www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
VELIKI PETAK HRIŠĆANSKOM SVIJETU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
veliki_petak.jpg
Hrišćanski svijet danas obilježava Veliki petak, po predanju - dan raspeća Isusa Hrista i najveće tuge hrišćanstva koji se provodi u postu.
Kako nalažu običaji, vjernici pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti danas bojaju jaja kao simbol života, najčešće crvenom bojom koja simbolizuje Hristovu krv.
Ovaj dan u našoj zemlji je neradan. 
 
ČESTITKA GRADONAČELNICE KOTORA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
maja_catovic.jpg
U susret predstojećem Uskrsu gradonačelnica Kotora Marija Ćatović vjernicima je uputila čestitku koju vam prenosimo u cjelosti.
“Svim vjernicima hrišćanske vjeroispovijesti, u svoje lično i u ime Opštine Kotor, najsrdačnije čestitam najveći hrišćanski praznik Vaskrs odnosno Uskrs. Neka ovaj veliki praznik bude podsticaj za iskrenu brigu prema bližnjima, za afirmaciju temeljnih vrijednosti našeg života i zajedničkih napora da njegujemo mir i dostojanstvo ljudi, toleranciju i međusobno uvažavanje, solidarnost i razumijevanje. Atmosfera svjetlosti, ljubavi i topline ovog velikog praznika pomoći će nam da se spremnije suočimo sa svakodnevicom, da činimo dobro jedni drugima, pridržavajući se osnovnih hrišćanskih vrijednosti koje oplemenjuju naš život. Sa željom da praznične dane provedete u prijatnoj porodičnoj atmosferi, okruženi dragim ljudima, darujući i primajući ljubav, toleranciju i razumijevanje – još jednom vam svima od srca čestitam najveći hrišćanski praznik” – navodi se u čestitki gradonačelnice Ćatović.
 
ČESTITKA PREDSJEDNIKA SKUPŠTINE BUKILICE
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
nikola_bukilica.jpg
Građanima je nastupajući Uskrs čestitao predsjednik Skupštine opštine Kotor Nikola Bukilica.
“U ime Skupštine opštine Kotor i svoje lično, sveštenstvu i  vjernicima pravoslavne i katoličke vjeroispovjesti srdačno čestitam najradosniji hrišćanski praznik – Uskrs. Izražavam želju da dani Uskrsa sve vjernike ispune ljubavlju i zajedništvom , a da mir i radost prazničnih dana podstaknu na međusobno poštovanje, razumijevanje i povjerenje. Uvjeren da će i ovi praznični dani proteći u zajedništvu koje generacije tradicionalno njeguju i razvijaju u našem gradu” – kaže se u čestitki predsjednika Skupštine opštine Kotor Nikole Bukilice.
 
BEZ PODATAKA I DESETAK KOTORANA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
konflikt_interesa.jpg
Komisija za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore održala je juče sjednicu na kojoj je donijela odluke  da 129 javnih  funkcionera krše zakon, 76 državnih i 53 lokalna, zato što nijesu dostavili imovno stanje za sebe i svoju porodicu za 2013. godinu do 31. marta ove godine.
Među državnim i javnim funkcionerima koji nisu dostavili izvještaje o prihodima i imovini za prošlu godinu su i Kotorani: Marina Dulović, direktorka JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“, Ljiljana Krivokapić, članica UO Fonda za zdravstveno osiguranje, Aleksandar Adžić, član Odbora direktora JZU Dom zdravlja, Zvonimir Reichel, član Odbora direktora JZU Opšta bolnica Kotor, i Jelena Perunović, članica Odbora direktora JZU Opšta bolnica Kotor, Andrija Lompar, član UO Javnog preduzeća “Morsko dobro”.  
Među opštinskim funkcionerima koji nisu dostavili svoje izvještaje o prihodima i imovini za prošlu godinu su zamjenik člana Opštinske izborne komisije Vesko Jovićević i odbornik Petar Vučeljić.
Komisija je utvrdila da Lidija Kraljević i Tatjana Kondanari iz Kotora nisu po prestanku javne funkcije dostavile svoje imovno stanje zbog čega su donijete odluke da su prekršili zakon. Komisija je donijela i Mišljenje da je menadžer u Opštini Kotor u sukobu interesa ako je i član IO Turističke organizacije. 

 
BROD MIRA ZA USKRS U KOTORU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
brod_mira.jpg
Japanski “Brod mira”, u okviru projekta “Globalno putovanje za nuklearni slobodni svijet”, uploviće u kotorsku luku u nedjelju 20. aprila.  
„Brod mira“ sa matičnom lukom u Japanu krstari svijetom kako bi promovisao ljudska prava, zaštitu životne sredine i održivi razvoj.
Na ovom putovanju učestvuje osam Hibakuša – onih koji su preživjeli eksploziju atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Hibakuše će brodom posjetiti 20 luka u 18 zemalja pružajući svoje svjedočenje i potencirajući poziv na ukidanje nuklearnog naoružanja.
Organizator je NVO Eko-centar “Delfin”, a projekat je podržala Opština Kotor.
 
 
NERADNI DANI ZBOG USKRSA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
neradni_dani_praznici.jpg
Vjernici pravoslavne i rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika danas na Veliki petak i drugi dan Uskrsa 21. april, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja. 
Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu. 
 
O STAROM KOTORU NAM PRIČA ANUŠKA ZLOKOVIĆ
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
anuska_zlokovic_sasa_dender.jpg
Povodom Uskrsa koji će ove godine ujediniti pravoslavce i katolike, gošća Radio Kotora u emisiji „Razgovori nedjeljom“ u nedjelju 20.aprila sa početkom u 10.15 biće Anuška Zloković, profesorka francuskog i latinskog jezika kotorske Gimnazije i nekadašnje Više pomorske škole u Kotoru, koja se u desetoj deceniji života sjeća kako se u Kotoru nekada živjelo i slavilo. Urednik i voditelj emisije Dušan Davidović. Na ovoj slici Anuška Zloković (dolje, četvrta slijeva) na proslavi kod direktorke muzičke škole Vide Matjan (na slici stoje Marci Matjan, Olga Homen, Vjera Matković, Tonka Grgurević, Angelina Martinović, Danica Nemec, Slavica Vukčević, Ksenija Brinić, Anka Dabinović, u sredini Danica Ćirković, Vida Matjan, Nata Lončarević, Leca Radović, sjede Danica Moškov, Lina Mistović, Marica Banićević, Anuška Zloković, Sonja Đučić, Tonka Semerad). Redakcija Radio Kotora na fotografiji zahvaljuje našem sugrađaninu Aleksandru Denderu.  
 
ZAGRLJAJI SA STO LICA DIJANE LAZOVIĆ
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
dijana_lazovic_gradska_galerija_zagrljaji_6.jpg
Kako to obično biva kada se talenat spoji sa ljubavlju i, što je najbitnije, vrijednim i predanim radom, Dijana iskušava sebe i svoje stvaralačke granice i stvara djela sigurnim crtežom, snažnim koloritom i smjelim potezima” - rekla je sinoć otvarajući izložbu slika pod nazivom “Zagrljaji” Dijane Lazović u Gradskoj galeriji budvanska slikarka Marica Kuznjecov Boljević. Po njenim riječima, nakon “bojažljivih koraka, slika rađenih oprezno kao da postoji strah da se nekim žustrijim potezom ne povrijedi podloga”, ova akademska umjetnica je stekla značajnu sigurnost i zrelost i nije se smjestila “u čauru tematike, kolorita i tehnike”. “Posebnu pažnju privlači Dijanin kolorit – pored toplih valera narandžaste i oker, ekscentrične crvene i nježne plave, tu je dominantna crna koja djeluje nadmoćno i neprikosnoveno. Na prvo posmatranje ćete je možda doživjeti kao boju straha i nelagodnosti, ali iz razgovora sa Dijanom saznajem da je crna boja ta kojom iskazuje snažnu pokretačku energiju naspram čije tajnovite tame svjetlost na njenim slikama ima još veću snagu i vedrinu. U središtu Dijaninog stvaralaštva je ljudsko biće, najčešće više njih, zagrljenih, isprepletanih u formu mekane, tople opne kao sigurnog utočišta. Ova bića rađena ekspresivnim i neposrednim potezima izražavaju različite i međusobno suprotne emocije: strah, nadanje, nježnost, smjelost, čežnju, ljubav, bol, radost. Bogatstvo raznolikih emocija na Dijaninim slikama stoji u međusobnom prijateljstvu. Onda kada smjelo zaronimo do tamne strane svog bića i uspijemo da prigrlimo i sprijateljimo se sa onim na što tamo naiđemo, dobijemo neizrecivu snagu, pa tako i Dijanini likovi iz slike u sliku postaju sve samouvjereniji i spreminiji da izađu iz tople i sigurne čaure i dozvole svjetlosti da ih vodi bezgraničnim umjetničkim i životnim prostranstvima. Vjerujem da je za svakog umjetnika najteže ne da stupi na put umjetničkog stvaralaštva već da na tom putu uporno i dosljedno istrajava”- rekla je Marica Kuznjecov Boljević. U ime domaćina prisutne je pozdravila galeristkinja Tatjana Kriještorac. “Zadovoljstvo mi je što imamo izložbu ozbiljne i zrele slikarke, pogotovo zato što je riječ o veoma mladoj osobi od koje se tolika ozbiljnost možda ne bi morala očekivati” - kazala je Kriještorac.
Detaljnije...
 
U PONEDJELJAK DVA MINUTA SA SAŠOM DENDEROM
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
dva_minuta_radio_kotor_nova_slika_23.jpg
Dva minuta” - naziv je nove rubrike Radio Kotora koja će biti na programu svakog ponedjeljka u 9.30 i 15 sati počevši od 21.aprila.
Priliku da se obrate Kotoranima naizmjenično će imati petoro naših sugrađana koji su profesionalno ostvareni i građanski aktivni: arhitekta Aleksandar Dender, član Bokeljske mornarice i Zajednice Italijana poznat po svojim “prokotorskim” obraćanjima javnosti putem društvenih mreža, zatim arhitektica, voditeljka “Bisernica Boke” i autorka “Bokeške kužine” Vlasta Mandić, arheolog Jovica Martinović kao jedan od najboljih poznavalaca našeg kulturnog nasljeđa, filozofkinja Paula Petričević kao aktivistkinja “Anime” i kolumnistkinja “Vijesti” i, na kraju, Dragan Đurčić, dugogodišnji sportski i javni radnik i član Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”. 
Rubrika nosi ime "Dva minuta" jer će upravo u toliko stati kratke priče o prošlosti i poruke o savremenom trenutku našeg grada i društva. Kao prvi - u ponedjeljak 21. aprila sugrađanima će se obratiti Aleksandar Dender, a publika Lokalnog javnog emitera će ovu radijsku “kolumnu” moći da prati i putem sajta naše medijske kuće. 
 
NJEGOŠ U SOCIJALISTIČKOJ CRNOJ GORI
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
njegos_u_sosij_cg.jpg
U okviru manifestacije „Neđelja arhiva“ od 22. do 25. aprila, izložba dokumenata pod nazivom „Njegoš u socijalističkoj Crnoj Gori 1945 – 1990“ biće otvorena u srijedu 23. aprila u 19 sati u izložbenom prostoru Istorijskog arhiva Kotor. 
Ovom prilikom govoriće direktor Državnog arhiva Stevan Radunović i autorka postavke Jadranka Selhanović.
Ovom izložbom je Državni arhiv Crne Gore prošle godine obilježio 200 godina od rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša.
 
ČORBA OD KANARINCA U KULTURNOM CENTRU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
corba_od_kanarinca.jpg
Predstava „Čorba od kanarinca” u režiji Staše Koprivice biće odigrana u Kulturnom centru „Nikola Đurković” u srijedu 23. aprila sa početkom u 20 sati.
Igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.
Predstava je rađena u produkciji „Zvezdara teatra” i agencija „Impressario” i „Colonna”, a ulaznice po cijeni od 5 eura biće u prodaji na dan igranja od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.
 
 
PREDSTAVA VIŠNJIK JDP-A U TIVTU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
visnjik-dejan-mijac-budva.jpg
Predstava „Višnjik” Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće odigrana u velikoj sali Centra za kulturu Tivat u srijedu 23. aprila sa početkom u 20 sati.
„Višnjik” je po drami Antona Pavloviča Čehova režirao Dejan Mijač, a igraju Jasna Đuričić, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jelena Đokić, Branko Cvejić, Hana Selimović, Jovan Belobrković, Jelena Petrović.
Cijena ulaznice je 7 eura.
 
USKRŠNJA TURA PLANINARA PESTINGRADA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
tivatski_zaliv_pestingrad.jpg
Planinari „Pestingrada“ u nedjelju 20.aprila organizuju uskršnju turu na relaciji Gornji Grbalj – Mirac – Čavori.
„Trasa vodi kozjim i starim konjskim stazama kroz gustu borovinu i dubrave uz brojne potoke s panoramskim pogledom na Grbalj, pučinu, Tivatski i Topaljski zaliv sa zaleđem“ – stoji u najavi ture koja je u kategoriji srednje lakih i bezopasnih.
Okupljanje je kod hipermarketa „Voli“ u Grblju u 13.30, a planinari prijave primaju do subote veče na telefon 069 251 939. 
 
VASKRŠNJA BOGOSLUŽENJA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
vaskrs-1.jpg
Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine kotorske obavještavaju o rasporedu bogosluženja Velike nedjelje i Vaskrsa u hramu Svetog Nikole u Starom gradu.
Danas, na Veliki petak u 8 sati su carski časovi, u 15 sati večernje sa iznošenjem plaštanice, u 18 plač Matere Božje, a u 20 sati svečano bdenije sa statijama.
Na Veliku subotu 19. aprila u 8 sati je Sveta liturgija (u crkvi Svetog Luke), a u 10 sati svečana sveta liturgija (u crkvi Svetog Nikole). Uoči Vaskrsa neće biti večernje službe.
Na Vakrs 20. aprila u 5 sati je Vaskrsenje jutrenje, sat kasnije sveta liturgija, u 8 sati sveta liturgija (u crkvi Svetog Vasilija u Dobroti), u 10 sati druga služba božja, u 17 sati je pashalno večernje (u crkvi Svetog Petra Cetinjskog na Prčanju), a u 19 sati pashalno večernje. Na svim svečanim bogosluženjima pjevaće hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Kotora.
 
BOGOSLUŽENJE TOKOM VELIKE SEDMICE
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
uskrs_12.jpg
Iz Biskupskog ordinarijata obavještavaju o liturgijskim slavljima Velike sedmice.
Danas na Veliki petak u 18 sati su obredi muke gospodnje.
Na Veliku subotu 19. aprila je vazmeno bdijenje u 20 sati.
Na Uskrs u nedjelju 20. aprila su sveta misa i blagoslov jela u 6 sati. Svečana pontifikalna sveta misa je u 11 sati. U 18 sati je sveta misa u crkvi Svete Klare.
 
PISANICA PRED KOTORSKOM KATEDRALOM
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
pisanica_kotor_katedrala.jpg
Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je 2009. godine pokrenula projekat izrade velikih uskršnjih jaja, od poliestera, oslikanih u maniru naive u saradnji sa slikarima naivcima. 
Ova šarena jaja dobili su na poklon gradovi: Madrid, Njujork, Budimpešta, Bratislava, Klagenfurt, Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Đurđevac, Križevci, Molve i drugi gradovi. 
Ove godine ovu pisanicu dobiće gradovi Kotor i Pariz. 
Iz kotorske Biskupije podsjećaju da od 2008. godine pisanica (šareno mašćeno jaje) u Hrvatskoj ima status nematerijalnoga dobra.
 
foto - Zdenka Janković 

 
CPC - USKRŠNJA BOGOSLUŽENJA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
uskrs202013.jpg
Crnogorska pravoslavna crkva Eparhija kotorsko-primorska obavještava vjernike o redosljedu vaskršnjih bogosluženja u crkvi Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca u Kotoru: danas na Veliki petak 18.aprila u 17 sati malo povečerje-iznošenje plaštanice, kanon malog povečerja, plač matere božije, jutrenje, ophod, polaganje plaštanice u grob gospodnji.
Na Vaskrs 20.aprila u 7 sati polaganje plaštanice u grob gospodnji, a u 8 sati sveta vaskršnja liturgija.
 
TRIJUMF NA STARTU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
vaterpolo_10_13.jpg
U prvom meču turnira “Četiri nacije” u Trstu kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Italije rezultatom 9:6.
Crnu Goru je predvodio Mijušković sa tri gola, po dva su postigli Franeta i Ćetković, dok su se po jednom u listu strijelaca upisali Vušković i Radović.
Ekipa selektora Vladimira Gojkovića danas će igrati sa Srbijom od 16 sati i 30 minuta, dok se u posljednjem kolu sjutra u 9 sati sastaje sa Hrvatskom.
 
GRBALJ DOČEKUJE MLADOST
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
fudbal_gol.jpg
U 27.kolu "Telekom" Prve crnogorske fudbalske lige “Grbalj” sjutra od 16 sati dočekuje “Mladost”.
Ostali parovi: "Zeta” - “Sutjeska”, “Budućnost” – “Dečić”, “Petrovac” – “Čelik”, “Rudar” – “Mogren” i “Mornar” –“Lovćen”.
 
BOKELJ PROTIV JEDINSTVA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
fudbal123.jpg
U 26.kolu Druge lige Crne Gore fudbaleri “Bokelja” u nedjelju od 16 sati u Kotoru dočekuju “Jedinstvo”.
Još će igrati: "Jezero” – “Arsenal”, “Bratstvo” – “Igalo”, “Ibar” –“Zabjelo”, “Zora” – “Kom” i “Berane” – “Cetinje”.
 
GRBALJ SLAVIO U ULCINJU
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
kosarka.jpg
Sinoć su pionirke KK “Grbalj” u odlučujućoj utakmici za plasman na polufinalni turnir u Ulcinju pobjedile ekipu “Jadrana” 60-36.
Po četvrtinama 12-9, 12-10, 17-7, 19-10.
Pred brojnom publikom u odlučujućoj utakmici trebali smo da jurimo prednost od 12 koševa razlike, rekao je za Radio Kotor trener tima iz Radanovića Saša Vujnić.
“Moje igračice su od prvog minuta odigrale izuzetno dobru odbranu, a i napad je funkcionisao odlično. Poveli smo od početka utakmice i do kraja smo samo uvećavali prednost koja je u jednom trenutku prelazila i 30 koševa razlike. Utakmicu smo odigrali bez kapitena Milice Đinović, koja je u prvom kolu drugog dijela prvenstva doživjela tešku povredu ligamenata koljena i za nju je ova sezona završena” - dodao je strateg “Grblja”.
Koševe za ekipu “Grblja” postigle su: Ines Vitas 33, Jovana Čamdžić 12, Ana Ašanin 7, Anđela Milojko 6 i Maša Vukšić 2.
 
RISAN S ASOM
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
kosarkaskalopta.jpg
U okviru Minibasket lige ekipa “Risna” dočekuje “As” iz Herceg Novog.
Utakmica se igra sjutra od 16 sati u sali Osnovne škole “Veljko Drobnjaković”.
 
KATARO GOST CEZARA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
futsal.jpg
U 14.kolu Futsal lige Crne Gore “Kataro” gostuje sastavu “Cezara”.
Susret se igra sjutra od 20 sati u dvorani “Rea” u Budvi.
 
DEŽURNI TELEFONI TOKOM PRAZNIKA
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
telefon_22.jpg
Dežurni telefon Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" tokom praznika će biti 067 263 610, a broj telefona dežurnog radnika u trafostanici u Škaljarima je 322 911. 
Dežurni telefon Lokalnog javnog emitera Radio Kotor je 067 280 120. 
 
VREMENSKA PROGNOZA ZA PRAZNIKE
Autor Radio Kotor   
18.04.2014
prognoza_vremena_u_cg.jpg
Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore objavio je vremensku prognozu za uskršnje praznike. 
Po prognozi, danas će biti pretežno oblačno, povremeno kiša, a u višim planinskim predjelima na sjeveru tokom jutra ili prijepodneva susnježica i snijeg. Za dane vikenda umjereno do pretežno oblačno, povremeno i mjestimično kiša, a u južnim predjelima u noći između subote i nedjelje i u nedjelju tokom prijepodneva lokalno umjerena kiša. U ponedjeljak promjenljivo oblačno, uz uslove za ponegdje slabu kišu, a u utorak malo do umjereno oblačno sa sunčanim intervalima uglavnom bez padavina. 
Vjetar danas povremeno slab do umjeren, sjeverni i sjeveroistočni. Za dane vikenda vjetar u skretanju na južni, jugoistočni i jugozapadni. U sjevernim predjelima i na primorju krajem dana u subotu, u noći u subotu na nedelju i u nedelju kratkotrajno na udare i jak do veoma jak južnih smjerova. 
Najviša dnevna temperatura vazduha u postepenom porastu, a krajem prognostičkog perioda osjetno toplije vrijeme. 
 
ZA ODRŽAVANJE ŠETNE STAZE I SANACIJU 30.000 EURA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
kotor_33_zdenka_jankovic.jpg
Kotorski gradski bedemi, dugi oko 4,5 km, od 1. aprila su otvoreni za posjetioce. Za obilazak bedema potrebno je izdvojiti tri eura, a ulaznice je moguće kupiti na prodajnim mjestima kod sjevernih i južnih gradskih vrata.
“Za održavanje šetne staze i saniranje dijela bedema koji se urušio na ulazu u Gurdić, iznad južnih gradskih vrata, izdvojili smo 30 hiljada eura. Osim toga izdavajamo i sredstva za održavanje javne rasvjete, površina između Gurdića i ljetnje pozornice, čišćenje šetne staze. Tu su i troškovi za zarade zaposlenih koji prodaju karte i čiste šetnu stazu” – kaže za Radio Kotor direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Ivo Magud. “Programom uređenja prostora za ovu godinu planirana je izrada i realizacija projekta uređenja šetne staze od ljetnje pozornice do Gurdića. Raspisaćemo tender za ovaj projekat, a sa odgovarajućom ogradom, klupama, zelenilom učinićemo da to bude jedno lijepo mjesto za opuštanje” – kaže Magud. On dadaje da će u saradnji sa Turističkom organizacijom na tvrđavi San Đovani biti instaliran uređaj koji će omogućavati panoramsko razgledanje grada. “U pitanju je sprava poput dvogleda koja će turistima omogućiti da sa vrha tvrđave imaju ljepši doživljaj pogleda na zaliv” – kaže Magud. On navodi da je tokom prošle sezone gradske bedeme obišlo oko pedeset hiljada posjetilaca. “U skladu sa tendecijom porasta broja putnika na kruzerima, a na osnovu podataka koje dobijamo iz Luke Kotor, očekujemo da će i bedemi biti još posjećeniji” – rekao je Magud.
Foto-Zdenka Janković 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 30 of 17536

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta

Trenutno je 1 gost na vezi