www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
NAKON SPINELA KOTORANE ČEKA KUP JADRANA
Autor Radio Kotor   
11.06.2014
dzudo_klub_kotor_33.jpg
Na nedavno održanom „Spinel Kupu“, na kojem je učestvovalo 20 klubova i 240 džudista iz zemlje i okruženja, ekipno prvo mjesto zauzeo je nikšićki „Akademik“, drugo „Trebjesa“ iz Nikšića, treće mjesto „Kodokan“ iz Podgorice i četvrto mjesto domaći „Kotor“.
U klubu je održano polaganje za pojaseve: 15 djece je položilo za žuti pojas, 4 djece za narandžasti, 3 za zeleni, 9 za plavi i 3 za braon pojas.
Naredno takmičenje džudo kluba „Kotor“ je Kup Jadrana” u Splitu koji počinje 28. juna.
 
ZAHVALNICA RADIO KOTORU OD DŽUDISTA
Autor Radio Kotor   
11.06.2014
zahvalnica_dzudo.jpg
Radio Kotor je dobio još jedno priznanje za svoj rad.
Trener Džudo kluba Kotor Dejan Popović uručio je našoj redakciji zahvalnicu za pomoć u organizaciji 8.Spinel kupa u Kotoru.
U kraćem razgovoru istaknuta je obostrana zainteresovanost da se uspješna saradnja ovog uzornog sportskog kolektiva i naše medijske kuće nastavi i dalje.
 
JADRAN GOSTUJE SLOVENSKOJ PLAŽI
Autor Radio Kotor   
11.06.2014
bucari_perast_2012_5.jpgNakon četiri odigrana kola u Drugoj crnogorskoj bućarskoj ligi "Jadran" iz Perasta se nalazi na petom mjestu prvenstvene tabele.
Peraštani u 5.kolu u četvrtak 12.juna od 18 sati gostuju u Budvi ekipi "Slovenske plaže".
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
11.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Kino
U sali kina „Boka” večeras u 20 sati na programu je film „Svjetski rat Z”.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Perović, Vušurović i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Radović i Đonović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Radojičić, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Franović. U dječjem dispanzeru do 14 sati je doktorka Mačić, od 14 do 20 doktorka Mićunović. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić i pedijatar doktorka Čelebić.
Vrijeme
Pretežno sunčano, uz jutarnju maglu po kotlinama na sjeveru. Poslijepodne slab do umjeren razvoj oblačnosti, a ponegdje i kratkotrajno kiša ili pljusak sa grmljavinom. Vjetar slab do umjeren, uglavnom sjevernih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha od 24 do 35 stepeni.
 
VIŠE NOĆENJA, UKUPNA PROGNOZA NEZAHVALNA
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
stari_grad_internet.jpg„Bilježimo blagi rast posjete Kotoru – u odnosu na jun prošle godine noćenja je više 23%, ali je teško prognozirati kakva će biti sezona. Kotor je jedini primorski grad kod nas koji nema riješeno pitanje većeg hotela i to je zadnjih devet godina katastrofalno” – rekao je Radio Kotoru direktor Turističke organizacije Mirza Krcić. Po njegovim riječima, Kotor ima 26 manjih hotela sa 1300 ležaja i privatni sektor sa još 3500-4000 ležaja što je nedovoljno. Kako je kazao, odraziće se na sezonu kako globalna kriza tako i regionalna kriza uzrokovana poplavama. „Bilježimo povećanje broja izletnika što jeste dobro, ali svakako ne treba da bude opredjeljenje razvoja tursitičke ponude Kotora” – dodao je Krcić i podsjetio da će uskoro biti montiranje panoramskog dvogleda na San Đovaniju i interaktivnog ekrana na kamenom kiosku putem kog će turistima biti plasirane sve korisne informacije.
 
PRČANJ I STOLIV BEZ VODE
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
stoliv_ekstra.jpgZbog kvara na vodovodnoj mreži potrošači na potezu od kuće Vizina do kraja Stoliva biće bez vode danas do 17 sati.
 
DOMAĆI NEZAPOSLENI, STRANCI DOLAZE NA RAD
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
sezonski_poslovi.jpgU Crnoj Gori je, prema podacima Zavoda za zapošljavanje, ove sedmice nešto preko 32 hiljade nezaposlenih, jedan odsto manje nego prošle u ovo doba.
Najveća stopa nezaposlenosti zabilježena je u julu 2000.godine dok je najniža bila u avgustu 2009.godine.
Od početka godine Zavod je evidentirao 5,4 hiljade novozaposlenih.
Zavod je od početka godine registrovao 165 pripravnika, a izdato je nešto više od 11 hiljada radnih dozvola nerezidentima.
 
MEŠTAR I FUREŠTA UZ ŠTIĆENIKE RESURSNOG CENTRA
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
izlozba_resursni_jun_14.jpgU galeriji Kulturnog centra „Nikola Đurković” sinoć je otvorena izložba radova štićenika Resursnog centra za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović", urađenih na radionicama izrade karnevalskih figura pod nazivom „Dodir mašte”. O projektu nevladine organizacije „Meštar i furešta” govorila je Dubravka Jovanović. „Zadovoljstvo zbog dobro obavljenog posla jače je od nagrada i priznanja ljudskih, pa se s pravom tako osjećaju Andrea i Marko. On Kotoranin, ona Beograđanka, zajedno meštar i furešta, večeras imaju razlog za feštu“ – kazala je Jovanović. Prisutnima se obratila i nastavnica u Resursnom centru Sonja Gledić. „Hvala nevladinoj organizaciji Meštar i furešta koja je odabrala baš djecu iz našeg Resursnog centra za realizaciju radionice. Hvala i direktoru Borislavu Kašćelanu koji je prepoznao priliku za napredovanje djece sa oštećenjem sluha i govora“ – kazala je Gledić. Izložbu „Dodir mašte” pod pokroviteljstvom Opštine Kotor realizovali su Resursni centar za sluh i govor „Dr Peruta Ivanović” i Kulturni centar „Nikola Đurković”.
 
NEBESKI DRUGOVI - ZEMALJSKI DUGOVI
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
nebeski_drugovi_zemaljski_dugovi-page-001.jpg“Nebeski drugovi - zemaljski dugovi“ – naziv je multimedijalnog programa koji, povodom 100 godina od početka Prvog svjetskog rata, organizuje kotorska Gimnazija u amfiteatru ove obrazovne ustanove večeras u 19 sati.
Kako je najavljeno, ovom prilikom najboljim učenicima biće dodijeljene Luče.
Program je humanitarnog karaktera, a prikupljeni prilozi biće upućeni stanovništvu poplavljenih područja regiona.
 
NAUTIČARI SLAVE 61. GODINU MATURE
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
ucionica-5.jpgGeneracija Srednje pomorske škole koja je maturirala školske 1952-1953.godine proslaviće 61. godinu mature 5.jula s početkom u 10 sati u gradskoj kafani „Dojmi“.
 
MEĐUNARODNA ŠKOLA I OVOG LJETA U TIVTU
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
djeca_citaju_23.jpgMeđunarodna škola “Najtsbridž” (Knightsbridge) sa sjedištem u tivatskom “Porto Montenegru”  u saradnji sa agencijom “Montenegro Plus” tokom ljeta organizuje dnevni dječji ljetnji kamp od 30. juna do 15. avgusta. Program kampa održavaće se sedmično, a namijenjen je djeci uzrasta od 3 do 15 godina.
„Za mališane iz mlađe grupe (od 3 do 6 godina) predviđene su brojne edukativne i zabavne aktivnosti zasnovane na principima rada škole kroz različite istraživačke jedinice. Program će se realizovati u prostorijama škole Najtsbridž u Tivtu i u „Porto Montenegru”. Za grupu od 7 do 15 godina dan će biti obogaćen sportskim aktivnostima i izletima po Bokokotorskom zalivu. O djeci će se starati stručni i iskusni instruktori koji dolaze sa engleskog govornog područja” – rekla je Radio Kotoru Slavica Milić iz ove međunarodne škole.
 
VJEVERICA SPREMILA POMOĆ
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
vjeverica_skuplja_pomoc.jpgPlaninari „Vjeverice” juče su Crvenom krstu dopremili pomoć namijenjenu stranovništvu poplavljenih područja regiona.
„Od skromnih i samostečenih sredstava kluba kupili smo određenu količinu bedževa sa našim znakom te odlučili da utrostručimo cifru prodajom svakog po cijeni od 1 EUR. Bedževe smo prodavali na Trofeju Dana nezavisnosti, zatim pred vratima Starog Grada i individualno na poziv ljudi koji su željeli da kupovinom makar jednog bedža podrže našu akciju” – kazao je Radio Kotoru Dragan Jovanović iz „Vjeverice” koja je bila učesnik i akcije „Kotor ne zaboravlja” kotorskog nevladinog sektora.
„Od prikupljenih sredstava – nekih 350 EUR - uspjeli smo da kupimo osnovne potrepštine - tjesteninu, rižu, gotova jela, sredstva za higijenu, vodu, mlijeku itd. Pokušali smo dati mali doprinos u saniranju posljednica tragedije koja je zadesila nesretne ljude poplavljenih područja, u nadi da će pomoć stići onima kojima je najpotrebnija” – pojasnio je Jovanović.
 
POZITIVNI UTISCI KOTORSKIH ODBOJKAŠICA IZ MAKARSKE
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
odbojka_zene_2.jpgNa međunarodnom turniru u Makarskoj, mlađe pionirke odbojkaškog kluba Gimanzijalac iz Kotora zauzele su šesto mjesto.
Prvak je Kranj, a učestvovalo je osam ekipa iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.
Izabranice trenera Milana Franovića i Božidara Barbića pobijedile su Dubrovnik i Široki Brijeg, a izgubile od Galeba, Splita i domaćina Makarske.
Gimnazijalac je nastupio u sljedećem sastavu: Đurđa Marković, Emina Reković, Kristina Radulović, Anastasija Ćetković, Diana Ćetković, Milica Plamenac, Milica Božović, Milana Kapisoda, Ksenija Dašić i Anđela Vukadinović.
Od crnogorskih ekipa osim Gimnazijalca nastupili su još Herceg Novi i Galeb iz Bara.
 
DELIJE KOTOR U AKCIJI DOBROVOLJNOG DAVANJA KRVI
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
delije_kotor_jun.jpgNVO Delije Kotor nastavlja sa svojim humanitarnim aktivnostima.
Na Svjetski dan dobrovoljnog davanja navijači bivšeg prvaka Evrope i svijeta iz našeg grada, organizuju dobrotvornu akciju,čiji je cilj sakupiti što više jedinica dragocjene tečnosti.
Upućen je poziv svim članovima da se odazovu,pokažu humanu stranu i pomognu ljudima u nevolji.
Akcija će biti organizovana u nedjelju 15.juna od 8 sati na Odjeljenju za transfuziju Opšte bolnice Kotor.
 
TREĆE MJESTO ZA AMU IZ KOSTANJICE
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
ribolov12.jpgTakmičari AME iz Kostanjice osvojili su treće mjesto na Državnom ekipnom prvenstvu štapom iz barke za seniore, koje je u organizaciji Saveza za sportski ribolov na moru Crne Gore održano minulog vikenda u Đenovićima.
Učestvovalo je 14 ekipa iz 13 klubova.
Ama je nastupila u sastavu Predrag Tasić, Zoran Beljkaš i Goran Dabović.
Poseban razlog za slavlje imao je Predrag Tasić, koji je u jakoj konkurenciji od 42 takmičara, imao pojedinačno najveći ulov od 2 kilograma i 900 grama, a ulovio je i najveću ribu na takmičenju od 400 grama.
Prvo mjesto na prvenstvu osvojila je ekipa "Pagra" iz Tivta ,a drugi je bio „Ribar II" iz Baošića.
Četvrto mjesto osvojila je ekipa „Dinigla" iz Bijele, a peta četvorostruki državni prvak ekipa „Ribar I" iz Baošića.
Iza njih plasirali su se ekipe „Sipa" Tivat, Delfin" Budva, „Širun" Budva, „Igalo", „J. Grakalić" Herceg Novi, „Zubatac" Kotor, „Bokeška jedra" Đenović, „Meljine" i „Nirvana" Herceg Novi.
Uspješan tehnički organizator ovog takmičenja bio je klub "Bokeška jedra" iz Đenovića.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
10.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpgKino
U salim kina Boka večeras i sjutra od 20 sati na programu je film „Svjetski rat Z”.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Perović, Vušurović i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Radović i Đonović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Radojičić, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Franović. U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mačić i Čelebić, od 14 do 20 doktorka Mićunović. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme
Pretežno sunčano i toplo. Poslijepodne u kontinentalnim predjelima slab do umjeren razvoj oblačnosti, a lokalno moguća kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom, uglavnom u planinama. Vjetar slab do umjeren sjeverni, a u južnim predjelima promjenljivog smjera. Najviša dnevna temperatura vazduha od 23 do 35 stepeni
 
ILI ODOBRENJE ILI OBUSTAVA GRAĐEVINSKIH RADOVA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
kotor_dec_13.jpgUskoro će doći do obustave građevinskih poslova na području naše opštine. Komunalna policija je poručila investitorima i izvođačima građevinskih radova da, u skladu s odredbom Odluke o uređenju grada i naselja, privode završetku sve započete poslove. Moguće je izvoditi građevinske radove uz dozvole opštinskog Sekretarijata za urbanizam. „U skladu sa Odlukom o izmjeni i dopuni odluke o uređenju grada i naselja opštine Kotor, izuzetno je moguće izvoditi građevinske radove na pojedinim objektima ukoliko za to izda odobrenje organ lokalne uprave nadležan za poslove urbanizma i građenja, po prethodno pribavljenoj saglasnosti predsjednika Opštine, pod uslovom da je za predmetni objekat izdata građevinska dozvola od strane nadležnog organa uprave odnosno organa lokalne samouprave u skladu sa posebnim propisima“ – rekla je Radio Kotoru sekretarka Slavica Vojinović.
Kako nam je saopštio načelnik Komunalne policije Zoran Vučinović, nakon 15.juna Komunalna policija će preduzeti službene radnje u skladu sa svojim ovlašćenjima, a u smislu potpune primjene odluke o obustavi radova.
 
ODOBRENJA ZA IZDAVANJE SMJEŠTAJA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
kotor_cdm.me.jpgOpština Kotor i Turistička organizacija Kotor podsjećaju sva fizička lica koja obavljaju ugostiteljsku djelatnost u domaćinstvu – pružanje usluga smještaja gostima da, u skladu sa Zakonom o turizmu, mogu početi obavljanje djelatnosti samo ako imaju odobrenje. Odobrenje za obavljanje djelatnosti izdaje na zahtjev fizičkog lica, nadležni organ lokalne uprave - Sekretarijat za razvoj preduzetništva, komunalne poslove i saobraćaj Opštine Kotor. Uz zahtjev za izdavanje rješenja za obavljanje djelatnosti i utvrđivanje MTU i kapaciteta za fizička lica (kuće, apartmani i sobe), između ostalog, neophodno je priložiti uvjerenje da je vlasnik ili nosilac prava korišćenja objekta ili ovjerenu izjavu vlasnika objekta da je objekat u njegovom vlasništvu i upotrebnu dozvolu za objekat ili važeći atest za struju. Odobrenje za obavljanje djelatnosti pružanja ugostiteljskih usluga u domaćinstvu može se izdati samo jednom članu domaćinstva. (sa sajta Opštine Kotor)
 
JAVNA RASPRAVA O DUP-u PLATAMUNI-TRSTENO
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
trsteno_realmonte.com.jpgOdlukom Predsjednika Opštine Kotor juče je utvrđen Nacrt DUP-a Platamuni-Trsteno i sa pripadajućim Elaboratom strateške procjene uticaja na životnu sredinu stavljen je na javnu raspravu od 6. do 22.juna. Zainteresovani uvid u dokumentaciju mogu obaviti svakog radnog dana od 8 do 11 sati u Sekretarijatu za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje. Svi učesnici u javnoj raspravi koji budu imali primjedbe na predložena planska rješenja mogu svoje primjedbe u pisanoj formi dostaviti do 23.juna. Dodatna objašnjenja i informacije u vezi javne rasprave mogu se dobiti na telefone: 032/325-868 i 325-860, lokal 226 kod Sekretarijata za urbanizam, građevinarstvo i prostorno planiranje Opštine Kotor.
 
KAZIVANJA O NARODNOM HEROJU MAŠU BRGULJANU
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
zbivanja_za_nezaborav.jpgNedavno je iz štampe izašlo drugo izdanje knjige “Zbivanja za nezaborav – kazivanja o narodnom heroju Mašu Brguljanu” publiciste i novinara pok. Tomislava Grgurevića.
Izdavač knjige o kotorskom narodnom heroju je Organizacija boraca Narodnooslobodilačkog rata 1941-1945 – Jugoslovenska opcija, a tiraž je 150 primjeraka.
„Ime narodnog heroja Maša Brguljana veoma je poznato u Boki Kotorskoj gdje je proveo najveći dio svog života i revolucionarne aktivnosti. Svojim djelom, borbom, učešćem u predratnom revolucionarnom pokretu, u organizovanju ustanka, doprinosom razvoju narodno-oslobodilačke borbe, podvizima u stroju Primorskog bataljona, Trećeg lovćenskog udarnog bataljona i u Četvrtoj proleterskoj brigadi i herojskom pogibijom na Kupresu avgusta 1942. godine, svrstao se u red besmrtnika naše narodnooslobodilačke borbe i revolucije. Njegovo ime postala je legenda, a djelo primjer na kojem će se napajati buduća pokoljenja” – stoji u predgovoru autora.
 
KOTOR ZA SVA DOBA - OD ZAGREBA DO AZERBEJDŽANA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
kotor_za_sva_doba_nagrada_zagreb.jpgFilm “Kotor za sva doba” reditelja Dušana Vulekovića, u konkurenciji 116 filmova iz 58 zemalja, osvojio je Specijalnu nagradu direktora festivala na Festivalu turističkog filma u Zagrebu.
Tim povodom nam je stiglo saopštenje Turističke organizacije koje vam prenosimo.
„Promotivni film Kotor za sva doba reditelja Dušana Vulekovića osvojio je Specijalnu nagradu direktora festivala na Festivalu turističkog filma održanom od 4. do 7.juna. Na adresu Festivala stigla su 304 filma iz 58 zemalja, a u uži izbor ušlo je 116 fimova. Glavni organizatori Zagreb turfilm festivala su Balduči film i Turistička zajednica grada Zagreba. Festival se odvijao pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Hrvatske Iva Josipovića. Kotor za sva doba će učestvovati i na filmskom festivalu u Azerbejdžanu koji će se održati od 25. do 28.juna. Da podsjetimo, uloge u filmu su imali Ivan Franović, Milica Ristić i Ana Popović. Muziku je napisao Božidar Martinović, direktor fotografije je Danilo Pendo, scenario je napisao Dušan Vuleković dok je film producirao Blažo Tatar. Ovaj film je rađen u koprodukciji Turističke organizacije Kotor, Luke Kotor AD i Pomorskog muzeja Crne Gore“ - stoji u saopštenju Tursitičke organizacije.
 
DODIR MAŠTE ŠTIĆENIKA RESURSNOG CENTRA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
resursni_c_13.jpg
Izložba radova štićenika Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović", urađenih na radionicama izrade karnevalskih figura pod nazivom “Dodir mašte”, biće otvorena u galeriji Kulturnog centra “Nikola Đurković” večeras u 19 sati.
Riječ je o projektu nevladine organizacije “Meštar i Furešta” čija je realizacija u toku pod pokroviteljstvom Opštine Kotor, Resursnog centra za sluh i govor "Dr Peruta Ivanović" i Kulturnog centra "Nikola Đurković".
 
FESTIVAL KLAPA OD 27. DO 29. JUNA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
festival_klapa_perast_incanto.jpg
Trinaesti Međunarodni festival klapa biće održan od 27. do 29.juna u Perastu.
Na otvaranju u petak 27. juna u 20 sati će biti dobrodošlica gostima “Kotor Arta” i Festivala klapa u Muzeju grada Perasta, u 21 će na trgu pred župnom crkvom svetog Nikole početi svečano otvaranje uz nastup klape “Assa voce” iz Podgorice nakon čega će uslijediti takmičarski programi ženskih i mješovitih klapa, mini-koncert klape “Kaše” iz Dubrovnika i proglašenje pobjednika.
U subotu 28.juna u 10.30 u Muzeju počinje naučni skup “Čuvanje kulturne baštine – klapska pjesma u Perastu” na kome će govoriti poznavaoci klapske muzike (Primorac, Marjanović, Jerkov) i biće promovisana “Lirica”, zbirka novih klapskih pjesama promovisanih na peraškom Festivalu. U 12 sati na istom mjestu počeće okrugli sto na kome će govoriti ženske klape i stručni žiri, u 21 sat na trgu će početi takmičarski program muških klapa, a u 22.30 takmičarski program u konkurenciji novih klapskih pjesama. 
U nedjelju 29.juna u 11 sati je okrugli sto sa muškim klapama u Muzeju, a u 21 sat revijalni program – “Zavičajne harmonije” na trgu pred crkvom svetog Nikole.
Detaljnije...
 
NOVELICA TREĆA U BIJELOM POLJU
Autor Radio Kotor   
09.06.2014

novelica-od-ljubavi.jpgNa 44. Festivalu dramskih amatera, koji je nedavno održan u Bijelom Polju, škola glume Kulturnog centra „Nikola Đurković" iz Kotora sa predstavom „Novelica od ljubavi" osvojila je treće mjesto.

Po tekstu Stevana Koprivice režiju ove predstave uradio je Petar Pejaković.

Odluke o nagradama donio je žiri u sastavu glumica Ivona Čović, dramaturškinja Dragana Tripković i književnik Pavle Goranović.

 
I AMERIČKE ZVIJEZDE NA SEA ROCK FESTIVALU
Autor Radio Kotor   
09.06.2014
sea_rock_22.jpgProgram 4. “Sea rock festivala”, kako je najavio Ivan Krivokapić, glavni organizator ove manifestacije, izgledaće ovako: „Na ljetnjoj pozornici u Kotoru će 25. jula nastupiti crnogorski sastav Solid ground, Stray Dogg iz Srbije i, za kraj prve večeri, poznati američki muzičar Dan Stuart.
Sjutradan 26.jula na programu su koncerti hrvatske grupe Lovely quinces iz Hrvatske, Chuck Prophet iz Sjedinjenih Američkih Država i, za kraj festivala, Howe Gelb sa bendom“. Ulaz će biti slobodan.
„Uspijevamo da stupimo u kontakt i sa velikim zvijezdama jer nas preporučuju utisci muzičara koji su već gostovali u Kotoru. Najveću podršku imamo od Turističke organizacije i kompanije Carslberg kao generalnih sponzora, pokrovitelji su Ministarstvo održivog razvoja i turizma i Opštna Kotor, a suorganizator Kulturni centar. Festival organizuje grupa entuzijasta i sve je na volonterskoj osnovi, a sve je veći niz ljudi koji nas upravo zbog toga cijene. Željeli smo da pokažemo da novac nije prepreka kada je potrebno predstaviti muziku koju volimo i cijenimo“ – rekao je Ivan Krivokapić iz kotorskog „Sea rocka“.
 
HILJADU KOMADA ZA POLA SATA
Autor Radio Kotor   
09.06.2014

noc_paste_parilo.jpg

Promotivno-zabavni program posvećen kotorskoj „pašti“, poznatim ovdašnjim krempitama, u organizaciji Mjesne zajednice Stari grad, održan je minulog vikenda na Parilu.
Uz degustaciju „pašti“, brojni gosti, mogli su da uživaju u muzičkom programu u kom su učestvovali duo Sanja i Ilija, klapa „Incanto“ i bend „Lungo mare.
„Zadovoljna sam posjetom i bila sam iznenađena brojem građana koji su došli, to je samo značilo da paštu svi vole i da su je željni jer je hiljadu komada planulo za pola sata. Ova manifestacija je zamišljena u vidu projekta – prvi dio je realizovan u subotu, a drugi pripremamo za novembar, nakon turističke sezone, kada ćemo napraviti radionice na kojima će zainteresovani naučiti kako se priprema kotorska pašta. Naredne godine u ovo doba napravili bismo festival na kome bi učesnici radionica najzad bili u prilici da žiriju i Kotoranima pokažu svoje umijeće. Pašta je dio tradicije koju moramo sačuvati, a u pitanju je zdrav proizvod. Pravi se bez vještačkih boja i zaslađivača znači da je treba forsirati u ekološkoj Crnoj Gori jer može biti brend kako Kotora, tako i naše zemlje“ – rekla je Radio Kotoru Dragana Knežević, predsjednica Mjesne zajednice.   
Voditelj programa bio je Sabrija Vulić. 
Ovaj program podržali su Opština Kotor, „Luka Kotor”, Turistička organizacija, Pomorski muzej, gradska kafana „Dojmi”, „Boka guard security”, „Dis magiko” Radanovići, restoran „Bastion”.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 101 - 130 of 18267

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta