www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
Home arrow Lokalne vijesti
Lokalne vijesti
DVA MINUTA PAULE PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
dva_minuta_radio_kotor_nova_slika_23.jpg
“Dva minuta” - naziv je rubrike Radio Kotora koja je na programu svakog ponedjeljka u 9.30 i 15 sati. Juče se sugrađanima obratila filozofkinja Paula Petričević, aktivistkinja „Anime” i kolumnistkinja „Vijesti”.
Drage Kotoranke i dragi Kotorani,
Danas bih željela da sa vama podijelim nemir i nelagodu, ali i razmišljanja na koja me je nanovo pokrenuo serijal TV Kotora “Drugo lice grada”. Dok prvo lice Kotora mislimo da poznajemo, ovaj nam serijal predstavlja njegovo naličje, galeriju mučnih razglednica prezrenih i napuštenih ili sporadično skvotovanih mjesta, koja su iz nekadašnje slave pala u masnu kaljugu neuspjelih ili pak, paradoksalno, posve uspjelih privatizacija. Nasukani u limbovima tranzicije, ovi prostori zapravo predstavljaju jezive privremene spomenike kolapsa jednog vremena i jednog društvenog uređenja na čijim se ruševinama, uglavnom van naše kontrole, gradi i naša sadašnjost. Livnica, Riviera, Jugoceanija, Napredak, Fjord i da ne nabrajam dalje, nekada noseći elementi gradske privrede, danas su kužne deponije otpadaka transformativnog procesa kroz koji kao društvo prolazimo. 
Detaljnije...
 
SERVISNE INFORMACIJE PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
servisne_informacije_fotografija.jpg
Obavještenje iz Komunalne policije
Stupila je na snagu zabrana izvođenja građevinskih radova i trajaće do 1. septembra. Izuzetno se mogu obavljati građevinski radovi uz saglasnost opštinskog Sekretarijata za urbanizam i predsjednika Opštine.
Letovi 
Avioni „Montenegroerlajnsa“ sa tivatskog aerodroma za Beograd lete u 8.20, 17.20 i u 20 sati i 20 minuta, a „Er Srbije“ u 10.10, 15.20 i u 19 sati i 30 minuta. Iz Beograda za Tivat avioni „Montenegroerlajnsa“ polijeću u 7 sati, u 9.40 i u 18.40, a „Er Srbije“ u 8.25, 13.45 i u 17.55 – obavještavaju iz turističke agencije „Vizin travel“.
Kino
U kinu „Boka” večeras i sjutra od 21 sat na programu je film „Oko sokolovo”.
Dom zdravlja
U Domu zdravlja do 14 sati rade doktorke Maslovar, Radović, Đonović  i Milutinović, od 14 do 21 doktorke Perović i Vušurović. U hitnoj službi do 19 sati dežurna je doktorka Franović, od 19 do 7 sati ujutru doktorka Matijević. U dječjem dispanzeru do 14 sati su doktorke Mićunović i Mačić, od 14 do 20 doktorka Čelebić. U Domu zdravlja u industrijskoj zoni radi doktorka Popović, a u Risnu doktor Milić.
Vrijeme danas
Umjereno do potpuno oblačno, povremeno kiša, a lokalno i kratkotrajni pljusak i grmljavina. Vjetar slab do umjeren, ponegdje na udare i pojačan, južnih smjerova. Najviša dnevna temperatura vazduha do 23 stepena.
 
IZLOŽBA SLIKA SAŠE BRNOVIĆA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
tivat_galerija_buca.jpg
Samostalna izložba slika autora Saše Brnovića biće otvorena danas u 21 sat u galeriji ljetnjikovca Buća u Tivtu. 
Organizaor je tivatski Centar za kulturu. 
 
RADIONICA O TEHNICI GRADNJE SUVOZIDA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
suhozid-bruno-konjevic.jpg
Radionica o tehnici gradnje suvozida, u okviru projekta „Baština – pokretač razvoja", biće održana od danas do četvrtka 19.juna u Gornjoj Lastvi. Cilj radionice je kratka obuka zainteresovanih građana o zidanju kamenom na tradicionalni način.
Jedan od partnera na realizaciji projekta je kotorski Centar za održivi prostorni razvoj „Expeditio".
 
PREDSTAVA NOBELOVCI U KOTORU PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.06.2014
nobelovci_34.jpg
Predstava Nikšićkog pozorišta NOBELOVCI biće izvedena u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković" u Kotoru danas s početkom u 20 sati. Predstavu je režirao Goran Bulajić, a igraju Jovan Krivokapić, Ana Vučković, Emir Ćatović, Gordana Mićunović i Petar Novaković. Prodaja ulaznica po cijeni od 4 eura je na biletarnici Centra od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 10 - 18 of 14113