www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
Home arrow Lokalne vijesti
Lokalne vijesti
WHO SEE - DINAMIDA TREĆA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
10.05.2014
who_see_12.jpg
Kotorski sastav "Who see” sa novom pjesmom “Dinamida” sa devetog mjesta top-liste “Domaćica” popeo se na treće mjesti. Animirani spot uradili su ilustrator iz Herceg Novog Linnch i jedan od članova kotorskog muzičkog sastava Mario Đorđević Noyz. Spot je sniman u Perastu, na Svetom Stefanu i na Skadarskom jezeru. Podsjetimo, singlovi „Who see“ klape nedjeljama su bili na vrhu MTV liste „Domaćica“, na kanalu "Youtube" imali su milionske preglede, a Mario Đorđević Noyz i Dejan Dedović Dedduh su sa Ninom Žižić prošle godine predstavljali Crnu Goru na Eurosongu. Ukoliko želite, za naše sugrađane možete glasati na linku http://mtv.rs/top-liste/domacica.
 
CIKLUS ZAGRLJAJI DIJANE LAZOVIĆ U KOTORU PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
dijana_lazovic_gradska_galerija.jpg
Samostalna izložba slika Dijane Lazović, akademske slikarke iz Budve, biće otvorena večeras u 20 sati u Gradskoj galeriji u Kotoru.
Dijana Lazović je rođena 1984. godine na Cetinju, a diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Milanu u klasi profesora Itala Bresana.
Dijana Lazović će se kotorskoj likovnoj publici predstaviti ciklusom slika ,,Zagrljaji’’ koji je nastao tokom prošle godine u kombinovanoj tehnici (ulje, tuš u boji, akvarel, suvi pastel, uljani pastel, presovani ugljen) i to na papiru i platnu različitih formata. 
 
VASKRŠNJA BOGOSLUŽENJA PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
vaskrs-1.jpg
Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine kotorske obavještavaju o rasporedu bogosluženja Velike nedjelje i Vaskrsa u hramu Svetog Nikole u Starom gradu.
Danas, na Veliki četvrtak u 8 sati su časovi, u 10 sveta liturgija, u 20 sati veliko bdenije sa čitanjem dvanaest jevanđelja.
Sjutra na Veliki petak u 8 sati su carski časovi, u 15 sati večernje sa iznošenjem plaštanice, u 18 plač Matere Božje, a u 20 sati svečano bdenije sa statijama.
Na Veliku subotu 19. aprila u 8 sati je Sveta liturgija (u crkvi Svetog Luke), a u 10 sati svečana sveta liturgija (u crkvi Svetog Nikole). Uoči Vaskrsa neće biti večernje službe.
Na Vakrs 20. aprila u 5 sati je Vaskrsenje jutrenje, sat kasnije sveta liturgija, u 8 sati sveta liturgija (u crkvi Svetog Vasilija u Dobroti), u 10 sati druga služba božja, u 17 sati je pashalno večernje (u crkvi Svetog Petra Cetinjskog na Prčanju), a u 19 sati pashalno večernje. Na svim svečanim bogosluženjima pjevaće hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Kotora.
 
PREDAJA I BLAGOSLOV PISANICE PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
pisanica_ko.jpg
Iz kotorske Biskupije podsjećaju da od 2008. godine pisanica (šareno mašćeno jaje) u Hrvatskoj ima status nematerijalnoga dobra. "Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je 2009. godine pokrenula projekat izrade velikih uskršnjih jaja, od poliestera, oslikanih u maniru naive u saradnji sa slikarima naivcima. Ova šarena jaja dobili su na poklon gradovi: Madrid, Njujork, Budimpešta, Bratislava, Klagenfurt, Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Đurđevac, Križevci, Molve i dr. Ove godine ovu pisanicu dobiće gradovi Kotor i Pariz. Predaja i blagoslov pisanice obaviće se danas na Veliki četvrtak nakon Svete mise posvete ulja, koja će biti u 10 sati. Blagoslov će biti ispred katedrale" - stoji u saopštenju iz Biskupije. 
 
BOGOSLUŽENJE TOKOM VELIKE SEDMICE PDF Štampaj E-pošta
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
uskrs_12.jpg
Iz Biskupskog ordinarijata obavještavaju o liturgijskim slavljima Velike sedmice.
Danas na Veliki četvrtak u 10 sati je pontifikalna sveta misa i posveta ulja te blagoslov pisanice (šarenog jaja) - dar grada Koprivnice. U 18 sati je misa večere gospodnje i obred pranja nogu apostolima.
Sjutra na Veliki petak 18. aprila u 18 sati su obredi muke gospodnje.
Na Veliku subotu 19. aprila je vazmeno bdijenje u 20 sati.
Na Uskrs u nedjelju 20. aprila su sveta misa i blagoslov jela u 6 sati. Svečana pontifikalna sveta misa je u 11 sati. U 18 sati je sveta misa u crkvi Svete Klare.
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 9 of 13426