prijave o korupciji u toj zdravstvenoj ustanovi. On je otkrio da je dobio anonimnu prijavu u kojoj se pojedinci direktno optužuju da uzimaju novac, ali nije precizirao koji. - U kotorskoj Opštoj bolnici radim 35 godina. Već 14 godina sam direktor ustanove. Radimo korektno. Ne znam o čemu ministar priča. Ministar nikada nije došao da obiđe kotorsku bolnicu i da porazgovara sa nama. Ne znam u čemu je stvar, šta je razlog? Ne znam zašto se okomio na bolnicu u Kotoru? Neka dođe kod nas da razgovara sa 40 ljekara specijalista. Nije mi jasno zašto proziva menadžment. Ja ne mogu podnijeti ostavku, može me samo smijeniti odbor direktora, izjavio je "Danu" Bjelica.
Detaljnije...
 
SIGURNO "TREĆE DOBA"
Autor Radio Kotor   
08.01.2011
sparovic_milan.jpgRadno aktivno stanovništvo u Crnoj Gori trebalo je intenzivnije da se uključi u javnu raspravu o Novom zakonu o penzijama, smatra sociolog Milan Šparović. Gostujući u emisiji Razgovori nedjeljom, Šparović je istakao da je finansijska sigurnost u „trećem životnom dobu“ , u vremenu kada se i u pojedinim državama  u okruženju najavljuje ukidanje postojećih penzijskih fondova, još neizvjesnija, ali i da čovjek u skladu sa mogućnostima i po završetku radnog vijeka može biti koristan i sebi i drugima. U poglavlju „Penzioneri i biznis“ svoje još neobjavljene knjige  „Finansijska svaštara“, Šparović se zalaže za sigurno “treće doba“ i objašnjava kako bi radno aktivno stanovništvo trebalo da razmišlja o načinu na koji će provesti penzionerske dane.
Detaljnije...
 
RAZGOVORI O POMORSTVU
Autor Radio Kotor   
08.01.2011
brod_msc.jpgGost emisije "Razgovori nedjeljom" koju putem talasa Radio Kotora možete pratiti sjutra od 10 sati i 15 minuta je kapetan duge plovidbe Veljko Zvicer. “Hljeb sa devet kora” kapetan Zvicer zarađuje 40 godina. Tri decenije je zapovjednik, a trenutno plovi na kompaniji MSC. U “Razgovorima”  će biti riječi i o iskustvima kapetana Zvicera iz susreta sa piratima. Emisiju uređuje i vodi Dušan Davidović.
 
<< Početak < Prethodna 371 372 373 374 375 376 377 378 379 380 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 11281 - 11310 of 17503

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta

Trenutno je 4 gostiju na vezi