www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
Home arrow Lokalne vijesti arrow USPJEH KOTORSKIH MUZIČARA
USPJEH KOTORSKIH MUZIČARA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
14.05.2012
muzicka_skola_slika.jpg“Na upravo završenom XXXIX Festivalu mladih muzičara, koji je održan u Podgorici i Kolašinu od 7.05.-11.05.2012.g. učenici Muzičke škole ,”Vida Matjan”, osvojili su 20 prvih nagrada ,13 drugih i tri treće nagrade.
U disciplinama klavirska, kamerna i kombinovana dua, horovi, gudači, harmonike i gitare posebno su se istakli učenici sa gudačkih odsjeka.
Takođe nas raduje činjenica da su učenici iz područnog odjeljenja u Risnu osvojili vrijedne nagrade na ovom takmičenju.
Ovakvi i slični susreti  imaju višestruki značaj jer se na jednom mjestu pokažu najbolji rezultati i kreativnost muzičke omladine Crne Gore, a ujedno predstavljaju mogućnost da se odaju priznanja naboljim pedagozima koji uz veliko zalaganje i stručnost odgajaju nove talente, afirmišu profesionalna dostignuća i na najbolji način doprinose ukupnom kulturnom razvoju naše zemlje.
Festival muzičkih škola je takođe bio dobra prilika da se razmjene iskustva, razmotre aktuelna pitanja iz nastavne prakse  i daju nova rješenja za unaprijeđenje muzičkog školstva.
Muzička škola Kolašin, iako prvi put u ulozi organizatora, pokazala se kao ljubazan domaćin”, kaže se u saopštenju iz Muzičke škole "Vida Matjan" Kotor.
 
< Prethodno   Sledeće >