www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
PUTEVI BEZ ODRONA, KANALI ČISTI
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
kisa1.jpg
Kiša koja ovih dana pada nije izazvala veće probleme na području naše opštine.
„Radnici Javnog komunalnog preduzeća očistili su rešetke i slivnike na bujičnim kanalima, a obilaskom terena utvrdili smo i da na lokalnim putevima nema odrona“ – kazali su nam u Direkciji za uređenje i izgradnju grada.
Podsjetimo,  zbog odrona saobraćanje na brojnim lokalnim i regionalnim putevima u zemlji proteklih dana je bilo otežano. 
 
CIJENE GORIVA NEPROMIJENJENE
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
gorivo_soundset_hr.jpg
Maloprodajne cijene goriva u Crnoj Gori ostaće iste i naredne dvije sedmice, saopšteno je iz Ministarstva ekonomije.
Bezolovni eurosuper 98 i 95 kostaće 1,4 EUR odnosno 1,37 EUR nakon što je njihova cijena 22. aprila promijenjena prvi put ove godine i povećana dva centa.
 
KOTORSKE LUČE BUDUĆNOST NAŠEG GRADA
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
kotorske_luce_144.jpg
„Čestitam svima na uspjehu, vama, vašim profesorima i roditeljima koji su vas doveli do kraja ove školske godine i sa vama uložili truda da dobijete Luču. Treba da znate da smo srećni i mi jer znamo da ste generacija koja će u budućnosti preuzeti komandu u ovom gradu, a već sada se vidi da ćete biti uspješni unoseći inovacije i duh modernog vremena u život lokalne uprave” – rekla je juče na prijemu 58 kotorskih lučonoša u palati Bizanti gradonačelnica Kotora Marija Maja Ćatović. Najboljim gradskim učenicima gradonačelnica je poželjela da završe željene fakultete. „Nadam se da će vas dočekati bolji ambijent u zemlji koji će stvariti uslove za vaše brže napredovanje” – dodala je Ćatović.  Potom su lučonošama uručeni pokloni – svaki je dobio po knjigu, set penkala i 50 EUR.
Luče 1 kotorske Gimnazije: Sandra Brkanović, Drago Lalošević, Jelena Starčević, Ivona Petrović, Sara Đurović i Katarina Pašić. Luče 2 iste škole: Tamara Đukić, Iva Kasalica, Jelena Mitrović, Sara Petrović-Poljak, Teodora Čavor, Vasilije Adžić, Violeta Vujković, Ivan Brkanović, Marina Pejaković, Vjera Radoničić, Andrijana Jovović, Jovana Kekić, Danilo Kovinić, Milica Radonjić, Nikola Radanović, Stefan Radenović, Aleksandra Radović, Bojana Ćosović, Milica Ljutić, Milan Rafailović. Luče Srednje pomorske škole: Marko Nikaljević, Jovica Dimitrovski, Jovan Đakonović, Anđeljko Šušić i Andrija Đurašković. Luče ŠOSMO „Vida Matjan“ su Stefan Peričić i Jovana Tomičić. Luče OŠ „Nikola Đurković“ Radanovići: Teodora Latković, Đorđe Giljača i Andrea Vukšić. Luče OŠ „Narodni heroj Savo Ilić“ Dobrota: Laura Pavličević, Jovana Roćenović, Marija Todorović, Zoja Šćekić, Ivana Vučeljić, Katarina Živković, Dušan Matković, Anja Radonjić. Luče OŠ „Njegoš“: Maša Mirilović, Anja Radonjić, Teodora Abazović, Lea Bujković, Anja Živković, Ivan Mršulja, Lena Uzelac, Lea Grgurević, Andrijana Jovanović, Doris Kordić, Tatijana Matković, Agnija Marković, Anastasija Petrović, Marija Rajman. Luča OŠ „Veljko Drobnjaković“ Risan je Nina Krivokapić, a Resursnog centra za sluh i govor Vanja Otašević. 
 
RADIONICA O TEHNICI GRADNJE SUVOZIDA
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
suhozid-bruno-konjevic.jpg
Radionica o tehnici gradnje suvozida, u okviru projekta „Baština – pokretač razvoja", biće održana od danas do četvrtka 19.juna u Gornjoj Lastvi. Cilj radionice je kratka obuka zainteresovanih građana o zidanju kamenom na tradicionalni način.
Jedan od partnera na realizaciji projekta je kotorski Centar za održivi prostorni razvoj „Expeditio".
 
PREDAVANJE O ŠEĆERNOJ BOLESTI
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
diabetes_1.jpg
Stručno predavanje “Dijabetes – šećerna bolest” održaće dr Igor Bjeladinović sjutra s početkom u 18 i 30 u Domu kulture u Škaljarima, saopšteno je iz Udruženja penzionera Kotor koje je sa Fondom PIO Crne Gore i Domom zdravlja Kotor potpisalo sporazum o zdravstvenoj zaštiti penzionera.
 
PREDSTAVA NOBELOVCI U KOTORU
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
nobelovci_34.jpg
Predstava Nikšićkog pozorišta NOBELOVCI biće izvedena u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković" u Kotoru danas s početkom u 20 sati. Predstavu je režirao Goran Bulajić, a igraju Jovan Krivokapić, Ana Vučković, Emir Ćatović, Gordana Mićunović i Petar Novaković. Prodaja ulaznica po cijeni od 4 eura je na biletarnici Centra od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.
 
OD GODIŠNJIH DO SOLISTIČKIH KONCERATA
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
crkva_svetog_duha_koncert_poklon_kotoru.jpg
Muzička škola „Vida Matjan" danas organizuje koncert učenika područnog odjeljenja škole iz Risna koji će biti održan u Muzeju grada Perasta danas s početkom u 20 sati.
Koncert maturanata i dodjela diploma učenicima nagrađenim na Festivalu mladih muzičara u Herceg Novome počeće sjutra u 20 sati u crkvi Svetog Duha.
Na istom mjestu u istom terminu ali u četvrtak 19.juna počeće solistički koncert Andrijane Jovanović, učenice klavira iz klase prof. Gracijele Ćatović
 
IZLOŽBA SLIKA SAŠE BRNOVIĆA
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
tivat_galerija_buca.jpg
Samostalna izložba slika autora Saše Brnovića biće otvorena danas u 21 sat u galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu. 
Organizaor je tivatski Centar za kulturu. 
 
DVA MINUTA PAULE
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
dva_minuta_radio_kotor_nova_slika_23.jpg
“Dva minuta” - naziv je rubrike Radio Kotora koja je na programu svakog ponedjeljka u 9.30 i 15 sati. Juče se sugrađanima obratila filozofkinja Paula Petričević, aktivistkinja „Anime” i kolumnistkinja „Vijesti”.
Drage Kotoranke i dragi Kotorani,
Danas bih željela da sa vama podijelim nemir i nelagodu, ali i razmišljanja na koja me je nanovo pokrenuo serijal TV Kotora “Drugo lice grada”. Dok prvo lice Kotora mislimo da poznajemo, ovaj nam serijal predstavlja njegovo naličje, galeriju mučnih razglednica prezrenih i napuštenih ili sporadično skvotovanih mjesta, koja su iz nekadašnje slave pala u masnu kaljugu neuspjelih ili pak, paradoksalno, posve uspjelih privatizacija. Nasukani u limbovima tranzicije, ovi prostori zapravo predstavljaju jezive privremene spomenike kolapsa jednog vremena i jednog društvenog uređenja na čijim se ruševinama, uglavnom van naše kontrole, gradi i naša sadašnjost. Livnica, Riviera, Jugoceanija, Napredak, Fjord i da ne nabrajam dalje, nekada noseći elementi gradske privrede, danas su kužne deponije otpadaka transformativnog procesa kroz koji kao društvo prolazimo. 
Detaljnije...
 
