www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
Home arrow Kultura arrow UNESKO POKROVITELJ KOTORARTA
UNESKO POKROVITELJ KOTORARTA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
26.05.2012
kotorart2011.jpg
Međunarodni festival „Kotor Art", i ove godine, na inicijativu Ministarstva kulture Crne Gore, uz podršku Nacionalne komisije za UNESCO, dobio je pokroviteljstvo UNESCO, prenosi sajt http://www.ministarstvokulture.gov.me/ministarstvo.
“KotorArt”, manifestacija od posebnog značaja za kulturu Crne Gore, od 2009. godine uživa pokroviteljstvo generalnog direktora UNESCO, koje predstavlja najveći oblik podrške koju Organizacija dodjeljuje, a odnosi se na aktivnosti od izuzetnog internacionalnog značaja. Donoseći odluku o pokroviteljstvu, generalni direktor UNESCO, Irina Bokova, u pismu crnogorskom ministru kulture, profesoru Branislavu Mićunoviću, istakla je: “Zadovoljstvo mi je da primjetim da će različiti kulturni programi koji će se održati u Kotoru zbližiti umjetnike iz različitih zemalja kroz raznovrsne umjetničke forme. Kao i prethodnih godina, festival će služiti ne samo snaženju različitih formi umjetničkih izraza, već i promovisanju prirodno i kuturno – istorijskog područja Kotora, UNESCO mjesta svjetske baštine.
Cijeneći da je ovaj događaj u skladu sa UNESCO prioritetima koji se odnose na promovisanje kulturnih izraza i interkulturnog dijaloga, zadovoljstvo mi je da ponovo dodijelim pokroviteljstvo Organizacije festivalu “Kotor Art”.Međunarodni festival „Kotor Art", koji je već prepoznat kao značajna tačka kulturne mape regiona, održaće se tokom jula i avgusta ove godine i okupiti značajna imena nacionalne i međunarodne umjetničke scene.
 
< Prethodno   Sledeće >