www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
GRBALJ SLAVIO U PETROVCU
Autor Radio Kotor   
14.05.2011
grbalj-lovcen.jpgFudbaleri Grblja savladali su danas pod Malim brdom ekipu Petrovca 2-1, u meču 31.kola T-Com Prve crnogorske lige.
Golove za gostujući tim iz Radanovića postigli su Mikijelj i Baković, a za domaćina Novović.
Grbalj je sada peti na tabeli sa 38 bodova.
U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Rudar-Mogren 0-1, Budućnost-Mornar 3-2, Mladost-Bar 3-1, Dečić-Lovćen 2-0 i Zeta-Sutjeska 0-0.
Mogren je prvi na tabeli sa 70 bodova, tri više od drugoplasirane Budućnosti.
Naredno kolo donosi derbi na Lugovima, gdje će snage odmjeriti Budvani i Podgoričani. Grbalj će u 32.kolu ugostiti Dečić.
 
PRIMORAC PRVI U BUDVI
Autor Radio Kotor   
14.05.2011
vaterpolisti_mladi.jpgVaterpolisti Primorca osvojili su prvo mjesto na trećem turniru prvenstva Crne Gore za petnaestogodišnjake,
koji je danas završen u Budvi.
Izabranici Mlađana Tujkovića savladali su Jadran 12-7 i Kataro 22-1, a sa Budvom remizirali 6-6.
Konačan poredak: Primorac prvi, Budva M-tel druga, Jadran treći i Kataro četvrti.
Za Primorac su nastupali: Arsenije Stanović, Nikola Radulović, Petar Mačić, Janko Krivokapić, Dimitrije Kriještorac, Sreten Latković, Danilo Adžić, Nikola Radonjić, Dejan Basorović, Dušan Ivanović, Đorđe Kalezić, Pavle Knežević, Luka Vuković i Jovan Bigović.
 
VULEKOVIĆ: PROBLEMI NEDOSTATKA STRATEGIJE I KADRA
Autor Radio Kotor   
13.05.2011

tanja_vulekovic.jpg

„Najveći problemi u kulturnoj slici Kotora su nepostojanje strategije kulturne politike i nedostatak kadra“ - rekla je Radio KotoruTatjana Vuleković, autorka knjige „Kultura i turizam, kultura ili turizam“ i nekadašnja sekretarka za kulturu Opštine Kotor. Gostujući na talasima Lokalnog javnog servisa povodom početka rada na programu razvoja kulture za period do 2015. godine (u organizaciji Opštine i NVO „Ekspedicio“), Vuleković je odgovorila na nekoliko pitanja. Odgovarajući na pitanje o karakteristikama kulturnog identiteta našeg grada, ona je rekla: „U kulturološkom, ali i svakom drugom smislu, osnov identiteta ovog grada za mene, kao pažljivog posmatrača i osobu koja se i teorijski i praktično bavila problemima kulture i kulturne politike, u najuopštenijem jeste osobeni kulturni pejzaž kao sinteza koju  tvore ne samo vrijedni sakralni iprofani objekti, već i atmosfera koju stvara živa nematerijalna kulturai sve to zajednou jedinstvenom  pejzažu koji Kotor čini gradom  sui generis. Dakle, kultura grada je i materijalno i nematerijalno, i prošlo i sadašnje, i tradicionalno i moderno. Upravo kulturna specifičnost Kotora potencijal je njegovog ukupnog razvoja, nedovoljno shvaćen i iskorišćen, posebno sa aspekta turističkog razvoja. Zato njeno unapređenje za gradsku upravu, kulturne i turističke organizacije, treba da predstavlja ozbiljan i konstantan zadatak,  metodama i instrumentima realizovanja dogovorene kulturne politike. 

Detaljnije...
 
INTENZIVIRANI KONZERVATORSKI RADOVI
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
balajosov_novcic_2.jpgRegionalni zavod za zaštitu spomenika kulture danas se oglasio saopštenjem koje vam prenosimo.
“U ateljeu za konzervaciju metala i kamena Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor, intenzivirani su poslovi na konzervaciji 4650 novčića ilirskog kralja Balajosa( II-III vijek p.n.e.), pronađenih u junu 2010.godine, na lokalitetu Carine u Risnu, što predstavlja drugo veliko otkriće u svijetu po broju numizmata iz helenističke epohe, otkrivenih na jednom mjestu. Ostava sa novčićima kralja Balajosa, otkrivena je u arheološkim istraživanjima, koja već jedanaest godina realizuju ekipe poljskih i crnogorskih arheologa u okviru projekta “Risan – Prijestonica kraljice Teute”, u skladu sa Sporazumom o saradnji Varšavskog univerziteta i Regionalnog zavoda za zaštitu spomenika kulture Kotor. S obzirom na to da su uslovi u kojima su se bronzani i srebrni novčići nalazili, dva milenijuma, ubrzali proces korozije, to je konzervatorski tretman počeo sa njihovim potopljavanjem u rastvor destilovane vode, zbog smanjenja hlorida.
Nakon urađenog Elaborata za zaštitu i konzervaciju novčića i nabavke neophodne opreme (mikroskopa sa kamerom, aparata za destilaciju vode, specijalnog aparata sa posebnim dodacima četkama, frejzerima, borelima) alata i hemikalija, za koju je sredstva obezbjedilo Ministarstvo kulture, pristupilo se II fazi poslova, odnosno inventarisanju novčića. To podrazumjeva fotografisanje aversa i reversa, mjerenje prečnika i težine svakog novčića, a potom unošenje podataka u konzervatorske liste u analognoj i digitalnoj formi.
Detaljnije...
 
DETALJ SA RIVE
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
preparirane_zivotinje_na_kamionu.jpgPrizor koji, po riječima jednog prolaznika, podsjeća na motive iz biblijskog «Potopa», zabilježili smo danas na kotorskoj rivi. Sličnu asocijaciju imali su i brojni drugi sugrađani ali i turisti, koji su, valjda u skladu sa aktuelnim tektonskim dešavanjima na planeti, govorili i da to što trenutno vide «liči i na bježaniju pred cunami» i da za ljude opravdano nema mjesta na ovoj vrsti «Arke». Arhivirajući vrijedno u svojim fotoaparatima i mobilnim telefonima neobičnu situaciju i ono što većina od njih vjerovatno nikada neće biti u prilici da vide uživo u prirodi, bilježimo da je naviše pažnje privukao «gostujući» noj, a za njim i «domaća» divljač: pelikan, medvjed, vuk, srna, zec... Dok radnik angažovan na utovaru nije objasnio da je riječ prepariranim životinjama sa upravo završene izložbe „Od talasa mora do vrhova planina“ održane u Kulturnom centru „Nikola Đurković“, bilo je i posmatrača koji su sve gledali sa pristojne razdaljine. Trenutni osjećaj safarija imali su, reklo bi se takođe po uperenim objektivima, vozači i njihovi saputnici, koji su zbog gužve sporo prolazili u koloni  na samo par metara od preparirane faune na kamionu. 
Detaljnije...
 
BROJ TURISTA
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
kotor_stari_grad.jpgU Kotoru trenutno boravi 228 turista što je 45 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, saopšteno je iz lokalne Turističke organizacije.
 
PROGRAM "NOĆI MUZEJA"
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
kotor_pomorski_muzej_crna_gora_fomos_montenegro.jpgU okviru manifestacije „Noć muzeja“, program pod nazivom „Muzej, mladost, muzika“ biće održan u palati Grgurina sjutra od 18 do 2 sata poslije ponoći.
Izložbu fotografija „Kotor noću“ autora Zorana Nikolića u 21 sat otvoriće dr Aleksandar Tomčuk.
Povodom Međunarodnog dana muzeja, iz Pomorskog muzeja obavještavaju da će slobodan ulaz biti u srijedu 18.maja od 8 do 18 sati, te da će zainteresovanima biti obezbijeđeno stručno vođenje kroz aktuelnu muzejsku postavku i predavanje posvećeno jubileju - 70 godina od herojskog podviga Sergeja Mašere i Milana Spasića u Kotorskom zalivu.
 
IZLOŽBA U MUZEJU GRADA PERASTA
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
muzej_perast10.jpg„Stari most“ – naziv je izložbe koju, povodom međunarodne manifestacije „Noć muzeja“, organizuje Muzej grada Perasta u saradnji sa nevladinom organizacijom „Stari most“ i Centrom za kulturu iz Bijelog Polja. Izložbu likovnih radova 40 umjetnika iz zemlje i inostranstva, sjutra u 20 sati otvoriće Nikola Mršulja, profesor istorije.
Istog dana u Etnografskom muzeju u Beogradu Muzej grada Perasta će se predstaviti izložbom „Pismom i razglednicom kroz vjekove“. Publika će biti u prilici da vidi materijal iz peraškog arhivskog i muzejskog fonda, a autorka izložbe je Mirjana Vukasović.
 
KONCERT KAMERNOG DUA BRAJOVIĆ-DROBNJAK
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
bojana-brajovic.jpgKoncert kamernog dua koji čine Bojana Brajović (gitara) i Vladimir Drobnjak (violončelo) biće održan sjutra sa početkom u 20 sati u crkvi Svetog Duha.
Organizator je Muzička škola „Vida Matjan“ iz Kotora.
 
KONCERT KVARTETA "TALIJA"
Autor Radio Kotor   
13.05.2011

flauta11.jpg

Koncert kvarteta flauta „Talija“ biće održan u crkvi Svetog Nikole u Starom gradu sjutra u 20 sati.
Kvartet čine: Tamara Knežević, Dunja Vasiljević, Angela Mijušković i Andrea Petrović.
 
ZBOR GRAĐANA
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
grbalj_09.jpgSavjeti mjesnih zajednica Vranovići i Glavatičići organizuju zbor građana na kojem će biti iskazano protivljenje otvaranju kamenoloma u Lješevićima i Vranovićima.
Skup će biti održan u nedjelju 22.maja sa početkom u 18.30 sati ispred prodavnice „Napredak“ u Vranovićima.
 
POBJEDA PRIMORCA U GRADSKOM DERBIJU
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
primorac-rk.jpgU 5.kolu Superlige vaterpolista Primorac je sinoć na bazenu Nikša Bućin savladao u gradskom derbiju ekipu akademije Kataro 12-3.
Utakmica je odigrana bez prisustva publike jer je vicešampion Evrope kažnjen od strane Takmičarske komisije.
U drugom meču ovog kola Budva M-tel je kao domaćin savladala Jadran 12-9.
Prvenstvo se završava utakmicama 6.kola u nedjelju 15.maja kada se sastaju Jadran i Primorac odnosno Kataro i Budva M-tel.
Ukoliko savladaju kotorski tim, Novljani će osvojiti titulu prvaka Crne Gore.
 
TRKA KOTOR-TROJICA
Autor Radio Kotor   
13.05.2011
ivovic.jpgDruga trka brdskog šampionata Crne Gore u automobilizmu na brdskim stazama održaće se u nedjelju 15.maja na stazi Kotor-Trojica.
Svečano otvaranje trke, koja će okupiti oko 70 automobilista iz Crne Gore i zemalja regiona, zakazano je za 11.45 sati na raskrsnici kod ulaza u Novo naselje. Start trke je u 12 sati.
Sjutra će u 11 časova biti održan zvanični trening, a put Kotor-Trojica biće zatvoren za saobraćaj sat vremena ranije.
Organizator je novoformirani kotorski auto moto sportski klub Gran Pri koji je uložio velike napore i finansijska sredstva da bi trka protekla u najboljem redu.
Neki djelovi staze, negdje oko 350 do 400 kvadrata, presvučeni su novim asfaltom, a otklonjene su i neravnine.
Gran pri predvođen kapitenom Tripom Ivovićem uložio je u radove oko 7 hiljada eura, a na njenoj pripremi radili su i sami automobilisti.
Pokrovitelj spektakla, koji uvijek u Kotoru izaziva posebnu pažnju publike i ljubitelja auto trka, je Crnogorski savez auto moto sportskih klubova.
 
USKORO SASTANAK SA IGRAČIMA
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
primorac_milic.jpg"Sačekao bih razgovor sa predsjednikom Vaterpolo i plivačkog saveza Crne Gore Srđanom Kovačevićem, pa bih tek onda mogao da izložim neki konkretniji stav o svemu. U svakom slučaju smatram da postoji solucija, odnosno očekujem da se može naći neko rješenje, kako Primorac ne bi došao u još goru situaciju", kazao je za Radio Kotor kapiten trofejnog kotorskog kluba Nebojša Milić. Kako saznajemo u VPSCG, Kovačević je danas najavio da će sa potpredsjednikom ove organizacije, Aleksandrom Tičićem i selektorom crnogorske reperezentacije, Petrom Porobićem, održati sastanak sa vaterpolistima Primorca, koji su od njega prethodno zatražili pomoć da utiče na rukovodstvo kluba u cilju isplate zaostalih dugovanja.  
Detaljnije...
 
"ARMONIA" U KOTORU
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
armonia__.jpgKruzerom „Armonia“ u Kotor je jutros pristiglo 1 725 turista od kojih su većina Italijani.
Brod kompanije Mediteran šiping (MSC) na kojem je 708 članova posade redovnom linijom u Kotorski zaliv uplovljava četvrtkom u 7 i zadržava se do 13 sati.
Naredna destinacija mu je Venecija.
 
KRIJEŠTORAC: O KULTURI SAMO STRUČNO I PLANSKI
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
tanja_krijestorac.jpg„Najveći problemi kulturnog života Kotora su nedostatak finansijskih sredstava i razvojnih planova, kao i loša kadrovska rješenja“ – rekla je Radio Kotoru Tatjana Kriještorac, galerista Gradske galerije, povodom početka rada na Programu razvoja kulture za period do 2015.godine u organizaciji Opštine Kotor i Centra za održivi prostorni razvoj „Ekspedicio“. Po njenim riječima, lični animoziteti proizašli iz provincijskog duha određuju kulturna zbivanja i uslovljavaju razvoj pojedinih segmenata kulture što ne priliči gradu kakav je Kotor. „Neophodna je kvalitetna animacija djece i edukacija mladih na planu likovnih umjetnosti, ali kada likovni pedagozi grada ne posjećuju izložbe, ne možemo očekivati ni da njihovi učenici imaju bilo kakav odnos prema likovnim manifestacijama“ – kaže Kriještorac i dodaje da bi zatvaranje galerija moralo ostati dio istorije koja nam se ne smije ponoviti. Kako je kazala, u budućnosti se moramo izboriti za otvaranje novih galerijskih prostora. „Ne treba zaboraviti da je Kotor postao grad brojnih akademskih likovnih umjetnika, a trebalo bi razmisliti o organizaciji otvorenih ateljea kotorskih umjetnika koji mogu biti i prepoznatljiva turistička atrakcija. Pogodnom za tu namjernu smatram ulicu u kojoj se nalazi Gradska galerija“ – navela je galerista Tatjana Kriještorac izražavajući nadu da će i organizacija vajarske kolonije u budućnosti postati jedna od tradicija grada uprkos brojnim protivnicima ove ideje.
Detaljnije...
 
O RAZVOJU KULTURE
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
crkva_prcanjj.jpgOpština Kotor i nevladina organizacija „Ekspedicio“ započele su proces izrade Programa razvoja kulture za period do 2015.godine.
Nedavno su u Kulturnom centru održani i okrugli stolovi o smjernicama razvoja pojedinih segmenata kulturnog života grada (muzika, tradicionalne manifestacije, festivali, savremeno stvaralaštvo, književnost, pozorište, arhitektura, urbanizam, likovne umjetnosti, film, fotografija, kulturno nasljeđe).
Lokalni javni servis Radio Kotor pitao je nosioce javnih funkcija i kulturne poslenike kako, u domenu svojih djelatnosti, vide budućnost našeg grada. Prve odgovore slušamo ove sedmice – u ponedjeljak smo čuli prof.dr Milenka Pasinovića (kulturni turizam), u utorak mr Milevu Pejaković Vujošević (muzejska djelatnost), juče Tatjanu Kriještorac (likovni život), danas od 10.30 gošća nam je Tatjana Vuleković, autorka knjige „Kultura i turizam“ i nekadašnja sekretarka za kulturu Opštine Kotor, a već sjutra u istom terminu Jasmina Bajo (bibliotekarstvo, izdavaštvo i promocija književnog stvaranja).
Razgovore vodi Jelena Vukasović.
 
"KULTURA BEZ GRANICA"
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
savo_ilic_dobrota_1.jpgOsnovna škola „Narodni heroj Savo Ilić“ jedina je iz Crne Gore koja će učestvovati u međunarodnom projektu „Kultura bez granica“.
Predstavnici kolektiva predvođeni direktorom Nebojšem Kučom, danas putuju u Beograd gdje će učestvovati u programu „Gradim, dakle postojim“.
Cilj je povezivanje škola istočne i jugoistočne Evrope i formiranje mreže radi ostvarivanja dobre saradnje i razmjene ideja u svim segmentima nastave i obrazovanja.
U projektu učestvuju predstavnici Austrije, Makedonije i Srbije.
 
"SAMO ZDRAV ČOVJEK SE MOŽE BAVITI SPORTOM"
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
zdravlje_i_sport.jpgPredavanje „Samo zdrav čovjek se može baviti sportom“ večeras u 19 sati u prostorijama Crvenog krsta u Škaljarima održaće neuropsihijatar dr Marina Roganović i socijalni radnik Nada Matković.
Članovi džiu-džicu kluba „Soko“ demonstriraće načine zdravog življenja.
Predavanje se organizuje u okviru obilježavanja sedmice Crvenog krsta.
 
ON-LINE PRIČAONICA O GOJAZNOSTI
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
mladi_i_dijeta.jpgVršnjačka on lajn pričaonica  koja se sprovodi u okviru projekta veb savjetovališta za mlade biće organizovana danas u 18 i 30 na sajtu www.kotormladi.me .
Tema je „Gojaznost i dijeta – prednosti i nedostaci“.
Veb savjetnici i informatori su predstavnici NVO „Kompas“ i Kancelarije za prevenciju narkomanije.
 
MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
med_sestre.jpgDanas je Međunarodni dan medicinskih sestara.
Obilježava se u spomen na 12.maj 1820.godine – dan rođenja Engleskinje Florens Najtingejl koja se smatra začetnicom savremenog sestrinstva i zdravstvene njege. Ona je sa grupom medicinskih sestara organizovano pomagala ratnicima na turskom frontu, napisala mnoštvo knjiga koje su postale osnova standarda zdravstvene njege i osnovala prvu školu za obuku medicinskih sestara 1860.godine.
 
GRADSKI DERBI PRIMORAC - KATARO
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
primorac_cattaro_22_01_2011.jpgVečeras su na programu utakmice 5.kola Superlige vaterpolista.
Od 19.30 u Kotoru se sastaju Primorac i Kataro, a od 19 sati u Budvi će igrati Budva M-tel i Jadran.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
12.05.2011
servisne_informacije_fotografija.jpgRadarska kontrola
Službenici kotorske ispostave Uprave policije radarsku kontrolu brzine kretanja vozila obavljaju danas do 9.30 u Kovačkom polju, od 10.55 do 11.55 u Radanovićima i od 14.15 do 15.15 na Ljutoj.
 
Kino
U sali kina „Boka“ večeras od 19 i sjutra i u subotu od 20 sati prikazuje se srpski film „Ma nije on takav“ reditelja Miroslava Petkovića.
U glavnim ulogama Dragan Bjelogrlić, Gordan Kičić, Nikola Đuričko, Neda Arnerić, Vesna Trivalić i drugi.
 
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktor Dedović i doktorke Radošević, Maslovar i Radović, od 14 do 21 doktorke Mirović i Perović.
U hitnoj službi do 19 sati je doktorka Milošević, a od 19 do 7 sati ujutru doktor Goran Jovanović.
U dječjem dispanzeru do 14 radi doktorka  Mačić, od 14 do 20  doktorka Mićunović.
U Domu zdravlja u Industrijskoj zoni do 14 sati je doktorka Popović, a u Risnu doktorka Bilafer.
 
Vrijeme
Temperatura vazduha izmjerena jutros u 8 sati u meteo stanici Instituta za biologiju mora u Dobroti iznosila je 14 stepeni, temperatura mora 15 stepeni, relativna vlažnost vazduha 70 procenata. Vrijeme danas – sunčano uz umjeren razvoj dnevne oblačnosti. Vjetar promjenljiv. Najviša dnevna 27 stepeni.
 
BOKELJ BOLJI OD BERANA
Autor Radio Kotor   
11.05.2011
bokeljj.jpgFudbaleri Bokelja pobijedili su danas u Kotoru Berane 2-0, u utakmici 30.kola Druge crnogorske lige. Golove su postigli Stojanović i Pržica.
Ostali rezultati: Jezero-Ibar 1-1, Zabjelo-Kom 1-1, Otrant-Iskra 2-2, Pljevlja-Bratstvo 1-3 i Jedinstvo-Čelik 2-0.
Bokelj je prvi na tabeli sa 70 bodova, drugo je Jedinstvo sa 51, a treća Iskra sa 44.
Kotorani u narednom kolu gostuju Čeliku u Nikšiću.
 
ZASIJEDANJE GENERALNE KOMISIJE ZA RIBARSTVO
Autor Radio Kotor   
11.05.2011
joksimovic.m.jpgU sjedištu Organizacije Ujedinjenih nacija za hranu i poljoprivredu (FAO) u Rimu se do 14.maja održava 35. zasijedanje Generalne komisije za ribarstvo Mediterana (GFCM)
Skupu prisustvuju 23 zemlje članice, a predstavnici Crne Gore su direktor Instituta za biologiju mora dr Aleksandar Joksimović i Slavica Pavlović iz Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.
U okviru programa rada usvajaju se zaključci prethodnih sastanaka odnosno naučnih komiteta za ribarstvo i marikulturu koji će u formi direktiva biti proslijeđeni Direktoratu za ribarstvo Evropske unije kao i zemljama članicama.
„Akcenat je na aktivnostima očuvanja resursa korišćenjem tehnika povećanja oka na ribarskim mrežama, redukciji ribolovnog napora, kao i zaštiti pojedinih osjetljivih područja Mediterana. Posebna pažnja posvećena je invanzivnim vrstama riba, koje u Mediteran ulaze iz Crvenog mora, zaštiti crvenog korala, kao i osjetljivih vrsta morskih sisara poput morske medvjedice“ – kaže Joksimović za Radio Kotor.
Na zasijedanju Generalne komisije za ribarstvo Mediterana izabran je i novi generalni sekretar Abdelah Srour iz Maroka.
 
DAN DOBROVOLJNIH DAVALACA KRVI
Autor Radio Kotor   
11.05.2011
davanje_krvi.jpgDan dobrovoljnih davalaca krvi obilježava se 11.maja.
Šef odjeljenja transfuzije u kotorskoj bolnici dr Snežana Filipović za Radio Kotor kaže da je mali broj zainteresovanih za dobrovoljno davanje krvi.
„Zaista je malo onih koji se interesuju za akcije ovog tipa. Najčešći davaoci su članovi porodica ljudi kojima je dragocjena tečnost potrebna“ – kaže dr Filipović. Ona navodi da je na odjeljenju transfuzije organozovano i nekoliko akcija dobrovoljnog davanja krvi i dodaje:  „Posljednja u kojoj su učestvovali kotorski maturanti organizovana je u aprilu, a u planu nam je da 19.maja u saradnji sa Opštinskom organizacijom Crvenog krsta i Klubom dobrovoljnih davalaca krvi održimo istu akciju na Fakultetu za pomorstvo u Dobroti“.
Nekadašnji predsjednik i višegodišnji član Kluba dobrovoljnih davalaca krvi Kotor Vojka Banićević ukazala je na značaj ove vrste humanih akcija koje su, nakon zastoja u radu kluba, danas ponovo počele da se realizuju.
Detaljnije...
 
<< Početak < Prethodna 351 352 353 354 355 356 357 358 359 360 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 10501 - 10530 of 17590

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta

Trenutno je 9 gostiju na vezi