NAŠ GOST ZORAN MRDAK
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
mrdak_zoran1.jpg
Gost Radio Kotora u jutarnjem programu u četvrtak 19.juna od 10 sati biće Zoran Mrdak, direktor Javnog komunalnog preduzeća „Kotor”.
Razgovor će voditi Jelena Kljajević, a pitanje možete postavljati pitem telefona 325 842 i 325 842 i mejla Ova adresa je zaštićena od robota. Potreban vam je Java-skripta da bi ste je videli.
 
U PROLAZU - OKOM NAŠE SLUŠATELJKE
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
brodovi_zdenka_jankovic.jpgU nedjelju su se u našem zalivu našli brodovi "Splendour of the Seas" (Royal caribbean) i najveći motorni jedrenjak na svijetu "Wind surf", a ovaj susret nije promakao našoj slušateljki Zdenki Janković.
Podsjetimo, pored navedenih istog dana u našoj luci bili "Panorama", "Silver wind" i "Corinthian".  
 
VATERPOLO KLASIK SRBIJA-CRNA GORA
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
vaterpolo_2014.jpg
U prvom kolu A grupe završnog turnira Svjetske lige u vaterpolu reprezentacija Crne Gore je juče pobijedila Brazil 15-5. Po četvrtinama 6-0, 3-1, 3-2 i 3-2.
Nikola Murišić je sa pet golova bio najefikasniji u našem timu, Draško Brguljan, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković i Jovan Sarić su postigli po dva, a po jedan Antonio Petrović i Predrag Jokić.
Sljedeći meč Crna Gora igra danas od 15 i 10 sa Srbijom koja je savladala Kinu 21:9.
U grupi B SAD su bile bolje od Kanade 12-9, a Mađarska je bila ubjedljiva protiv Australije 11-5.
 
NJEMAČKA PREGAZILA PORTUGALIJU
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
brazil_22.jpg
Na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu danas od 18 sati igraju Belgija-Alžir, od 21 sat Brazil-Meksiko i u ponoć Rusija-Južna Koreja.
Juče je Njemačka pobijedila Portugaliju 4-0, Iran i Nigerija su remizirali 0-0, a SAD su savladale Ganu 2-1.
 
SERVISNE INFORMACIJE
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Obavještenje iz Komunalne policije
Stupila je na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova i trajaće do 1. septembra. Izuzetno se mogu obavljati građevinski radovi uz saglasnost opštinskog Sekretarijata za urbanizam i predsjednika Opštine.
Letovi 
Avioni „Montenegroerlajnsa“ sa tivatskog aerodroma za Beograd lete u 8.20, 17.20 i u 20 sati i 20 minuta, a „Er Srbije“ u 10.10, 15.20 i u 19 sati i 30 minuta. Iz Beograda za Tivat avioni „Montenegroerlajnsa“ polijeću u 7 sati, u 9.40 i u 18.40, a „Er Srbije“ u 8.25, 13.45 i u 17.55 – obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel“.
Kino
U kinu „Boka” večeras i sjutra od 21 sat na programu je film „Oko sokolovo”.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Maslovar, Radović, Đonović  i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Perović i Vušurović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Franović, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Matijević. U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mićunović i Mačić, od 14 do 20 doktorka Čelebić. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme danas
Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a lokalno i kratkotrajni pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, ponegdje na udare i pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha do 23 stepena.
 
ZABRANJENI GRAĐEVINSKI RADOVI
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
gradjevinski_radovi_4.jpg
Juče je stupila na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova i trajaće do 1. septembra.
Izuzetno se mogu obavljati građevinski radovi uz saglasnost opštinskog Sekretarijata za urbanizam i predsjednika Opštine.  
 
DESET GOLOVA RAZLIKE
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
vaterpolo_ajkule_mne.jpg
U prvom kolu A grupe završnog turnira Svjetske lige u vaterpolu reprezentacija Crne Gore je danas pobijedila Brazil 15-5. Po četvrtinama 6-0, 3-1, 3-2 i 3-2.
 
Nikola Murišić je sa pet golova bio najefikasniji u našem timu, Draško Brguljan, Mlađan Janović, Vjekoslav Pasković i Jovan Sarić su postigli po dva, a po jedan Antonio Petrović i Predrag Jokić.
Sljedeći meč Crna Gora igra sjutra od 15 i 10 sa Srbijom koja je danas savladala Kinu rezultatom 21:9.
 
NOVINARSTVO - KRIZA PROFESIJE
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
konferencija_novinarstvo_bp_2014.jpg
U Bijelom Polju juče je završena trodnevna međunarodna konferencija "Novinarstvo - kriza profesije" na kojoj je učestvovalo 70 naučnih radnika i novinara iz Crne Gore i regiona. Osnovni zaključak je da novinarstvo jeste u krizi jer razne prepreke i izazovi traju iz vremena tradicionalnog pristupa novinarskoj profesiji i djelovanju medija, a u savremeno doba nova tehnološka revolucija, novi regulatorni zahtjevi i moderno poimanje medija otvaraju pitanja koja traže odgovore. Preovladao je pristup da, umjesto uopštene rasprave o krizi profesije, treba tražiti uzroke i pojavne oblike krize novinarstva svuda gdje ih ima i pronalaziti rješenja za njihovo prevazilaženje. Kao do sada prepoznati oblici negativnog uticaja na novinarsku profesiju, u izmjenjenom društvenom i političkom kontekstu, pomenuti su uticaji iz političkih i biznis centara moći, nestajanje masovne publike, a izrazita tendencija usitnjavanja i segmentacije, problemi generirani iz same profesije kao što je nepoštovanje profesionalnih i etičkih standarda, zanemarivanje solidarnosti i polarizacija po političkoj osnovi, posebno u regionu. Komercijalizacija kao zanemarivanje javnog interesa, posebno u uslovima slabih medijskih tržišta i sve težeg opstanka medija i samih novinara zahtijeva regulatornu i opštu akciju u zaštiti osnovnih principa novinarske profesije. 
Detaljnije...
 
30 MATURANATA RESURSNOG CENTRA
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
resursni_centar_maturanti.jpg
Resursni centar „Dr Peruta Ivanović“ proslavio je maturu još jedne generacije učenika koji su u ovoj školskoj ustanovi stekli zvanja raznih zanatlija – frizera, kuvara, autolimara, automehaničara, električara, trgovca i stolara.
Pored Kotorana, maturanti su u naš grad i Resursni centar stigli iz naše zemlje ali i niza gradova regiona.
Tridesettroje učenika ovog maja dobilo je diplome centra „Dr Peruta Ivanović“.
 
foto "Dan" 

 

 
BEŠTIJE I DELIJE DALE KRV
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
delije_i_bestije_dale_krv.jpg
Navijačke grupe „Beštije“ i „Delije“ iz Kotora ovog vikenda dale su krv povodom Svjetskog dana davalaštva koji je obilježen u subotu 14.juna.
Po riječima sekretara Crvenog krsta Ilka Marovića, dragocjenu tečnost dalo je tridesetak navijača „Crvene zvezde“ i desetak navijača „Primorca“. 
 
GLAVNI PROGRAM 22. KOTORSKOG FESTIVALA
Autor Radio Kotor   
15.06.2014
kotorski_festival_logo_3.jpg
Fondacija “Kotorski festival pozorišta za djecu” objavila je ovogodišnji program ove renomirane manifestacije koja će se 22.put održati u našem gradu od 2. do 10.jula. Prenosimo pregled i satnicu glavnog programa.
22. KOTORSKI FESTIVAL POZORIŠTA ZA DJECU – KOTOR ART 2014
srijeda 2.jul
Trg Svetog Tripuna 21 sat
Svečano otvaranje
KARMEN – Oplas, Regionalni centar plesa Umbrije, Italija

Detaljnije...
 
MTV PREMIJERA - WHO SEE I NEMAM TI KAD
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
who_see_nemam_ti_kad.jpg
Danas u 20 sati na kanalu MTV Adria premijerno će biti emitovan novi spot kotorskog sastava "Who See" za numeru "Nemam ti kad".
Nakon prvog singla i animiranog spota "Dinamida" u sopstvenoj produkciji, "Who See" svojim fanovima poklanjaju igrani video koji je sniman u Bankoku i Bijeloj.
Reditelj spota "Nemam ti kad" je Zoran Marković Zonjo, autor njihova dva prethodna hit videa "Reggaeton Montenegro" i "Igranka". Glavna uloga u spotu je dodijeljena crnogorskom manekenu Nikoli Masoničiću, koji je poslije Balkana ostvario uspješnu modeling karijeru u Kini i Tajlandu. U numeri su kao semplovi korišteni stihovi Desanke Maksimović iz njene antologijske pjesme „Nemam više vremena". 
 
PEJZAŽI BOKE OČIMA GRAĐANA
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
pejzazi_boke_kotorske_3.jpg
Otvaranje foto-izložbe “Pejzaži Boke očima građana” otvorena je minulog vikenda u galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu.
Izložba je organizovana u okviru projekta “Baština-pokretač razvoja” koji se sprovodi u okviru Programa prekogranične saradnje Hrvatske i Crne Gore.
Na realizaciji ovog projekta radi i kotorski Centar za održivi prostorni razvoj “Expeditio”. 
 
PRIJEMNI U MUZIČKOJ ŠKOLI
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
muzicka_09.jpg
Prijava na Konkurs za upis u I razred Srednje muzičke škole je od danas do četvrtak 19. juna 2014. godine od 9 do 12 sati.
Prijemni ispit će se obaviti u petak 20.juna, a rang lista kandidata biće objavljena na oglasnoj tabli škole 23.juna.
 
DANAS NJEMAČKA-PORTUGAL
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
svjetsko_prvenstvo_brazil_144.jpg
Na Svjetskom fudbalskom prvenstvu u Brazilu danas od 18 sati sastaju se Njemačka-Portugal, od 21 sat snage će odmjeriti Iran i Nigerija, a u ponoć počinje duel Gana-SAD.
Juče je Švajcarska savladala Ekvador 2-1, Francuska je bila bolja od Hondurasa 3-0, a Argentina od Bosne i Hercegovine 2-1.
 
SEFEROVIĆ NA EMINENTNOM KOŠARKAŠKOM SKUPU
Autor Radio Kotor   
16.06.2014
sefereovic_tanjevic.png
BASKETBALL CLINIC PODGORICA 2014 – naziv je seminara  koji su minule sedmice organizovali Košarkaški savez Crne Gore i Udruženje košarkaških trenera Crne Gore u sali Gimnazije Slobodan Škerović''. Posljednjeg dana seminara na kojem su predavači bili neki od najboljih evropskih stručnjaka i koji okupio je 110 crnogorskih trenera, predavanja su održali profesor na fakultetu u Splitu Slavko Trninić i kondicioni trener „Partizana” Radoman Šćekić. Učesnici skupa bili su proslavljeni treneri Ranko Žeravica, Božidar Maljković, Vladislav Lučić, Draško Prodanović i drugi. Na kraju seminara uručene su plakete predavačima, kao i licence crnogorskim trenerima za narednu sezonu. Jedina dama na eminentnom skupu košarkaških trenera bila je Kotoranka Daliborka Seferović, trenerica ŽKK „Kotor” koja je za naš program istakla da nosi izuzetno pozitivne utiske sa ovog skupa. Na kraju seminara uručene su plakete predavačima, kao i licence crnogorskim trenerima za narednu sezonu.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 30 of 18267

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta