www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
RISANSKO VEČE
Autor Radio Kotor   
12.08.2011
risansko_vece_2010.jpgTradicionalna manifestacija RISANSKO VEČE biće održana večeras u 21 sat. Učestvovaće Hipnos bend, Edita Slabi Brkan,ženska klapa Moderato kantabile i KUD Boka iz Tivta.
Organizatori su Mjesna zajednica Risan i Organizacija žena Risna.
 
BOKELJ DOČEKUJE BUDUĆNOST, GRBALJ U ZETI
Autor Radio Kotor   
12.08.2011
fudbal_igra.jpgU 2.kolu T-Com Prve crnogorske fudbalske lige Bokelj sjutra na Gradskom stadionu u Kotoru dočekuje Budućnost, dok Grbalj gostuje sastavu Zete. Još će igrati:Berane-Mladost,Dečić-Petrovac i Sutjeska-Rudar, dok se meč Lovćen-Mogren igra u nedjelju. Sve utakmice 2.kola počinju u 17 i 30.U 2.kolu Omladinske lige Crne Gore Bokelj u nedjelju od 17 i 30 gostuje Dečiću u Tuzima,a Grbalj takođe u nedjelju u istom terminu dočekuje Petrovac.Kadeti Bokelja u nedjelju od 17 sati igraju na Jazu sa Petrovcem,a kadeti Grblja sjutra od 17 časova u Podgorici igraju protiv Mladosti.
 
VATERPOLO - RISAN : BOKELJ
Autor Radio Kotor   
12.08.2011
vaterplista_sut_2.jpgU 8.kolu Druge crnogorske vaterpolo lige Risan sjutra od 21 sat dočekuje sastav Bokelja.Biće to duel dvije prvoplasirane ekipe na tabeli, koji će najvjerovatnije odlučiti, ko će biti novi prvak.U prvom dijelu prvenstva slavila je ekipa iz Baošića.U ostalim mečevima sjutrašnjeg programa sastaju se Kumbor i Pizana od 18 i Galeb Rivijera od 20 sati.
 
MEĐUNARODNI DAN MLADIH
Autor Radio Kotor   
12.08.2011
mladi112.jpgDanas se u svijetu obilježava Međunarodni dan mladih. Tim povodom će u 11 sati  u prostorijama Mjesne zajednice Dobrota, opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije i Savjet za mlade Kotor organizovati edukativno – zabavni program u kojem će učestvovati oko 40 volontera. Predviđeno je prikazivanje filma koji su snimili  aktivisti Kancelarije, a nastavak druženja imaće zabavniji karakter i mladi će se u "Igrama bez granica" boriti za vrijedne nagrade. Međunarodni dan mladih  obilježava se od 1999. godine kada ga je Generalna skupština Ujedinjenih nacija  uvrstila u zvaničan kalendar međunarodnih datuma UN. Svjetska zdravstvena organizacija procjenjuje da od sedam milijardi stanovnika na planeti oko milijardu čine mladi ljudi.
 
POŽAR POD KONTROLOM, GASI SE I IZ VAZDUHA
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
dromader_gasi_pozar_avg_2010.jpgPožar koji je danas oko 13 i 30 izbio na području Bigove, pod kontrolom je i ne predstavlja opasnost za naseljeno područje, kazao je Radio Kotoru  komandir službe zaštite Kotor Maksim Mandić. “U gašenje su uključena i četiri aviona  službe za vanredne situacija MUP- a Crne Gore”, kazao je Mandić. Dva "dromadera" se pune na aerodromu Tivat, a dva “air traktora” pune morsku vodu, pa se ukupno 10 tona vode iz vazduha baca na vatru.  Požar se u ranim popodnevnim satima širio velikom brzinom, zahvativši nekoliko kilometara gustog rastinja. “Situacija je bila kritična, sada je mnogo bolja”, kaže Mandić dodavši da vatru gasi tridesetak kotorskih i tivatskih vatrogasaca, kao i vatrogasci dobrovoljnih društava Krtoli i Perast. Očekuje se da požar do mraka bude ugašen. Kako saznajemo postojala je opasnost i da se požar proširi ka Tivtu, odnosno Grabovcu i Đuraševićima, ali je to spriječeno.
 
VELIKI POŽAR U DONJEM GRBLJU
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
pozar_u_grblju_2010.jpgNa području Bigove u Donjem Grblju danas je izbio novi požar koji se širi ka Lješevićima. „U pitanju je veliki požar a vatrenom stihijom je uhvaćeno nisko rastinje. Teren je teško pristupačan i to nas onemogućava da budemo efikasniji,“ rekao je Radio Kotoru komandir kotorske Vatrogasne jedinice Maksim Mandić ne vjerujući da će požar biti ugašen tokom današnjeg dana. Požar gase vatrogasci iz Kotora, Tivta, Perasta i Krtola. U popodnevnim satima područje zahvaćeno požarom nadlijetali su dromaderi.
 
ČIŠĆENJE PROSTORA OKO "FJORDA"
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
hotel-fjord-jan-11-2011-28.jpgIako to nije u njegovoj nadležnosti Javno komunalno preduzeće Kotor jutros je počelo akciju čišćenja prostora oko hotela Fjord.
„Danas ćemo čistiti plažu i kompletnu okolinu oko nekadašnjeg kotorskog Hotela“, rekao je direktor Komunalnog Zoran Mrdak
 
SAOPŠTENJE CENTARA ZA ANTI-DISKRIMINACIJU I GRAĐANSKO OBRAZOVANJE
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
invaliditet.jpgCentar za anti-diskriminaciju „Ekvista“ i Centar za građansko obrazovanje proslijedili su Radio Kotoru saopštenje za javnost u kojem se kaže: „Konstatujemo da je odluka Vlade Crne Gore o obrazovanju Savjeta za zaštitu od diskriminacije donijeta netransparentno i bez konsultacija sa civilnim društvom. To predstavlja korak nazad u odnosu na praksu koja je postepeno počela da se razvija uspostavljanjem Savjeta za saradnju Vlade sa nevladinim organizacijama. Posebno zabrinjava činjenica da ovoj odluci nije prethodilo konsultovanje najvažnijih marginalizovanih grupa, posebno osoba sa invaliditetom (OSI). Pozivamo Vladu da povuče svoju odluku i u komunikaciji sa organizacijama civilnog društva i marginalizovanim grupama koje se svakodnevno suočavaju sa diskriminacijom oblikuje njene potrebne izmjene i dopune. Dodatno zabrinjava pojašnjenje dato iz Vlade, u reakciji na jedinstvene stavove organizacija OSI, da će Savjet za borbu protiv diskriminacije na svojoj prvoj sjednici donijeti odluku o obrazovanju posebnog radnog tijela koje će se baviti zaštititom OSI. Osim što to ukazuje na odsustvo aktivnog slušanja već se unaprijed najavljuju, kao gotova stvar, buduće odluke tijela koje nije ni konstitusano. Pozivamo Vladu da umjesto svoje evropske samopromocije pristupi slušanju i uvažavanju potreba i očekivanja diskriminisanih
grupa.“
 
OTVORENA IZLOŽBA "MELINA MERKURI I NOVI MUZEJ AKROPOLJA"
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
izlozba_grcka.jpgPovodom obilježavanja 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Grčke i Crne Gore sinoć je u Gradskoj galeriji u Starom gradu  otvorena izložba „Melina Merkuri i Novi muzej Akropolja“.
Ambasador Grčke u Crnoj Gori Emanuel Papadojorgakis je otvarajući izložbu kazao da se raduje što nakon Cetinja i Bara izložbu može predstaviti i kotorskoj publici.
„Velika je čast govoriti o Melini Merkuri koja je bila  izuzetno harizmatična ličnost – imala je uspješnu internacionalnu pozorišnu i filmsku karijeru, a uspješno se bavila i politikom. Kao ministarka kulture bila je inicijator osnivanja institucije „Glavni gradovi Evrope“ koja i danas postoji. Jedna od njenih želja bila je i osnivanje Novog Muzeja Akropolja – pravog ukrasa Atine, koji svake godine posjeti oko milion ljudi iz svih krajeva svijeta“ – kazao je Papadojorgakis.
Detaljnije...
 
ZABAVNI PROGRAM POVODOM SVJETSKOG DANA MLADIH
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
mladi112.jpgPovodom obilježavanja "Svjetskog dana mladih" sjutra u 11 sati u prostorijama Mjesne zajednice Dobrota, opštinska Kancelarija za prevenciju narkomanije i Savjet za mlade Kotor organizovaće edukativno – zabavni program u kojem će učestvovati oko 40 volontera.
Predviđeno je prikazivanje filma koji su snimili  aktvisti Kancelarije, a nastavak druženja imaće zabavniji karakter i mladi će se u "Igrama bez granica" boriti za vrijedne nagrade.
Pozivamo mlade ljude iz Kotora da nam se pridruže, saopšteno je iz kotorske Kancelarije.
 
 
"OMAŽ RENATI SALECL"
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
renata_salecl.jpgProgram „Pjace od filozofa“ biće nastavljen večeras „Omažom Renati Salecl“ na Trgu od kina.
Ovom prilikom, premijerno na našim prostorima, biće predstavljena knjiga „Izbor“ Renate Salecl koju smatraju vodećim svjetskim ekspertom za odnos psihoanalize i prava.
Pored autorke o knjizi će govoriti Tonći Valentić i Nebojša Jovanović, a početak je u 21 sat.
 
STRIP IZLOŽBA
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
strip_ko.gifIzložba koju u Šoping centru Kamelija organizuje Udruženje strip autora Crne Gore svečano će biti otvorena večeras u 20 sati, nakon čega će u istom prostoru biti održan koncert Dragana Ivanovića i Ivana Marovića. Selektor izložbe je Simon Vučković. Organizatori su Šoping centar „Kamelija“ i Centar za afirmaciju stripa uz podršku Turističke organizacije Kotor. Zainteresovani će radove članova Udruženja strip autora Crne Gore moći da pogledaju do 30. avgusta.
 
IZLOŽBA SLIKA MILANKE ĐUARONOVIĆ BAJČETIĆ
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
izlozba_bajcetic.jpgIzložba slika Milanke Đuranović Bajčetić pod nazivom MINIJATURE U PLAVOM biće otvorena u galeriji Kulturnog centra Nikola Đurković Kotor, u ponedjeljak 15.avgusta u 20 sati.
Slike se mogu pogledati do 25.avgusta.
 
SJEĆANJE NA MATA BRGULJANA
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
borci_orahovac_2.jpgPovodom 69 godina od pogibije narodnog heroja Mata Brguljana na Kupresu, kotorski odbor Organizacije boraca NOR-a će sa članovima porodice Brguljan položiti cvijeće na spomen obilježju u Parku slobode sjutra u 10 sati.
 
PRIMORAC DRUGI, KATARO PETI
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
vater_univ.jpgIgrači Primorca do 13 godina i mlađi osvojili su drugo, a Katara peto mjesto, na turniru prvenstva Crne Gore za taj uzrast koji je juče završen u Bijeloj.
Prvi je Jadran, treće mjesto pripalo je Bijeloj, četvrta je Budva, a šesto je Primorje. Primorac je bio bolji od Bijele 4-3, Primorja 13 - 2 i Katara 13-4, sa Budvom je remizirao 7-7, a izgubio je od  Jadrana 11-8.
Kataro je osim od Primorca poražen i od Bijele 14-4,Jadrana 11-3 i Budve 13-3, a savladao je Primorje 9-3.
Sljedeći turnir za ovo godište igra se od 26. do 28.avgusta u Kotoru.
 
RISAN BOLJI OD KUMBORA
Autor Radio Kotor   
11.08.2011
vaterpolo_risan.jpgU 7.kolu Druge crnogorske vaterpolo lige Risan je sinoć u Kumboru savladao istoimenu ekipu 19-8.
To je šesta pobjeda izabranika Damira Matanovića u ovom prvenstvu uz jedan poraz od Bokelja iz Baošića.
Upravo će naredni meč između te dvije ekipe dati odgovor na pitanje, ko će biti šampion Druge crnogorske lige za ovu godinu.
Utakmica Risan-Bokelj igra se u subotu 13.avgusta od 21 sat.
Iz vaterpolo kluba Risan pozivaju navijače domaćeg kluba da dođu u što većem broju i fer i sportskim navijanjem pomognu klubu u osvajanju možda presudnih bodova za titulu.
 
IZ KOTORA 30 PRITUŽBI
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
kotor-brod10.jpgPrema izvještaju turističkog servisa „Montenegro kol-centra“ tokom proteklog mjeseca zabilježeno je hiljadu 846 poziva od kojih su 856 pritužbe.
“Kada je u pitanju opština Kotor, dobili smo 30 pritužbi koje su se odnosile na nepristupačnost plaža i ponti i zauzetost ovih površina plažnim mobilijarom, buku u Starom gradu i neizdavanje fiskalnog računa u nekim ugostiteljskim objektima, izlivanje fekalija, izdavaoce smještaja, gomilanje smeća i deponije“ – rekla je za Radio Kotor Nikolina Radulj iz ovog servisa.
Ona je navela da tokom sezone građane i turiste najviše interesuje cijena i kvalitet smještaja, stanje na putevima i vrijeme i mjesto održavanja kulturnih dešavanja na primorju.
Podsjećamo da je „Montenegro kol-centar“ na usluzi svim gostima i građanima u Crnoj Gori sedam dana u nedjelji tokom 24 sata na broju 1300.
Sve pritužbe se usmjeravaju nadležnim inspekcijskim organima.
 
SAOPŠTENJE ORGANIZACIJA OSOBA SA INVALIDITETOM
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
invalidi11.jpgOrganizacije osoba sa invaliditetom među kojima su i Organizacija civilnih invalida rata za Kotor, Herceg Novi, Budvu i Tivat, Organizacija slijepih za Kotor, Herceg Novi, Budvu i Tivat, Udruženje roditelja djece sa teškoćama u razvoju „Mali veliki korak“ iz Kotora, Udruženje mladih sa hendikepom i Udruženje paraplegičara Kotor proslijedile su Radio Kotoru saopštenje za javnost u kojem se kaže: “Organizacije osoba sa invaliditetom ohrabrene su jasnim porukama „da će Vlada nastaviti da realizuje aktivnosti koje će za cilj imati dalje unapjeđenje položaja, promociju i zaštitu lica sa invaliditetom“ kao i da formiranje Savjeta za zaštitu od diskriminacije „ni na koji način neće značiti prestanak dobre prakse brige o licima sa invaliditetom. Međutim, za nas je neprihvatljivo rješenje da se u okviru Savjeta za zaštitu od diskriminacije formira Radna grupa čiji će zadaci i sastav biti isti kao i zadaci i sastav Savjeta za brigu o licima sa invaliditetom.
Detaljnije...
 
OBJEKTIVOM GRAĐANA
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
ziva_ograda_opasnost.jpgŽiva ograda duž trotoara u Škaljarima predstavlja opasnost za pješake i učesnike u saobraćaju, smatra naša slušateljka Sandra Božović, koja nam je poslala fotografiju. Ističe da je ovakva situacija dovoljna da se uputi apel Komunalnoj policiji kako bi se zelenilo u blizini gradilišta sportske dvorane (stara Vila Žutkica – Škaljari 181) uklonilo. “Zelenilo predstavlja opasnost za pješake i automobile. Na slici se vidi da kada automobili izlaze sa parkinga, niti pješaci niti vozači ne mogu da vide ko nailazi. Automobili izlazeći u rikverc sa parkinga mogu da udare pješake ili pak drugi automobil na cesti”, kaže Božović i ističe da je na ovom mjestu danas na sreću izbjegnuta nesreća u kojoj je mogao da strada pješak. Nakon kontaktiranja nadležnih u Komunalnoj policiji, rečeno nam je da će mjesto koje opisuje Božović danas obići službenici,  a zatim će se odlučiti o daljim koracima.  
 
MARTINOVIĆ: "SVE PROTIČE PO PLANU"
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
martinovic_ratimir.jpgDeseti „Don-Brankovi dani muzike“ polako ulaze u završnicu, a njihov umjetnički direktor Ratimir Martinović ne krije zadovoljstvo zbog zapažene posjete programima ovog festivala. „Sve protiče po planu. Ako izuzmemo pomjeranje koncerta Moralesa, najavljeni koncerti su održani. Vjerujem da je njihov nivo visok, a sale su nam skoro uvijek pune,“ rekao je Radio Kotoru Martinović i dodao da je ocjena ukupne organizacije vrlo dobra.  „Prisjećajući se ljudi koji su svoj umjetnički kredibilitet uložili u utemeljenje ovog festivala, nadam se da ćemo na svečani način obilježiti našu prvu desetogodišnjicu“ – kazao je Martinović.
Detaljnije...
 
IZLOŽBA "MELINA MERKURI I NOVI MUZEJ AKROPOLJA"
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
izlozba_grcka.jpgPovodom obilježavanja 130 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Grčke i Crne Gore večeras će u 20 i 30 u Gradskoj galeriji u Starom gradu biti otvorena izložba „Melina Merkuri i Novi muzej Akropolja“.
Otvaranju će prisustvovati ambasador Grčke u Crnoj Gori Emanuel Papadogiorgakis i predsjednik gradske Skupštine dr Nikola Konjević. Organizatori su: Opština Kotor, Ambasada Grčke u Crnoj Gori i JU Kulturni centar „Nikola Đurković“.
 
KONCERT MILOŠA KARADAGLIĆA
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
milos_karadaglic.jpgU okviru „Don Brankovih dana muzike“, večeras će u crkvi Svetog Duha nastupiti poznati crnogorski gitarista Miloš Karadaglić koji posljednjih godina živi i sa uspjehom nastupa u Velikoj Britaniji.
Na programu su djela Albeniza, Vilja-Lobosa, Bariosa, Granadosa i Domenikonija, a početak je u 21 sat.
 
PURGATORIJE: KONCERT "DODIR CRNE GORE"
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
darko-nikcevic-i-srdjan-bulatovic-300x202.jpgU okviru „Purgatorija“, večeras će u atrijumu ljetnjikovca Buća biti priređen koncert pod nazivom „Dodir Crne Gore“.
Nastupiće poznati crnogorski gitaristi Darko Nikčević i Srđan Bulatović, a početak programa je u 21 sat.
 
PRIMORAC MOŽE DALJE
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
vaterpolo__primorac.jpg„Mislim da možemo izboriti plasman među četiri najbolje ekipe na prvom kvalifikacionom turniru Evrolige u Kotoru“, rekao je sportski direktor Primorca Dragan Samardžić, komentarišući sastav i protivnike prvog kruga elitnog takmičenja, koji će se održati u našem gradu od 9. do 11. septembra. „Iako će ekipa biti znatno podmlađena u odnosu na minulu sezonu,smatram da imamo kapacitet da se plasiramo u narednu rundu Evrolige“, dodao je Samardžić. Primorac će kao domaćin za mjesec dana ugostiti Posilipo,Monpelje, Harkov,Seged i Panatinaikos.
 
JUNIORI NA SICILIJI, OMLADINCI U VARAŽDINU
Autor Radio Kotor   
10.08.2011
vaterpolo_reprezentacija_-_omladinci.jpgOmladinska vaterpolo reprezentacija Crne Gore pod vođstvom trenera Petra Vica boraviće od danas do 12.avgusta u Varaždinu, na pripremema sa izabranom selekcijom Hrvatske. Naš nacionalni tim ovog ljeta očekuje Svjetsko prvenstvo u Volosu u Grčkoj od 27.avgusta do 4.septembra. Juniorska vaterpolo reprezentacija Crne Gore na čelu sa trenerom Jovom Vukasovićem je na turniru na Siciliji, gdje će večeras igrati sa SAD-om, sjutra ujutru sa Španijom, a popodne sa Italijom. Ovu generaciju naših vaterpolista od 11. do 18.septembra čeka Evropsko prvenstvo u Rijeci.
 
RISAN GOSTUJE KUMBORU
Autor Radio Kotor   
10.08.2011

vk_risan.jpgU 7. kolu Druge crnogorske vaterpolo lige Risan danas od 18 sati gostuje Kumboru. U istom terminu sastaju se Pizana-Rivijera i Bokelj-Galeb.

 
<< Početak < Prethodna 341 342 343 344 345 346 347 348 349 350 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 10421 - 10450 of 18267

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta