www.radiokotor.com

  • Decrease font size
  • Default font size
  • Increase font size
  • default color
  • red color
  • green color
JA slide show
 
ZAGRLJAJI SA STO LICA DIJANE LAZOVIĆ
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
dijana_lazovic_gradska_galerija_zagrljaji_6.jpg
Kako to obično biva kada se talenat spoji sa ljubavlju i, što je najbitnije, vrijednim i predanim radom, Dijana iskušava sebe i svoje stvaralačke granice i stvara djela sigurnim crtežom, snažnim koloritom i smjelim potezima” - rekla je večeras otvarajući izložbu slika pod nazivom “Zagrljaji” Dijane Lazović u Gradskoj galeriji budvanska slikarka Marica Kuznjecov Boljević. Po njenim riječima, nakon “bojažljivih koraka, slika rađenih oprezno kao da postoji strah da se nekim žustrijim potezom ne povrijedi podloga”, ova akademska umjetnica je stekla značajnu sigurnost i zrelost i nije se smjestila “u čauru tematike, kolorita i tehnike”. “Posebnu pažnju privlači Dijanin kolorit – pored toplih valera narandžaste i oker, ekscentrične crvene i nježne plave, tu je dominantna crna koja djeluje nadmoćno i neprikosnoveno. Na prvo posmatranje ćete je možda doživjeti kao boju straha i nelagodnosti, ali iz razgovora sa Dijanom saznajem da je crna boja ta kojom iskazuje snažnu pokretačku energiju naspram čije tajnovite tame svjetlost na njenim slikama ima još veću snagu i vedrinu. U središtu Dijaninog stvaralaštva je ljudsko biće, najčešće više njih, zagrljenih, isprepletanih u formu mekane, tople opne kao sigurnog utočišta. Ova bića rađena ekspresivnim i neposrednim potezima izražavaju različite i međusobno suprotne emocije: strah, nadanje, nježnost, smjelost, čežnju, ljubav, bol, radost. Bogatstvo raznolikih emocija na Dijaninim slikama stoji u međusobnom prijateljstvu. Onda kada smjelo zaronimo do tamne strane svog bića i uspijemo da prigrlimo i sprijateljimo se sa onim na što tamo naiđemo, dobijemo neizrecivu snagu, pa tako i Dijanini likovi iz slike u sliku postaju sve samouvjereniji i spreminiji da izađu iz tople i sigurne čaure i dozvole svjetlosti da ih vodi bezgraničnim umjetničkim i životnim prostranstvima. Vjerujem da je za svakog umjetnika najteže ne da stupi na put umjetničkog stvaralaštva već da na tom putu uporno i dosljedno istrajava”- rekla je Marica Kuznjecov Boljević. U ime domaćina prisutne je pozdravila galeristkinja Tatjana Kriještorac. “Zadovoljstvo mi je što imamo izložbu ozbiljne i zrele slikarke, pogotovo zato što je riječ o veoma mladoj osobi od koje se tolika ozbiljnost možda ne bi morala očekivati” - kazala je Kriještorac.
Detaljnije...
 
ZA ODRŽAVANJE ŠETNE STAZE I SANACIJU 30.000 EURA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
kotor_33_zdenka_jankovic.jpg
Kotorski gradski bedemi, dugi oko 4,5 km, od 1. aprila su otvoreni za posjetioce. Za obilazak bedema potrebno je izdvojiti tri eura, a ulaznice je moguće kupiti na prodajnim mjestima kod sjevernih i južnih gradskih vrata.
“Za održavanje šetne staze i saniranje dijela bedema koji se urušio na ulazu u Gurdić, iznad južnih gradskih vrata, izdvojili smo 30 hiljada eura. Osim toga izdavajamo i sredstva za održavanje javne rasvjete, površina između Gurdića i ljetnje pozornice, čišćenje šetne staze. Tu su i troškovi za zarade zaposlenih koji prodaju karte i čiste šetnu stazu” – kaže za Radio Kotor direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Ivo Magud. “Programom uređenja prostora za ovu godinu planirana je izrada i realizacija projekta uređenja šetne staze od ljetnje pozornice do Gurdića. Raspisaćemo tender za ovaj projekat, a sa odgovarajućom ogradom, klupama, zelenilom učinićemo da to bude jedno lijepo mjesto za opuštanje” – kaže Magud. On dadaje da će u saradnji sa Turističkom organizacijom na tvrđavi San Đovani biti instaliran uređaj koji će omogućavati panoramsko razgledanje grada. “U pitanju je sprava poput dvogleda koja će turistima omogućiti da sa vrha tvrđave imaju ljepši doživljaj pogleda na zaliv” – kaže Magud. On navodi da je tokom prošle sezone gradske bedeme obišlo oko pedeset hiljada posjetilaca. “U skladu sa tendecijom porasta broja putnika na kruzerima, a na osnovu podataka koje dobijamo iz Luke Kotor, očekujemo da će i bedemi biti još posjećeniji” – rekao je Magud.
Foto-Zdenka Janković 
 
BEZ PODATAKA I DESETAK KOTORANA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
konflikt_interesa.jpg
Komisija za sprječavanje sukoba interesa Crne Gore održala je danas sjednicu na kojoj je donijela odluke  da 129 javnih  funkcionera krše zakon, 76 državnih i 53 lokalna, zato što nijesu dostavili imovno stanje za sebe i svoju porodicu za 2013. godinu do 31. marta ove godine.
Među državnim i javnim funkcionerima koji nisu dostavili izvještaje o prihodima i imovini za prošlu godinu su i Kotorani: Marina Dulović, direktorka JU Škola za osnovno i srednje muzičko obrazovanje „Vida Matjan“, Ljiljana Krivokapić, članica UO Fonda za zdravstveno osiguranje, Aleksandar Adžić, član Odbora direktora JZU Dom zdravlja, Zvonimir Reichel, član Odbora direktora JZU Opšta bolnica Kotor, i Jelena Perunović, članica Odbora direktora JZU Opšta bolnica Kotor, Andrija Lompar, član UO Javnog preduzeća “Morsko dobro”.  
Među opštinskim funkcionerima koji nisu dostavili svoje izvještaje o prihodima i imovini za prošlu godinu su zamjenik člana Opštinske izborne komisije Vesko Jovićević i odbornik Petar Vučeljić.
Komisija je utvrdila da Lidija Kraljević i Tatjana Kondanari iz Kotora nisu po prestanku javne funkcije dostavile svoje imovno stanje zbog čega su donijete odluke da su prekršili zakon. Komisija je donijela i Mišljenje da je menadžer u Opštini Kotor u sukobu interesa ako je i član IO Turističke organizacije. 

 
BROD MIRA ZA USKRS U KOTORU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
brod_mira.jpg
Japanski “Brod mira”, u okviru projekta “Globalno putovanje za nuklearni slobodni svijet”, uploviće u kotorsku luku u nedjelju 20. aprila.  
„Brod mira“ sa matičnom lukom u Japanu krstari svijetom kako bi promovisao ljudska prava, zaštitu životne sredine i održivi razvoj.
Na ovom putovanju učestvuje osam Hibakuša – onih koji su preživjeli eksploziju atomske bombe u Hirošimi i Nagasakiju. Hibakuše će brodom posjetiti 20 luka u 18 zemalja pružajući svoje svjedočenje i potencirajući poziv na ukidanje nuklearnog naoružanja.
Organizator je NVO Eko-centar “Delfin”, a projekat je podržala Opština Kotor.
 
 
NERADNI DANI ZBOG USKRSA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
neradni_dani_praznici.jpg
Vjernici pravoslavne i rimokatoličke vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika sjutra za Veliki petak i drugi dan Uskrsa 21. april, saopštilo je Ministarstvo rada i socijalnog staranja. 
Državni organi, organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni su da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posljedice po građane ili državu. 
 
UREĐENJE CRKVE SV. PAVLA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
crkva-sv-pavla.jpg
Radovi na izradi enterijera i spoljnog uređenja crkve Svetog Pavla u Starom gradu počeće u utorak 22. aprila, obavještavaju iz Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora.
Radove će izvoditi preduzeće „Koto DSD” iz Bara.
 
OLAKŠICE UGOSTITELJIMA ZA BOLJU TURISTIČKU SEZONU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
setaliste_ugostitelji.jpg
Crnogorsko turističko udruženje poziva zainteresovane na sastanak ugostitelja Crne Gore koji će biti održan danas sa početkom u 11.55 u kongresnoj sali stare zgrade Vlade u Podgorici. Sastanak će se održati sa ciljem razmatranja daljih aktivnosti u pravcu rješavanja problema u poslovanju ugostiteljskih objekata. 
„Posebno će biti riječi o 1. Snižavanje stope PDV-a za sve usluge u ugostiteljstvu na 7%. Od primjene snižene stope PDV-a, realno bi bilo očekivati, povećanje investicija i rast zapošljavanja, što je bilo iskustvo i u drugim zemljama koje su snižavale tu stopu. U većem broju zemalja, članica Evropske unije, stopa PDV-a se kreće u prosjeku od 5-10%; 2. Sistem naplate konzumacija - koji treba da omogući da se fiskalni račun izdaje na kraju izvršene usluge kroz sistem otvorenih stolova. Sistem otvorenih stolova, podrazumijeva izdavanje fiskalnog računa, kada gost zatraži račun, a ne po pojedinačnoj narudžbi; 3. Krenuti u izmjene Zakona o doprinosima za obavezno socijalno osiguranje i Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica u dijelu stopa i umanjiti doprinose i poreze na obračun dohotka zaposlenih u hotelima i ugostiteljskim objektima koji rade cijele godine sa 65% na 40%; 4. Pojednostaviti sistem zapošljavanja sezonske radne snage i omogućiti da danom predaje dokumenata nadležnim institucijama sezonski radnik može početi sa radom, bez bojazni od inspekcijskih kontrola i kažnjavanja; 5. Utvrditi sistem nabavke robe lokalnih proizvoda za koje inspekcije traže da budu sertifikovani, a naši su domaći proizvodi i gost očekuje da ih nađe u ponudi restorana kao domaće i autentične proizvode iz Crne Gore” – stoji u saopštenju koje su u ime Crnogorskog turističkog udruženja potpisali predsjednik Žarko Radulović, predsjednik sektora restorana Krsto Niklanović i predsjednik sektora hotela Zlatibor Milić.

 

 
CRNA GORA-UKRAJINA: OD ISTORIJSKIH VEZA DO ODLIČNE SARADNJE
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
izlozba_ukrajina_22.jpg
„Na kraju svog mandata u Crnoj Gori mogu reći da sam postigla značajne rezultate u saradnji sa Vladom Crne Gore, ali i opštinama, posebno Opštinom Kotor Jedan od izuzetnih projekata omogućio je i poznatim ukrajinskim slikarima da borave i stvaraju u Stolivu. Dolaze kao odlični, a nakon Kotora postaju genijalni slikari. Kad smo kod prošlosti, jake su veze naših naroda - Crnogorci su u Ukrajinu išli iz religijskih, vojnih ili umjetničkih razloga o čemu svjedoče i istorijski podaci, mnogi izloženi večeras” – rekla je sinoć na otvaranju izložbi „Dokumenti o preseljenju Crnogoraca u Ukrajinu“ i „Slikarstvo ukrajinskih umjetnika“ ukrajinska ambasadorka NJ.E. Oksana Sljusarenko u Galeriji solidarnosti u Starom gradu. 
Po riječima gradonačelnice Kotora Marije Ćatović, izložba je rezultat saradnje brojnih ukrajinskih i crnogorskih institucija i dodatni impuls našim dobrim odosima u budućnosti. „Kao primjer uspješne saradnje ističem relaciju između Državnog arhiva Crne Gore i Državne arhivske službe Ukrajine uz podršku ukrajinske Ambasade u Podgorici. Ta saradnja je rezultirala nizom izložbi arhivskih dokumenata o preseljenju Crnogoraca na teritoriju današnje Ukrajine. Prema istorijskim podacima, taj proces je počeo na inicijativu crnogorskog vladike Vasilija Petrovića. Sačuvani su spiskovi naših ljudi koji su se preseljavali pedesetih godina 18.vijeka uz posebno isticanje njihove nacionalnosti. Ova izložba predstavlja samo dio dokumenata o migracijama u Donjeck i Lugansku regiju, a bićete u priici i da pogledate djela poznate krajinske slikarske porodice Čebotaru” - kazala je gradonačelnica Ćatović zahvalivši na dobroj saradnji ambasadorki Ukrajine NJ.E. Oksani Sljusarenko koja u izjavi za Radio Kotor nije krila oduševljenje Crnom Gorom i njenim ljudima. „Crna Gora je zemlja divnih i optimističnih ljudi, a Kotorani toliko vole svoj grad kao malo ko u Crnoj Gori. Ovaj grad po istorijskom nasljeđu i kulturi može da bude dobar primjer ukrajinskim i evropskim gradovima. Ovdašnja ljepota oplemenjuje i hrani, a kad ljudi sa strane ovdje dođu, ne mogu da budu imuni na tako značajnu pozitivnu energiju” – rekla je ambasadorka Ukrajine u Podgorici. Posjetioce je prilikom otvaranja izložbe pozdravio i direktor Opštinske javne ustanove „Muzeji” Andro Radulović.
 
 
CIKLUS ZAGRLJAJI DIJANE LAZOVIĆ U KOTORU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
dijana_lazovic_gradska_galerija.jpg
Samostalna izložba slika Dijane Lazović, akademske slikarke iz Budve, biće otvorena večeras u 20 sati u Gradskoj galeriji u Kotoru.
Dijana Lazović je rođena 1984. godine na Cetinju, a diplomirala je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Milanu u klasi profesora Itala Bresana.
Dijana Lazović će se kotorskoj likovnoj publici predstaviti ciklusom slika ,,Zagrljaji’’ koji je nastao tokom prošle godine u kombinovanoj tehnici (ulje, tuš u boji, akvarel, suvi pastel, uljani pastel, presovani ugljen) i to na papiru i platnu različitih formata. 
 
U PONEDJELJAK DVA MINUTA SA SAŠOM DENDEROM
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
dva_minuta_radio_kotor_nova_slika_23.jpg
Dva minuta” - naziv je nove rubrike Radio Kotora koja će biti na programu svakog ponedjeljka u 9.30 i 15 sati počevši od 21.aprila.
Priliku da se obrate Kotoranima naizmjenično će imati petoro naših sugrađana koji su profesionalno ostvareni i građanski aktivni: arhitekta Aleksandar Dender, član Bokeljske mornarice i Zajednice Italijana poznat po svojim “prokotorskim” obraćanjima javnosti putem društvenih mreža, zatim arhitektica, voditeljka “Bisernica Boke” i autorka “Bokeške kužine” Vlasta Mandić, arheolog Jovica Martinović kao jedan od najboljih poznavalaca našeg kulturnog nasljeđa, filozofkinja Paula Petričević kao aktivistkinja “Anime” i kolumnistkinja “Vijesti” i, na kraju, Dragan Đurčić, dugogodišnji sportski i javni radnik i član Srpskog pjevačkog društva “Jedinstvo”. 
Rubrika nosi ime "Dva minuta" jer će upravo u toliko stati kratke priče o prošlosti i poruke o savremenom trenutku našeg grada i društva. Kao prvi - u ponedjeljak 21. aprila sugrađanima će se obratiti Aleksandar Dender, a publika Lokalnog javnog emitera će ovu radijsku “kolumnu” moći da prati i putem sajta naše medijske kuće. 
 
NEĐELJA ARHIVA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
njegos_u_sosij_cg.jpg
U okviru manifestacije „Neđelja arhiva“ od 22. do 25. aprila, izložba dokumenata pod nazivom „Njegoš u socijalističkoj Crnoj Gori 1945 – 1990“ biće otvorena u utorak 23. aprila u 19 sati u izložbenom prostoru Istorijskog arhiva Kotor. 
Ovom prilikom govoriće direktor Državnog arhiva Stevan Radunović i autorka postavke Jadranka Selhanović.
Ovom izložbom je Državni arhiv Crne Gore prošle godine obilježio 200 godina od rođenja Petra Drugog Petrovića Njegoša.
 
FEŠTA KAMELIJA: PROMOVISANA KNJIGA DONNA MEDICA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
dona_medica_promocija.jpg
Knjiga “Donna medica” novinara i publiciste Đorđija Đoka Mirkovića promovisana je sinoć u Domu kulture “Niko Bilafer” u Stolivu u okviru manifestacije „Fešta kemelija 2014”. Prisutne je na početku pozdravio predsjednik Upravnog odbora NVU “Kamelija” Romeo Mihović, a o knjizi je govorio prof. dr Zlatko Bulić iz Agencije za zaštitu životne sredine Crne Gore. On je napomenuo da Crna Gora ima veliku tradiciju u sakupljanju i trgovini ljekovitim biljem, a interesantno je, kaže, da su i prvi podaci o flori Crne Gore upravo vezani za ljekovite biljke. “Ove podatke nalazimo kod Tomazinija koji je daleke 1827. godine posjetio Boku Kotorsku i zabilježio biljne vrste koje su  crnogorski seljaci sa okolnih planina donosili na kotorsku pijacu i prodavali kao ljekovito bilje. U bogatoj i raznovrsnoj flori Crne Gore nalazi se veliki broj ljekovitih, medonosnih, aromatičnih, jestivih i drugih korisnih i značajnih biljnih vrsta. Karakteristično je i prisustvo endemičnih, reliktnih, rijetkih, prorijeđenih, ugroženih i zaštićenih biljnih vrsta, kao i prisustvo specifičnih i endemoreliktnih biljnih zajednica”, pojasnio je Bulić. 
Detaljnije...
 
NA KOTORSKOM DVORU I VEČERAS
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
plakat.jpg
Repriza predstave „Teatra 303” pod nazivom NA KOTORSKOM DVORU je večeras sa početkom u 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra „Nikola Đurković” u Kotoru.
Prodaja ulaznica je od 11 do 13 i od 18 do 20 sati, a cijena je 5 eura.
 
PROMOCIJA ZBIRKE PJESAMA IVANA TOSKIĆA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
iva_toskic_promocija.jpg
Radio Tivat i tivatski Centar za kulturu organizuju promociju zbirke pjesama na crnogorskom i romskom jeziku Ivana Toskića pod nazivom "Donesi mi na poklon sunčan dan" - "Anmange bačake kamutno djive".
Promocija će biti održana u Narodnoj biblioteci u Tivtu danas sa početkom u 20 sati.
Pored autora govoriće izvršni producent Centra za kulturu Neven Staničić i direktor Radio Tivta Dragan Popadić, a stihove će govoriti novinarka Sonja Štilet.
Radio Tivat i Centar za kulturu Tivat su izdavači ove knjige poezije povodom Svjetskog dana Roma.
 
ČORBA OD KANARINCA U KULTURNOM CENTRU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
corba_od_kanarinca.jpg
Predstava „Čorba od kanarinca” u režiji Staše Koprivice biće odigrana u Kulturnom centru „Nikola Đurković” u srijedu 23. aprila sa početkom u 20 sati.
Igraju Mina Lazarević i Ljubomir Bandović.
Predstava je rađena u produkciji „Zvezdara teatra” i agencija „Impressario” i „Colonna”, a ulaznice po cijeni od 5 eura biće u prodaji na dan igranja od 10 do 12 i od 18 do 20 sati.
 
 
PREDSTAVA VIŠNJIK JDP-A U TIVTU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
visnjik-dejan-mijac-budva.jpg
Predstava „Višnjik” Jugoslovenskog dramskog pozorišta biće odigrana u velikoj sali Centra za kulturu Tivat u srijedu 23. aprila sa početkom u 20 sati.
„Višnjik” je po drami Antona Pavloviča Čehova režirao Dejan Mijač, a igraju Jasna Đuričić, Svetozar Cvetković, Boris Isaković, Jelena Đokić, Branko Cvejić, Hana Selimović, Jovan Belobrković, Jelena Petrović.
Cijena ulaznice je 7 eura.
 
SPORTSKI USPJESI UČENIKA DOBROTSKE ŠKOLE
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
skola_si.jpg
Učenici Osnovne škole „Narodni heroj Savo Ilić” iz Dobrote su na opštinskim sportskim igrama osnovnih škola osvojili prva mjesta u fudbalu, košarci (muškoj i ženskoj konkurenciji), šahu i atletici.
Sportski timovi dobrotske škole plasirali su se na regionalna takmičenja u Herceg Novom i Baru.
Mladi atletičari su već osvojili prvo mjesto i obezbjedili učešće na državnom takmičenju.

 

 
VASKRŠNJA BOGOSLUŽENJA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
vaskrs-1.jpg
Iz Srpske pravoslavne crkvene opštine kotorske obavještavaju o rasporedu bogosluženja Velike nedjelje i Vaskrsa u hramu Svetog Nikole u Starom gradu.
Danas, na Veliki četvrtak u 8 sati su časovi, u 10 sveta liturgija, u 20 sati veliko bdenije sa čitanjem dvanaest jevanđelja.
Sjutra na Veliki petak u 8 sati su carski časovi, u 15 sati večernje sa iznošenjem plaštanice, u 18 plač Matere Božje, a u 20 sati svečano bdenije sa statijama.
Na Veliku subotu 19. aprila u 8 sati je Sveta liturgija (u crkvi Svetog Luke), a u 10 sati svečana sveta liturgija (u crkvi Svetog Nikole). Uoči Vaskrsa neće biti večernje službe.
Na Vakrs 20. aprila u 5 sati je Vaskrsenje jutrenje, sat kasnije sveta liturgija, u 8 sati sveta liturgija (u crkvi Svetog Vasilija u Dobroti), u 10 sati druga služba božja, u 17 sati je pashalno večernje (u crkvi Svetog Petra Cetinjskog na Prčanju), a u 19 sati pashalno večernje. Na svim svečanim bogosluženjima pjevaće hor Srpskog pjevačkog društva „Jedinstvo“ iz Kotora.
 
PREDAJA I BLAGOSLOV PISANICE
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
pisanica_ko.jpg
Iz kotorske Biskupije podsjećaju da od 2008. godine pisanica (šareno mašćeno jaje) u Hrvatskoj ima status nematerijalnoga dobra. "Turistička zajednica Koprivničko-križevačke županije je 2009. godine pokrenula projekat izrade velikih uskršnjih jaja, od poliestera, oslikanih u maniru naive u saradnji sa slikarima naivcima. Ova šarena jaja dobili su na poklon gradovi: Madrid, Njujork, Budimpešta, Bratislava, Klagenfurt, Zagreb, Varaždin, Koprivnica, Bjelovar, Đurđevac, Križevci, Molve i dr. Ove godine ovu pisanicu dobiće gradovi Kotor i Pariz. Predaja i blagoslov pisanice obaviće se danas na Veliki četvrtak nakon Svete mise posvete ulja, koja će biti u 10 sati. Blagoslov će biti ispred katedrale" - stoji u saopštenju iz Biskupije. 
 
BOGOSLUŽENJE TOKOM VELIKE SEDMICE
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
uskrs_12.jpg
Iz Biskupskog ordinarijata obavještavaju o liturgijskim slavljima Velike sedmice.
Danas na Veliki četvrtak u 10 sati je pontifikalna sveta misa i posveta ulja te blagoslov pisanice (šarenog jaja) - dar grada Koprivnice. U 18 sati je misa večere gospodnje i obred pranja nogu apostolima.
Sjutra na Veliki petak 18. aprila u 18 sati su obredi muke gospodnje.
Na Veliku subotu 19. aprila je vazmeno bdijenje u 20 sati.
Na Uskrs u nedjelju 20. aprila su sveta misa i blagoslov jela u 6 sati. Svečana pontifikalna sveta misa je u 11 sati. U 18 sati je sveta misa u crkvi Svete Klare.
 
CPC - USKRŠNJA BOGOSLUŽENJA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
uskrs202013.jpg
Crnogorska pravoslavna crkva Eparhija kotorsko-primorska obavještava vjernike o redosljedu vaskršnjih bogosluženja u crkvi Svetog Petra Cetinjskog Čudotvorca u Kotoru: danas na Veliki četvrtak u 17 sati liturgija i čitanje 12 jevanđelja o stradanju gospoda Isusa Hrista.
Sjutra na Veliki petak 18.aprila u 17 sati malo povečerje-iznošenje plaštanice, kanon malog povečerja, plač matere božije, jutrenje, ophod, polaganje plaštanice u grob gospodnji.
Na Vaskrs 20.aprila u 7 sati polaganje plaštanice u grob gospodnji, a u 8 sati sveta vaskršnja liturgija.
 
NOVI TRIJUMF BOKELJA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
bokelj_golman.jpg
Fudbaleri "Bokelja" pobijedili su juče kao gosti "Zabjelo" 2-0 u meču 25.kola Druge lige Crne Gore. Strijelci za "Bokelj" bili su Todorović i Mikijelj.
Ostali rezultati: "Arsenal" – "Bratstvo" 1:1, "Cetinje" – "Jezero" 0:1, "Kom" – "Berane" 1:0, "Jedinstvo" – "Zora" 1:1 i "Igalo" –  "Ibar" 2:0.
Kotorani sada vode na tabeli sa 59 bodova. Drugoplasirana "Zora" ima 45.
 
BEZ GOLOVA PROTV MLADOSTI
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
fudbalska-lopta.jpg
U 28.kolu Omladinske fudbalske lige Crne Gore "Grbalj" je juče igrao 0-0 protiv "Mladosti" u Podgorici.
Izabranici Iva Donkovića u narednom kolu u nedjelju od 16 sati u Radanovićima dočekuju "Zetu".
 
CRNOGORSKI KADETI U TRSTU
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
kadetska_repr_14.jpg
Kadetska vaterpolo reprezentacija Crne Gore u prvom kolu turnira 4 NACIJE u Trstu, danas u prvom kolu od 18 i 15 igra protiv Italije.
Za sjutra od 16 i 30 zakazan je duel sa Srbijom, a u subotu u 9 sati sa Hrvatskom.
''Prošle godine je bila starija generacija, i iz ove je, u tu selekciju, bilo uključeno sedam - osam vaterpolista, koji bi trebalo da budu nosioci igre. Priključili smo ostatak reprezentativaca, koji mislimo da je kvalitetan.
Radili su dobro, fizički su dosta dobro spremni, i mislim da imamo talentovanu generaciju.
Prošle godine smo sa, starijom generacijom, bili prvi na ovom turniru, kasnije u Beogradu, na još jačem turniru, uzeli smo drugo mjesto.
Mislim da bi ova generacija mogla da napravi nešto slično. 
Ovo je odlična provjera za veliki ljetnji turnir u Beogradu gdje će učestvovati deset najjačih reprezentacija'' , kazao je selektor crnogorskih kadeta Vladimir Gojković, kome će u radu pomagati Nenad Vkanić i Aleksandar Aleksić. 
 
MLAĐI PIONIRI KK KOTOR U PLJEVLJIMA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
kosarkasi_malecki_bas.jpg
U okviru košarkaškog polufinalnog turnira mlađih pionira koji će se održati u Pljevljima, "Kotor" sjutra od 18 sati igra sa ekipom "Pantera", u petak u istom terminu protiv "Pljevalja" i u subotu od 11 sati sa ekipom "Budućnosti".
 
DEŽURNI TELEFONI TOKOM PRAZNIKA
Autor Radio Kotor   
17.04.2014
telefon_22.jpg
Dežurni telefon Javnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" tokom praznika će biti 067 263 610, a broj telefona dežurnog radnika u trafostanici u Škaljarima je 322 911. 
Dežurni telefon Lokalnog javnog emitera Radio Kotor je 067 280 120. 
 
<< Početak < Prethodna 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sledeća > Kraj >>

Rezultati 1 - 30 of 17522

Vijesti i informacije

Vijesti
Pobjeda
Dan
- - - - - - - - - - - - - -
BBC
DEUTCHE WELLE

Trenutno posjeta

Trenutno je 5 gostiju na vezi